2011 yılında Türkiye'de en çok gişe yapan filmler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu listede 2011 yılında Türkiye'de gösterimde yer alan filmlerin biletli seyirci sayısına göre ilk 20 sıralaması yer almaktadır; [1]

Sıra Film Ülke Seyirci Sayısı
1. Eyyvah Eyvah 2 Türkiye 3.947.988
2. Aşk Tesadüfleri Sever Türkiye 2.418.090
3. Allah'ın Sadık Kulu: Barla Türkiye 2.186.696
4. Kurtlar Vadisi Filistin Türkiye 2.028.057
5. Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1 Amerika Birleşik Devletleri 1.365.497
6. Anadolu Kartalları Türkiye 1.365.497
7. Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde Amerika Birleşik Devletleri 1.170.783
8. Şirinler Amerika Birleşik Devletleri 1.141.812
9. Dedemin İnsanları Türkiye 1.090.335
10. Hür Adam Türkiye 952.405
11. Ya Sonra Türkiye 849.743
12. Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 Birleşik KrallıkAmerika Birleşik Devletleri 798.414
13. Kolpaçino: Bomba Türkiye 736.320
14. Arabalar 2 Amerika Birleşik Devletleri 687.633
15. Sümela'nın Şifresi Temel Türkiye 686.617
16. Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu Amerika Birleşik Devletleri 665.624
17. Transformers: Ay'ın Karanlık Yüzü Amerika Birleşik Devletleri 646.351
18. Ölümsüzler Amerika Birleşik Devletleri 536.517
19. Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm Türkiye 527.814
20. Kaybedenler Kulübü Türkiye 484.440

HaftalıkDüzenle

Bu listede 2011 yılında haftalık olarak en çok seyirci sayısına ulaşan filmler yer almaktadır. Her hafta cuma günü başlayıp perşembe günü sona ermektedir.[2]

# Tarih Film Seyirci Sayısı Notlar
1 31 Aralık-6 Ocak 2011 Av Mevsimi 182.375
2 7-13 Ocak 2011 Eyyvah Eyvah 2 1.226.037 Eyyvah Eyvah 2 2011 yılındaki hafta birincileri arasında en yüksek seyirci sayısına ulaşan Türk filmi oldu.
3 14-20 Ocak 2011 Eyyvah Eyvah 2 894.074
4 21-27 Ocak 2011 Eyyvah Eyvah 2 605.495
5 28 Ocak-3 Şubat 2011 Kurtlar Vadisi: Filistin 1.060.415
6 4-10 Şubat 2011 Aşk Tesadüfleri Sever 621.583
7 11-17 Şubat 2011 Aşk Tesadüfleri Sever 620.587
8 18-24 Şubat 2011 Aşk Tesadüfleri Sever 415.293
9 25 Şubat-3 Mart 2011 Ya Sonra 334.860
10 4-10 Mart 2011 Ya Sonra 219.284
11 11-17 Mart 2011 Kolpaçino: Bomba 264.008
12 18-24 Mart 2011 Kolpaçino: Bomba 164.978 Kolpaçino: Bomba 2011 yılındaki hafta birincileri arasında en düşük seyirci sayısına ulaşan Türk filmi oldu.
13 25-31 Mart 2011 Kaybedenler Kulübü 110.278
14 1-7 Nisan 2011 Kaybedenler Kulübü 106.719
15 8-14 Nisan 2011 Rio 103.644
16 15-21 Nisan 2011 Rio 88.345
17 22-28 Nisan 2011 Rio 90.215
18 29 Nisan-5 Mayıs 2011 Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu 250.263
19 6-12 Mayıs 2011 Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu 162.494
20 13-19 Mayıs 2011 Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde 114.970
21 20-26 Mayıs 2011 Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde 354.325
22 27 Mayıs-2 Haziran 2011 Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde 236.121
23 3-9 Haziran 2011 Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde 154.240
24 10-16 Haziran 2011 Kung Fu Panda 2 116.198
25 17-23 Haziran 2011 Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde 88.535
26 24-30 Haziran 2011 Transformers: Ay'ın Karanlık Yüzü 73.048
27 1-7 Temmuz 2011 Transformers: Ay'ın Karanlık Yüzü 236.409
28 8-14 Temmuz 2011 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 138.673
29 15-21 Temmuz 2011 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 278.699
30 22-28 Temmuz 2011 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 152.389
31 29 Temmuz-4 Ağustos 2011 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 92.773
32 5-11 Ağustos 2011 Şirinler 396.289
33 12-18 Ağustos 2011 Şirinler 260.189
34 19-25 Ağustos 2011 Arabalar 2 271.245
35 26 Ağustos-1 Eylül 2011 Arabalar 2 146.164
36 2-8 Eylül 2011 İlk Yenilmez: Kaptan Amerika 98.571
37 9-15 Eylül 2011 Son Durak 5 135.567
38 16-22 Eylül 2011 Son Durak 5 90.056
39 23-29 Eylül 2011 Son Durak 5 55.695
40 30 Eylül-6 Ekim 2011 Aslan Kral 43.548 Aslan Kral 2011 yılındaki hafta birincileri arasında en düşük seyirci sayısına ulaşan yabancı dilde film oldu.
41 7-13 Ekim 2011 Çelik Yumruklar 48.540
42 14-20 Ekim 2011 Üç Silahşörler 50.953
43 21-27 Ekim 2011 Paranormal Activity 3 60.245
44 28 Ekim-3 Kasım 2011 Anadolu Kartalları 231.121
45 4-10 Kasım 2011 Anadolu Kartalları 459.388
46 11-17 Kasım 2011 Allah'ın Sadık Kulu: Barla 329.194
47 18-24 Kasım 2011 Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1 649.738 Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1 2011 yılındaki hafta birincileri arasında en yüksek seyirci sayısına ulaşan yabancı dilde film oldu.
48 25 Kasım-1 Aralık 2011 Allah'ın Sadık Kulu: Barla 452.262
49 2-8 Aralık 2011 Dedemin İnsanları 302.149
50 9-15 Aralık 2011 Dedemin İnsanları 222.210
51 16-22 Aralık 2011 Sümela'nın Şifresi Temel 351.575
52 23-29 Aralık 2011 Sümela'nın Şifresi Temel 335.042

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "2011 Box Office Turkey". Box Office Türkiye. 5 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2017. 
  2. ^ "2011 Turkey Grosses". Box Office Türkiye. 9 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2017.