Ana menüyü aç

2007'de Billboard Hot 100'da bir numara olan single'lar listesi

Vikimedya liste maddesi

Uçuşan kahverengi saçlı bir kadının sol eliyle sol alt tarafı işaret ettiği, sağ eliyle tuttuğu mikrofona şarkı söylediği bir fotoğraf.
Beyoncé'nin "Irreplaceable" şarkısı, yine Billboard tarafından hazırlanan ve yılın en iyi şarkılarını sıralayan yıl sonu listesinin ilk sırasında yer aldı.[1]

Billboard Hot 100, Amerika Birleşik Devletleri'nde en iyi performans gösteren single çalışmalarını sıralayan bir listedir. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, haftalık fiziksel ve dijital satış rakamlarının yanı sıra, müzik yayınlarını da esas almaktadır. 2007 yılında listede, 2006 yılı sonunda listenin zirvesine yükselen ve 2007'nin ilk yedi haftasında da zirvenin sahibi olan Beyoncé şarkısı "Irreplaceable" dahil olmak üzere 18 farklı şarkı zirveye yükseldi.[2]

2007 yılı içinde listede zirveye yükselen şarkıcılara, düet şarkıcısı olarak Nelly Furtado, Justin Timberlake, Ludacris, Yung Joc, Jay-Z ve T-Pain eşlik etti. Toplamda beş işbirliği projesi bir numaraya yükseldi. 2006 yılında bir numara olan Nelly Furtado şarkısı "Promiscuous" sayesinde, adını ilk kez zirveye yükseltmeyi başaran yapımcı Timbaland, 2007' yayımlanan "Give It to Me" şarkısı sayesinde liste tarihindeki kendisine ait ilk bir numarasını elde etti. T-Pain, Fergie, Nelly Furtado ve Justin Timberlake'in adı, listede zirveye yükselen şarkılardan ikişer tanesinde yer aldı.

Yılın en uzun soluklu bir numaraları yedişer hafta bir numarada kalan Beyoncé şarkısı "Irreplaceable", Rihanna şarkısı "Umbrella" ve Soulja Boy şarkısı "Crank That (Soulja Boy)" oldu.[2][3] Ancak "Irreplaceable", ilk kez 2006 yılı sonunda bir numaraya ulaştığı için Billboard, 2007 yılının en uzun soluklu şarkılarını "Umbrella" ve "Soulja Boy" olarak kabul etmektedir.[4] Bu şarkılardan sonra, yılın en çok bir numarada kalan şarkısı, "Alicia Keys tarafından seslendirilen "No One" oldu. Şarkı, yılın son beş haftasında listenin zirvesinin sahibi oldu.

"Irreplaceable", Billboard tarafından hazırlanan yıl sonu listesinin bir numarasında yer alarak 2007 yılının en iyi liste performansı gösteren şarkısı olarak seçildi.[5] Maroon 5'ın "Makes Me Wonder" şarkısı, yılın en büyük sıçrayışını gerçekleştirerek altmış dört numaradan bir numaraya sıçradı.[6]

Liste geçmişiDüzenle

 
Barbadoslu şarkıcı Rihanna'nın "Umbrella" şarkısı, yedi aralıksız hafta Billboard Hot 100 listesinde bir numarada kalarak, Irreplaceable ve Crank That (Soulja Boy) şarkıları ile birlikte yılın en uzun soluklu bir numarası oldu.
 
Maroon 5 grubunun "Makes Me Wonder" şarkısı, yalnızca yılın değil, Billboard Hot 100 listesi tarihininde en büyük sıçrayışlarından birini gerçekleştirerek altmış dört numaradan bir numaraya yükseldi.
 
Rap şarkıcısı Sean Kingston'ın "Beautiful Girls" şarkısı dört aralıksız hafta listenin zirvesinde kaldı.
 
