Ana menüyü aç

2010'da Billboard Hot 100'da bir numara olan single'lar listesi

Siyah gözlüğü burnunun ucuna doğru kaymış olan, kafasını hafif eğmiş bir şekilde yukarı doğru bakan sarı saçlı bir kadın.
Kesha'nın "Tik Tok" şarkısı, ilk haftada zirveye yükseldi ve dokuz ardışık hafta bu sıralamada kalarak yılın en uzun süre bir numarada kalan şarkısı oldu.

Billboard Hot 100, Amerika Birleşik Devletleri'nde en iyi performans gösteren single çalışmalarını sıralayan bir listedir. Billboard dergisi tarafından yayınlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, haftalık fiziksel ve dijital satış rakamlarının yanı sıra, müzik yayınlarını da esas almaktadır. 2010 yılında listede, 17 farklı single zirveye yükseldi.

2010 yılı içinde listede zirveye yükselen şarkıcılara, düet şarkıcısı olarak Ludacris, Bruno Mars, will.i.am, Snoop Dogg, Rihanna, The Cataracs, Dev ve Drake eşlik etti. Toplamda yedi düet zirveye yükseldi. Yılın ilk haftasında, Kesha'nın ilk şarkısı "Tik Tok" zirveye yükseldi ve dokuz ardışık hafta bu sıralamada kalarak yılın en uzun soluklu bir numarası olmayı başardı. Bu sayede Kesha, ilk şarkısı ile bir numarada en fazla kalan kadın şarkıcılardan biri oldu.[1] Barbadoslu şarkıcı Rihanna'nın adı, on dört hafta bir numarada yer aldı; düet şarkıcısı olarak yer aldığı Eminem şarkısı "Love the Way You Lie" yedi ardışık hafta zirvede kaldı, kendisine ait şarkılardan "Rude Boy", "Only Girl (In the World)" ve "What's My Name?" zirveye yükseldi. Böylece, liste tarihinde bir yılda zirveye yükselen dört şarkıda birden adı geçen ilk kadın şarkıcı oldu.[2] Katy Perry'nin Teenage Dream albümünden çıkan ilk üç single "California Gurls", "Teenage Dream" ve "Firework", bir numaraya yerleşti.

Taio Cruz şarkısı "Break Your Heart" ve Pink şarkısı "Raise Your Glass" bir hafta zirvede kaldı. Eminem şarkısı "Not Afraid" ile Kesha şarkısı "We R Who We R", listeye bir numaradan giriş yaptı; "Not Afraid" liste tarihinde bu başarıyı gösteren on altıncı, "We R Who We R" on yedinci şarkı oldu.[3][4]

Liste geçmişiDüzenle

 
Rapçi Eminem'in Recovery albümünde yer alan "Not Afraid" listeye bir numaradan giriş yaptı, "Love The Way You Lie" (Rihanna ile düet) yedi ardışık hafta bir numarada kaldı ve yılın en uzun süre bir numarada kalan ikinci şarkısı oldu.
 
Rihanna, liste tarihinde bir yılda zirveye yükselen dört şarkıda birden adı geçen ilk kadın şarkıcı oldu. Kendisine ait albümlerde yer alan "Rude Boy", "Only Girl (In the World)" ve "What's My Name?" şarkıları bir numaraya yükseldi.
 
