Ace Hood

Antoine McColister (11 Mayıs 1988)[1], bilinen sahne adıyla Ace Hood. Amerikalı rapçi, şarkıcı ve şarkı sözü yazarı. Port St. Lucie, Florida'da dünyaya gelen rapçi Deerfield Beach'te büyür. 2008 yılında DJ Khaled'in plak şirketi olan We the Best Music Group ile anlaşma imzalar[2] ve içlerinde Blood, Sweat & Tears (2011) ve Trials & Tribulations (2013)'ın da olduğu dört stüdyo albümünü yayınlar. "Hustle Hard" ve "Bugatti" adlı single şarkılarıyla bilinirliği artar. 2016'da We the Best Music'ten ayrıldığını açıklayan şarkıcı kariyerine bağımsız olarak devam etmektedir.[3] 2020'de Mr. Hood albümünü yayınlar.

Ace Hood
Genel bilgiler
Doğum adı Antoine McColister
Doğum 11 Mayıs 1988 (1988-05-11) (33 yaşında)
Florida, A.B.D.
Tarzlar Rap · hip hop · trap
Meslekler Rapçi · söz yazarı
Etkin yıllar 2003-günümüz
İlişkili hareketler DJ Khaled

DiskografiDüzenle

Stüdyo albümleriDüzenle

  • Gutta (2008)
  • Ruthless (2009)
  • Blood, Sweat & Tears (2011)
  • Trials & Tribulations (2013)
  • Mr. Hood (2020)

MixtapeleriDüzenle

  • Ace Won't Fold (2008)
  • All Bets on Ace (2008)
  • The Preview (2009)
  • Final Warning (2009)
  • Street Certified (2009)
  • The Statement (2010)
  • I Do It... for the Sport (2010)
  • Sex Chronicles (2011)
  • Body Bag (2011)
  • The Statement 2 (2011)
  • Starvation (2012)
  • Body Bag 2 (2012)
  • Starvation 2 (2013)
  • Starvation 3 (2014)
  • Body Bag 3 (2014)
  • Starvation 4 (2015)
  • Starvation 5 (2016)
  • Body Bag 4 (2016)
  • Trust the Process (2017)
  • Trust the Process II: Undefeated (2018)
  • Body Bag 5 (2019)

KaynakçaDüzenle

  1. ^ https://www.complex.com/music/2018/05/ace-hood-celebrates-30th-birthday-trust-the-process-2-undefeated 8 Haziran 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2020
  2. ^ https://www.billboard.com/articles/news/1045337/ace-hood 3 Nisan 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2020
  3. ^ https://respect-mag.com/2017/08/ace-hood-interview/ 3 Temmuz 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2020