Rap şarkıcısı Soulja Boy'un "Crank That" şarkısı listede aralıklarla yedi hafta zirvede kaldı.
Tarih Şarkı Şarkıcı(lar) Kay.
6 Ocak "Irreplaceable" Beyoncé [7]
13 Ocak [8]
20 Ocak [9]
27 Ocak [10]
3 Şubat [11]
10 Şubat [12]
17 Şubat [13]
24 Şubat "Say It Right" Nelly Furtado [14]
3 Mart "What Goes Around... Comes Around" Justin Timberlake [15]
10 Mart "This Is Why I'm Hot" Mims [16]
17 Mart [17]
24 Mart "Glamorous" Fergie ve Ludacris [18]
31 Mart [19]
7 Nisan "Don't Matter" Akon [20]
14 Nisan [21]
21 Nisan "Give It to Me" Timbaland ile Nelly Furtado ve Justin Timberlake [22]
28 Nisan [23]
5 Mayıs "Girlfriend" Avril Lavigne [24]
12 Mayıs "Makes Me Wonder" Maroon 5 [25]
19 Mayıs [26]
26 Mayıs "Buy U a Drank (Shawty Snappin')" T-Pain ve Yung Joc [27]
2 Haziran "Makes Me Wonder" Maroon 5 [28]
9 Haziran "Umbrella" Rihanna ve Jay-Z [29]
16 Haziran [30]
23 Haziran [31]
30 Haziran [32]
7 Temmuz [33]
14 Temmuz [34]
21 Temmuz [35]
28 Temmuz "Hey There Delilah" Plain White T's [36]
4 Ağustos [37]
11 Ağustos "Beautiful Girls" Sean Kingston [38]
18 Ağustos [39]
25 Ağustos [40]
1 Eylül [41]
8 Eylül "Big Girls Don't Cry" Fergie [42]
15 Eylül "Crank That (Soulja Boy)" Soulja Boy Tell 'Em [43]
22 Eylül [44]
29 Eylül "Stronger" Kanye West [45]
6 Ekim "Crank That (Soulja Boy)" Soulja Boy Tell 'Em [46]
13 Ekim [47]
20 Ekim [48]
27 Ekim [49]
3 Kasım [50]
10 Kasım "Kiss Kiss" Chris Brown ve T-Pain [51]
17 Kasım [52]
24 Kasım [53]
1 Aralık "No One" Alicia Keys [54]
8 Aralık [55]
15 Aralık [56]
22 Aralık [57]
29 Aralık [58]