Katy Perry'nin "California Gurls", "Teenage Dream" ve "Firework" şarkıları bir numaraya yükseldi ve böylece kendisinin adı, on hafta zirvede yer aldı.
Tarih Şarkı Şarkıcı(lar) Kaynak
2 Ocak "Tik Tok" Kesha [5]
9 Ocak [6]
16 Ocak [7]
23 Ocak [8]
30 Ocak [9]
6 Şubat [10]
13 Şubat [11]
20 Şubat [12]
27 Şubat [13]
6 Mart "Imma Be" The Black Eyed Peas [14]
13 Mart [15]
20 Mart "Break Your Heart" Taio Cruz ve Ludacris [16]
27 Mart "Rude Boy" Rihanna [17]
3 Nisan [18]
10 Nisan [19]
17 Nisan [20]
24 Nisan [21]
1 Mayıs "Nothin' on You" B.o.B ve Bruno Mars [22]
8 Mayıs [23]
15 Mayıs "OMG" Usher ve will.i.am [24]
22 Mayıs "Not Afraid" Eminem [25]
29 Mayıs "OMG" Usher ve will.i.am [26]
5 Haziran [27]
12 Haziran [28]
19 Haziran "California Gurls" Katy Perry ve Snoop Dogg [29]
26 Haziran [30]
3 Temmuz [31]
10 Temmuz [32]
17 Temmuz [33]
24 Temmuz [34]
31 Temmuz "Love the Way You Lie" Eminem ve Rihanna [35]
7 Ağustos [36]
14 Ağustos [37]
21 Ağustos [38]
28 Ağustos [39]
4 Eylül [40]
11 Eylül [41]
18 Eylül "Teenage Dream" Katy Perry [42]
25 Eylül [43]
2 Ekim "Just the Way You Are" Bruno Mars [44]
9 Ekim [45]
16 Ekim [46]
23 Ekim [47]
30 Ekim "Like a G6" Far East Movement ile The Cataracs ve Dev [48]
6 Kasım [49]
13 Kasım "We R Who We R" Kesha [50]
20 Kasım "What's My Name?" Rihanna ve Drake [51]
27 Kasım "Like a G6" Far East Movement ile The Cataracs ve Dev [52]
4 Aralık "Only Girl (In the World)" Rihanna [53]
11 Aralık "Raise Your Glass" Pink [54]
18 Aralık "Firework" Katy Perry [55]
25 Aralık [56]

