20. yüzyıl Rus ressamları listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu, hem etnik Ruslar hem de diğer etnik kökenlerden insanların Rusya, Sovyetler Birliği ve Rus İmparatorluğu'nun 20. yüzyıl Rus ressamları listesi'dir. Bu liste, hem Rusya'da doğan fakat sonra göç eden hem de başka yerde doğan fakat Rusya'ya göç eden ve/veya uzun zamandır orada çalışan ressamları içermektedir. Ressamlar, alfabetik tablolarda kronolojik sıralamada düzenlenmişlerdir.

Vikipedi'de Rus ressamların tam listesi için, Kategori:Rus ressamlar'ına bakınız.

ADüzenle

BDüzenle

CDüzenle

DDüzenle

EDüzenle

FDüzenle

GDüzenle

HDüzenle

 
A. Harlamov. Bir Rus güzeli

IDüzenle

JDüzenle

KDüzenle

 
Simon Kozhin Ivan Kupala. çiçek tacından fal bakma. 2009

LDüzenle

MDüzenle

 
K. Malevich. Oduncu, 1913

NDüzenle

ODüzenle

PDüzenle

RDüzenle

SDüzenle

TDüzenle

 
I. Tsvaygenbaum Dr. Ilizarov portresinden bölüm, 1988

UDüzenle

VDüzenle

YDüzenle

ZDüzenle

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  • Artists of peoples of the USSR. Biography Dictionary. Volume 1. - Moscow: Iskusstvo, 1970.
  • Artists of peoples of the USSR. Biography Dictionary. Volume 2. - Moscow: Iskusstvo, 1972.
  • Fine Arts of the Leningrad. Exhibition Catalogue. - Leningrad: Khudozhnik RSFSR, 1976.
  • Directory of Members of Union of Artists of USSR. Volume 1,2. - Moscow: Soviet Artist Edition, 1979.
  • Directory of Members of the Leningrad branch of the Union of Artists of Russian Federation. - Leningrad: Khudozhnik RSFSR, 1980.
  • Artists of peoples of the USSR. Biography Dictionary. Volume 4 Book 1. - Moscow: Iskusstvo, 1983.
  • Directory of Members of the Leningrad branch of the Union of Artists of Russian Federation. - Leningrad: Khudozhnik RSFSR, 1987.
  • Artists of peoples of the USSR. Biography Dictionary. Volume 4 Book 2. - Saint Petersburg: Academic project humanitarian agency, 1995.
  • Link of Times: 1932 - 1997. Artists - Members of Saint Petersburg Union of Artists of Russia. Exhibition catalogue. - Saint Petersburg: Manezh Central Exhibition Hall, 1997.
  • Matthew C. Bown. Dictionary of 20th Century Russian and Soviet Painters 1900-1980s. - London: Izomar, 1998.
  • Vern G. Swanson. Soviet Impressionism. - Woodbridge, England: Antique Collectors' Club, 2001.
  • Sergei V. Ivanov. Unknown Socialist Realism. The Leningrad School. - Saint-Petersburg: NP-Print Edition, 2007. - 5-901724-21-6, 978-5-901724-21-7.
  • Anniversary Directory graduates of Saint Petersburg State Academic Institute of Painting, Sculpture, and Architecture named after Ilya Repin, Russian Academy of Arts. 1915 - 2005. - Saint Petersburg: Pervotsvet Publishing House, 2007.
  • Igor N. Pishny. The Leningrad School of painting. Socialist realism of 1930-1980s: Selected names. – Saint Petersburg: Kolomenskaya versta, 2008. - 978-5-91555-005-5.