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Hot 100 Songs in 2007". Billboard. 10 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Eylül 2011. 
  2. ^ a b Bronson, Fred (27 Aralık 2007). "Chart Beat: 'Low' Rida". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 13 Ocak 2009. 
  3. ^ Bronson, Fred (25 Ekim 2007). "Chart Beat: Still Cranked After All These Years". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 13 Ocak 2009. 
  4. ^ Bronson, Fred (16 Şubat 2007). "Chart Beat Chat: The Long and Winding Hits". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 5 Şubat 2009. 
  5. ^ "The Billboard Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media. 22 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2009. 
  6. ^ Bronson, Fred (29 Ocak 2009). "Chart Beat: This is your life". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 5 Şubat 2009. 
  7. ^ Cohen, Jonathan (28 Aralık 2006). "No Stopping Beyonce's 'Irreplaceable' On Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  8. ^ Cohen, Jonathan (4 Ocak 2007). "Beyonce's 'Irreplaceable' Starts '07 Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  9. ^ Hasty, Katie (11 Ocak 2007). "Beyonce Not Budging From Atop The Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  10. ^ Cohen, Jonathan (18 Ocak 2007). "Beyonce Begins Seventh Week As Hot 100 Leader". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  11. ^ Hasty, Katie (25 Ocak 2007). "Beyonce Slips By Fall Out Boy To Remain Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  12. ^ Hasty, Katie (1 Şubat 2007). "Beyonce Stays Ahead Of Fall Out Boy Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  13. ^ Hasty, Katie (8 Şubat 2007). "Beyonce Makes It Ten Weeks At No. 1 With 'Irreplaceable'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  14. ^ Cohen, Jonathan (15 Şubat 2007). "Furtado's 'Say It Right' Bests Beyonce On Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  15. ^ Cohen, Jonathan (22 Şubat 2007). "Timberlake Scores Third Hot 100 No. 1 From 'FutureSex'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  16. ^ Hasty, Katie (1 Mart 2007). "Mims Puts The 'Hot' In The Hot 100 At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  17. ^ Cohen, Jonathan (8 Mart 2007). "Mims Remains 'Hot' At No. 1, Akon Stays Close". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  18. ^ Hasty, Katie (15 Mart 2007). "Fergie Gets 'Glamorous' Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  19. ^ Hasty, Katie (22 Mart 2007). "Fergie Scores Second 'Glamorous' Week At No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  20. ^ Cohen, Jonathan (29 Mart 2007). "Akon Scores Second No. 1 Hit From 'Konvicted'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  21. ^ Cohen, Jonathan (5 Nisan 2007). "Akon's 'Matter' Begins Second Week Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  22. ^ Cohen, Jonathan (12 Nisan 2007). "Timbaland Soars To No. 1 After Sales Explosion". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  23. ^ Cohen, Jonathan (19 Nisan 2007). "Timbaland Holds At No. 1 On The Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  24. ^ Cohen, Jonathan (26 Nisan 2007). "Lavigne Sweeps Charts As 'Girlfriend' Tops Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  25. ^ Cohen, Jonathan (3 Mayıs 2007). "Maroon 5 Makes 'Wondrous' Jump To Lead Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  26. ^ Cohen, Jonathan (10 Mayıs 2007). "Maroon 5 Fends Off Ne-Yo, T-Pain To Remain No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  27. ^ Cohen, Jonathan (17 Mayıs 2007). "T. Pain Tastes Hot 100 Glory With 'Drank'". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  28. ^ Cohen, Jonathan (24 Mayıs 2007). "Maroon 5 Flip-Flops With T-Pain To Rule Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  29. ^ Cohen, Jonathan (31 Mayıs 2007). "Rihanna, Shop Boyz Rocket To The Top Of Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  30. ^ Cohen, Jonathan (7 Haziran 2007). "Rihanna Tops Hot 100 And New Canadian Tally". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  31. ^ Cohen, Jonathan (14 Haziran 2007). "Rihanna's 'Umbrella' Reigns Again Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  32. ^ Cohen, Jonathan (21 Haziran 2007). "Rihanna Fends Off Shop Boyz Again To Lead Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  33. ^ Cohen, Jonathan (28 Haziran 2007). "Rihanna, Shop Boyz, Fergie Locked In On Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  34. ^ Cohen, Jonathan (5 Temmuz 2007). "Rihanna, Shop Boyz Still Not Budging On Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  35. ^ Cohen, Jonathan (12 Temmuz 2007). "Rihanna's 'Umbrella' Reigns Again On Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  36. ^ Cohen, Jonathan (19 Temmuz 2007). "Plain White T's Finally Unseats Rihanna On Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  37. ^ Cohen, Jonathan (26 Temmuz 2007). "Plain White T's Hold Atop Hot 100 Amid High Debuts". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  38. ^ Cohen, Jonathan (2 Ağustos 2007). "Kingston Has 'Beautiful' View Atop Revamped Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  39. ^ Cohen, Jonathan (9 Ağustos 2007). "Kingston Has No. 1 Song, Top Debut On Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  40. ^ Cohen, Jonathan (16 Ağustos 2007). "Kingston's 'Girls' Not Budging From Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  41. ^ Cohen, Jonathan (23 Ağustos 2007). "Kingston Still 'Beautiful' Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  42. ^ Cohen, Jonathan (30 Ağustos 2007). "Fergie Scores Third Solo No. 1 On Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  43. ^ Cohen, Jonathan (6 Eylül 2007). "Soulja Boy 'Cranks' Hot 100 No. 1 With Debut Single". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  44. ^ Hasty, Katie (13 Eylül 2007). "Soulja Boy Remains No. 1 Amid Static Top Four". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  45. ^ Cohen, Jonathan (20 Eylül 2007). "Kanye Caps Banner Week With Hot 100 Chart-Topper". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  46. ^ Cohen, Jonathan (27 Eylül 2007). "Soulja Boy Trades Places With Kanye Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  47. ^ Cohen, Jonathan (4 Ekim 2007). "Soulja Boy Still Cranking Atop Billboard Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  48. ^ Cohen, Jonathan (11 Ekim 2007). "No Stopping Soulja Boy On Billboard Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 12 Ocak 2009. 
  49. ^ Cohen, Jonathan (18 Ekim 2007). "Soulja Boy Begins Sixth Week Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  50. ^ Cohen, Jonathan (25 Ekim 2007). "Soulja Boy Fends Off Chris Brown Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  51. ^ Hasty, Katie (1 Kasım 2007). "Brown Overtakes Soulja Boy Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  52. ^ Cohen, Jonathan (8 Kasım 2007). "Brown's 'Kiss' Still Sweet Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  53. ^ Cohen, Jonathan (15 Kasım 2007). "Brown Fends Off Keys, Timbaland To Remain No. 1". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  54. ^ Cohen, Jonathan (22 Kasım 2007). "Keys Caps Banner Week By Topping Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  55. ^ Cohen, Jonathan (29 Kasım 2007). "Keys Keeps Cruising Atop Hot 100". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  56. ^ Cohen, Jonathan (6 Aralık 2007). "No Stopping Keys Atop Pop, R&B Charts". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  57. ^ Cohen, Jonathan (13 Aralık 2007). "Keys Still The 'One' Atop Billboard Charts". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 
  58. ^ Cohen, Jonathan (20 Aralık 2007). "Keys Rolls Into Holidays With No. 1 Hits". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. Erişim tarihi: 9 Ocak 2009. 

Dış bağlantılarDüzenle