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Pietroluongo, Silvio (23 Aralık 2009). "Ke$ha Clocks Her First Hot 100 No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 23 Aralık 2009. 
  2. ^ Pietroluongo, Silvio (25 Kasım 2010). "Rihanna's 'Only Girl' Rebounds to No. 1 on Hot 100". Billboard. Nielson Business Media, Inc. Erişim tarihi: 25 Kasım 2010. 
  3. ^ Pietroluongo, Silvio (21 Temmuz 2010). "Eminem and Rihanna Replace Katy Perry Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2010. 
  4. ^ Pietroluongo, Silvio (3 Kasım 2010). "Ke$ha To Crash Hot 100 At No. 1". Billboard. Nielson Business Media, Inc. Erişim tarihi: 3 Kasım 2010. 
  5. ^ Pietroluongo, Silvio (23 Aralık 2009). "Ke$ha Clocks Her First Hot 100 No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 23 Aralık 2009. 
  6. ^ Pietroluongo, Silvio (31 Aralık 2009). "Ke$ha Controls Hot 100 Summit For A Second Week". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 31 Aralık 2009. 
  7. ^ Pietroluongo, Silvio (7 Ocak 2010). "Ke$ha's 'TiK ToK' Won't Stop On Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 6 Ocak 2010. 
  8. ^ Pietroluongo, Silvio (13 Ocak 2010). "Ke$ha Holds On Hot 100; Doubles Down On Digital Songs". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 13 Ocak 2010. 
  9. ^ Pietroluongo, Silvio (21 Ocak 2010). "Ke$ha's Time Isn't Up on Hot 100; Train Rolls Into Top 10". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 21 Ocak 2010. 
  10. ^ Pietroluongo, Silvio (6 Şubat 2010). "Taylor Swift Swipes Female Download Record; Haiti Tracks Chart". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 27 Ocak 2010. 
  11. ^ Trust, Gary (13 Şubat 2010). "'Hope For Haiti' Songs Climb Hot 100, Ke$ha Still No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 4 Şubat 2010. 
  12. ^ Pietroluongo, Silvio (11 Şubat 2010). "Ke$ha Holds Atop Hot 100, Pink Glows with 'Glitter'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 11 Şubat 2010. 
  13. ^ Pietroluongo, Silvio (17 Şubat 2010). "'We Are The World' Returns to the Upper Reaches of the Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 17 Şubat 2010. 
  14. ^ Pietroluongo, Silvio (25 Şubat 2010). "Black Eyed Peas Back On Top Of Hot 100 With 'Imma Be'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 25 Şubat 2010. 
  15. ^ Pietroluongo, Silvio (4 Mart 2010). "Peas Persist on Hot 100 with "Imma Be"". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 4 Mart 2010. 
  16. ^ Pietroluongo, Silvio (10 Mart 2010). "Taio Cruz Cruises To Record No. 1 Jump on Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 10 Mart 2010. 
  17. ^ Pietroluongo, Silvio (17 Mart 2010). "Rihanna Rules Hot 100 With 'Rude Boy' Track". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 17 Mart 2010. 
  18. ^ Pietroluongo, Silvio (25 Mart 2010). "Rihanna Remains Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 25 Mart 2010. 
  19. ^ Pietroluongo, Silvio (1 Nisan 2010). "Rihanna's Hot 100 Reign Extends to Three Weeks; Train Arrives at New Peak". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 1 Nisan 2010. 
  20. ^ Pietroluongo, Silvio (8 Nisan 2010). "Rihanna Streaks To A Fourth Week Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Nisan 2010. 
  21. ^ Billboard.com, Billboard Hot 100, issue date April 24, 2010
  22. ^ Pietroluongo, Silvio (21 Nisan 2010). "Atlanta Rapper B.o.B To Top Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 21 Nisan 2010. 
  23. ^ Pietroluongo, Silvio (29 Nisan 2010). "BoB Rules Hot 100, Doubles Up In Top 10‎". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 30 Nisan 2010. 
  24. ^ Pietroluongo, Silvio (5 Mayıs 2010). "OMG: Usher Hits No. 1". Billboard. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2010. 
  25. ^ Pietroluongo, Silvio (12 Mayıs 2010). "Eminem To Enter Hot 100 At No. 1". Billboard. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2010. 
  26. ^ Pietroluongo, Silvio (20 Mayıs 2010). "Usher's Back Atop Hot 100; Katy Perry Comes Close With Top Debut". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2010. 
  27. ^ Pietroluongo, Silvio (27 Mayıs 2010). "Usher's 'OMG' Stands Pat Atop Hot 100, Miley Tames Top 10". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2010. 
  28. ^ Pietroluongo, Silvio (3 Haziran 2010). "Usher's 'OMG' Leads Hot 100 For A Fourth Week". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 3 Haziran 2010. 
  29. ^ Pietroluongo, Silvio (9 Haziran 2010). "Katy Perry Speeds To No. 1 On Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Haziran 2010. 
  30. ^ Pietroluongo, Silvio (17 Haziran 2010). "Katy Perry Remains Parked At No. 1 On Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 17 Haziran 2010. 
  31. ^ Pietroluongo, Silvio (24 Haziran 2010). "Katy Perry Extends Stay Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 24 Haziran 2010. 
  32. ^ Pietroluongo, Silvio (1 Temmuz 2010). "Katy Perry Holds Off Eminem Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2010. 
