2005 yılında Türkiye'de en çok gişe yapan filmler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu listede 2005 yılında Türkiye'de gösterimde yer alan filmlerin biletli seyirci sayısına göre ilk 20 sıralaması yer almaktadır; [1]

Sıra Film Ülke Seyirci Sayısı
1. Hababam Sınıfı Askerde Türkiye 2.586.636
2. Babam ve Oğlum Türkiye 1.685.935
3. Hırsız Var Türkiye 934.612
4. Organize İşler Türkiye 916.464
5. Gönül Yarası Türkiye 897.509
6. Maskeli Beşler İntikam Peşinde Türkiye 773.721
7. Harry Potter ve Ateş Kadehi Amerika Birleşik Devletleri 749.704
8. Gelibolu Türkiye 670.798
9. Cennetin Krallığı Birleşik KrallıkAlmanyaAmerika Birleşik Devletleri 647.782
10. Dünyalar Savaşı Amerika Birleşik Devletleri 643.009
11. Eğreti Gelin Türkiye 637.839
12. Döngel Karhanesi Türkiye 620.347
13. Ocean's Twelve Amerika Birleşik Devletleri 454.382
14. İnanılmaz Aile Amerika Birleşik Devletleri 441.169
15. Halka 2 Amerika Birleşik Devletleri 407.889
16. Bay & Bayan Smith Amerika Birleşik Devletleri 403.826
17. Şans Kapıyı Kırınca Türkiye 382.497
18. Testere II Amerika Birleşik Devletleri 376.666
19. Constantine Amerika Birleşik Devletleri 371.281
20. Uçuş Planı Amerika Birleşik Devletleri 333.734

HaftalıkDüzenle

Bu listede 2005 yılında haftalık olarak en çok seyirci sayısına ulaşan filmler yer almaktadır. Her hafta cuma günü başlayıp perşembe günü sona ermektedir.[2]

# Tarih Film Seyirci Sayısı Notlar
1 31 Aralık-6 Ocak 2005 Büyük Hazine 101.424
2 7-13 Ocak 2005 Gönül Yarası 190.560
3 14-20 Ocak 2005 Hababam Sınıfı Askerde 773.862
4 21-27 Ocak 2005 Hababam Sınıfı Askerde 870.845
5 28 Ocak-3 Şubat 2005 Hababam Sınıfı Askerde 452.063
6 4-10 Şubat 2005 Ocean's Twelve 236.533
7 11-17 Şubat 2005 Hababam Sınıfı Askerde 129.831
8 18-24 Şubat 2005 Eğreti Gelin 204.228
9 25 Şubat-3 Mart 2005 Eğreti Gelin 156.667
10 4-10 Mart 2005 Eğreti Gelin 98.455
11 11-17 Mart 2005 Constantine 183.997
12 18-24 Mart 2005 Gelibolu 259.598
13 25-31 Mart 2005 Gelibolu 146.410
14 1-7 Nisan 2005 Gelibolu 75.870
15 8-14 Nisan 2005 Gelibolu 50.051 Gelibolu 2005 yılındaki hafta birincileri arasında en düşük seyirci sayısına ulaşan Türk filmi oldu.
16 15-21 Nisan 2005 O Şimdi Mahkum 72.471
17 22-28 Nisan 2005 Çevirmen 92.756
18 29 Nisan-5 Mayıs 2005 Çevirmen 54.385
19 6-12 Mayıs 2005 Cennetin Krallığı 228.080
20 13-19 Mayıs 2005 Cennetin Krallığı 162.991
21 20-26 Mayıs 2005 Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı 188.768
22 27 Mayıs-2 Haziran 2005 Kurtlar İmparatorluğu 99.079
23 3-9 Haziran 2005 Madagaskar 76.024
24 10-16 Haziran 2005 Bay & Bayan Smith 143.626
25 17-23 Haziran 2005 Batman Başlıyor 87.014
26 24-30 Haziran 2005 Batman Başlıyor 44.248
27 1-7 Temmuz 2005 Dünyalar Savaşı 322.008
28 8-14 Temmuz 2005 Dünyalar Savaşı 123.987
29 15-21 Temmuz 2005 Dünyalar Savaşı 73.204
30 22-28 Temmuz 2005 Karanlık Su 43.814
31 29 Temmuz-4 Ağustos 2005 Dünyalar Savaşı 33.303 Dünyalar Savaşı 2005 yılındaki hafta birincileri arasında en düşük seyirci sayısına ulaşan yabancı dilde film oldu.
32 5-11 Ağustos 2005 Ölüler Ülkesi 35.629
33 12-18 Ağustos 2005 Charlie'nin Çikolata Fabrikası 61.137
34 19-25 Ağustos 2005 Çılgın Haftasonu 40.394
35 26 Ağustos-1 Eylül 2005 İskelet Anahtar 72.930
36 2-8 Eylül 2005 Ada 100.142
37 9-15 Eylül 2005 Ada 56.693
38 16-22 Eylül 2005 Cinderella Man 57.447
39 23-29 Eylül 2005 Cinderella Man 47.914
40 30 Eylül-6 Ekim 2005 Davetsiz Çapkınlar 41.099
41 7-13 Ekim 2005 Mağara 46.497
42 14-20 Ekim 2005 Savaş Tanrısı 69.872
43 21-27 Ekim 2005 Savaş Tanrısı 51.010
44 28 Ekim-3 Kasım 2005 Maskeli Beşler İntikam Peşinde 208.954
45 4-10 Kasım 2005 Maskeli Beşler İntikam Peşinde 300.860
46 11-17 Kasım 2005 Uçuş Planı 130.569
47 18-24 Kasım 2005 Harry Potter ve Ateş Kadehi 338.589 Harry Potter ve Ateş Kadehi 2005 yılındaki hafta birincileri arasında en yüksek seyirci sayısına ulaşan yabancı dilde film oldu.
48 25 Kasım-1 Aralık 2005 Harry Potter ve Ateş Kadehi 185.382
49 2-8 Aralık 2005 Babam ve Oğlum 367.013
50 9-15 Aralık 2005 Babam ve Oğlum 453.161
51 16-22 Aralık 2005 Babam ve Oğlum 369.242
52 23-29 Aralık 2005 Organize İşler 916.464 Organize İşler 2005 yılındaki hafta birincileri arasında en yüksek seyirci sayısına ulaşan Türk filmi oldu.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "2005 Box Office Turkey". Box Office Türkiye. 5 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2017. 
  2. ^ "2005 Turkey Grosses". Box Office Türkiye. 19 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2017.