  33. ^ Pietroluongo, Silvio (8 Temmuz 2010). "Katy Perry's 'California Gurls' Coasts to Fifth Week Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2010. 
  34. ^ Pietroluongo, Silvio (8 Temmuz 2010). "Katy Perry Holds Off Eminem on Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2010. 
  35. ^ Pietroluongo, Silvio (21 Temmuz 2010). "Eminem and Rihanna Replace Katy Perry Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc.  Bilinmeyen parametre |erişimtrihi= görmezden gelindi (yardım)
  36. ^ Pietroluongo, Silvio (29 Temmuz 2010). "Eminem and Rihanna Stand Strong On Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2010. 
  37. ^ Pietroluongo, Silvio (5 Ağustos 2010). "Eminem and Rihanna Lie Still Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2010. 
  38. ^ Pietroluongo, Silvio (11 Ağustos 2010). "Taylor Swift Makes Sparkling Hot 100 Entrance". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 10 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2010. 
  39. ^ Silvio, Silvio (19 Ağustos 2010). "Eminem, Rihanna Top Hot 100 For Fifth Week". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 30 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2010.  Bilinmeyen parametre |Pietroluongo= görmezden gelindi (yardım)
  40. ^ Trust, Gary (26 Ağustos 2010). "Eminem, Rihanna Continue to 'Love' Life Atop Hot 100". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 10 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2010. 
  41. ^ Pietroluongo, Silvio (2 Eylül 2010). "Eminem and Rihanna Still No. 1 on Hot 100, Cee Lo's 'F**k You' Debuts". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 10 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2010. 
  42. ^ Pietroluongo, Silvio (8 Eylül 2010). "Katy Perry's 'Teenage Dream' Dethrones Eminem on Hot 100". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 10 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2010. 
  43. ^ Pietroluongo, Silvio (16 Eylül 2010). "Perry's 'Dream' Persists Atop Hot 100, But Mars Is on the Horizon". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 10 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Eylül 2010. 
  44. ^ Pietroluongo, Silvio (22 Eylül 2010). "Bruno Mars Lands Atop Hot 100, Rihanna Roars Into Top 10". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Eylül 2010. 
  45. ^ Caulfield, Keith; Pietroluongo, Silvio (30 Eylül 2010). "Chart Moves: 'Glee,' Bruno Mars, Rihanna, Far East Movement". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 3 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2010. 
  46. ^ Caulfield, Keith; Pietroluongo, Silvio (7 Ekim 2010). "Chart Moves: 'Glee,' Bruno Mars, Rihanna, Far East Movement". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 13 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2010. 
  47. ^ Caulfield, Keith; Pietroluongo, Silvio (14 Ekim 2010). "Chart Moves: 'Glee,' Mavis Staples, Stephen Colbert, 'Social Network,' Pink". Nielsen Business Media, Inc. 2 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ekim 2010. 
  48. ^ Pietroluongo, Silvio (20 Ekim 2010). "Far East Movement Tops Hot 100 with 'Like a G6". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 10 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2010. 
  49. ^ Caulfield, Keith; Pietroluongo, Silvio (28 Ekim 2010). "Chart Moves: Susan Boyle, Willow Smith, Taylor Swift, Bo Burnham, Cee Lo". Nielsen Business Media, Inc. 2 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2010. 
  50. ^ Pietroluongo, Silvio (3 Kasım 2010). "Ke$ha To Crash Hot 100 At No. 1". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 10 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2010. 
  51. ^ Pietroluongo, Silvio (3 Kasım 2010). "Rihanna's 'What's My Name?' Rockets to No. 1 on Hot 100". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 10 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2010. 
  52. ^ Pietroluongo, Silvio (18 Kasım 2010). "Chart Moves: Far East Movement, "Glee," Susan Boyle, Josh Groban". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 23 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Kasım 2010. 
  53. ^ Pietroluongo, Silvio (25 Kasım 2010). "Rihanna's 'Only Girl' Rebounds to No. 1 on Hot 100". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 10 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2010. 
  54. ^ Pietroluongo, Silvio (1 Aralık 2010). "Pink's 'Glass' Rises to No. 1 On Hot 100". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 10 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2010. 
  55. ^ Pietroluongo, Silvio (8 Aralık 2010). "Katy Perry's 'Firework' Shines Over Hot 100". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 26 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2010. 
  56. ^ "Hot 100: Week of 25 Aralık 2010 (Biggest Jump)". Billboard. Prometheus Global Media. 9 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2010. 

Dış bağlantılarDüzenle