1990'ların Azerbaycan filmleri listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu listede 1990'ların Azerbaycan filmleri gösterilmiştir. Bu filmlerin 1.sinin çekimleri 1990 yılında, sonuncusunun çekimleri ise 1999 yılında bitirilmiştir.

Azerbaycan Sinema
Tarihi

Azerbaijan film clapperboard.svg
Azerbaycan filmleri listeleri
1898 - 1919 dönemi
1920 - 1929 dönemi
1930 - 1939 dönemi
1940 - 1949 dönemi
1950 - 1959 dönemi
1960 - 1969 dönemi
1970 - 1979 dönemi
1980 - 1989 dönemi
1990 - 1999 dönemi
2000 - 2009 dönemi
2010 - 2019 dönemi
Yılı bilinmeyenler

1990Düzenle

  1. 20 yanvar (film, 1990) (Belgesel filmi)
  2. Abşeron lövhələri (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  3. Ağdam Bu Gün, Sabah (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  4. Analar yanar ağlar (film, 1990) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  5. Ayna və Həmid (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  6. Azadlığa gedən yollar (film, 1990) (Uzun metraj televizyon belgeseli)
  7. Balıqların harayı (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  8. Bəxtəvər (film, 1990) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  9. Bir daha yüksələn bayraq (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  10. Bir dəfə (film, 1990) (Çizgi filmi)
  11. Bir məktubun izilə (film, 1990) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 151)
  12. Biznes konqresi (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  13. Çempion (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  14. Çiçinin çiçəyi (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  15. Dəyirman öz işindədir... (film, 1990) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 151)
  16. Didərginlər (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  17. Dünya bir pəncərədir (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  18. Əbədi sərvət (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  19. Fəhlə yeməkxanalarında (film, 1990) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 149)
  20. Fövqəladə vəziyyət (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  21. Gecə qatarında qətl (film, 1990) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  22. Gedərsən bizə... (film, 1990) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 150)
  23. Girişmə, öldürər! (film, 1990) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  24. Güzgü (film, 1990) (I) (Çizgi filmi)
  25. Güzgü (film, 1990) (II) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  26. Haray (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  27. Xudafərin-dərdi dərin (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  28. İcarədarlar (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  29. İstiqlal yollarında (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  30. İşığını əsirgəmə (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  31. İthaf (film, 1990) (Çizgi filmi)
  32. Keşikçi (film, 1990) (Çizgi filmi)
  33. Kimə inanaq? (film, 1990) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 150)
  34. Kitabi Dədə Qorqud. Səkrəyin dastanı (film, 1990) (Çizgi filmi)
  35. Qanadlı şəfavericilər (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  36. Qara qızılın qara üzü (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  37. Qarət (film, 1990) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 149)
  38. Qəhrəman ana (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  39. Qəm karvanı (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  40. "Qərənfil"-uşaq bağçası (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  41. Qəsd (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  42. Qətl günü (film, 1990) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  43. Qəyyur (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  44. Qonşuya ümid olan... (film, 1990) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 150)
  45. Matəm (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  46. Mədrəsə (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  47. Molla Pənah Vaqif (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  48. Neft Daşları (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  49. Nümunəvi məktəb (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  50. Oda (film, 1990) (Çizgi filmi)
  51. Ruslar müharibə istəyirmi? (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  52. Sağlamlıq mərkəzi (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  53. Saqqallı binalar (film, 1990) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 149)
  54. Sərhəd (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  55. Şahid qız (film, 1990) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  56. Şəhidlərdən şəhidlərə (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  57. Telefon macəraları (film, 1990) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 145)
  58. Təxribat (film, 1990) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  59. Tuzak (Uzun metrajlı sinema filmi)
  60. Ulu yurd (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  61. Üstü bəzək... (film, 1990) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 145)
  62. Varlığa nə darlıq (film, 1990) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 145)
  63. Vəssəlam-şüttəmam (film, 1990) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 151)
  64. Yad qızı (film, 1990) (Televizyon sinema-tiyatro oyunu) (TV)
  65. "Yapon" və yaponiyalı (film, 1990) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  66. Yaramaz kral (film, 1990) (Çizgi filmi)
  67. Yol maşınları yola çıxır (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  68. Yubiley (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  69. Yurdumun zümrüd tacı (film, 1990) (Kısa metraj belgesel filmi)
  70. Zirzəmi (Uzun metrajlı sinema filmi)

1991Düzenle

  1. Abşeronda subtropik bitkilər (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  2. Adi əhvalat (film, 1991) (qısametrajlı bədii süjet-Mozalan № 161)
  3. Ağ-qara dünya (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  4. Ağdam nemətləri (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  5. Almas İldırım (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  6. Azerbaycan idmanı dünən, bu gün... (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  7. Bakıda insan ovu (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  8. Bəhanə (film, 1991) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 161)
  9. Bəxt üzüyü (film, 1991) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  10. Biz deməkdən yorulduq... (film, 1991) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 155)
  11. Bizim Bakı teatrı (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  12. Bizim Nəsibə xanım (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  13. Bombardıman (film, 1991) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 155)
  14. Boz qurdun harayı (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  15. Brakonyer, yoxsa balıqçı? (film, 1991) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan No:153)
  16. Cərrahiyyə (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  17. Dərnəgül dəyirmanı (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  18. Diaqnoz (film, 1991) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan No:154)
  19. Dirilik suyu (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  20. Divar (film, 1991) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  21. Dözümlü minarələr (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  22. Ekskursiya (film, 1991) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 155)
  23. Haqqın dərgahı (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  24. Heyvandarların gileyi (film, 1991) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 160)
  25. Həcc ziyarəti (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  26. Hikmətli miniatürlər (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  27. Xaraba Gilan (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  28. Xəbərçi (veriliş, 1991) (Dizi TV Haber-Verilişi) (ANS)
  29. Xəzər köməyə çağırır (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  30. Xəzərim mənim, taleyim mənim (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  31. İlk tamaşa (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  32. İntihar (film, 1991) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 160)
  33. Qara daşların sakinləri (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  34. Qəddarlıq (film, 1991) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  35. Qətldən yeddi gün sonra (film, 1991) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  36. Qəzəlxan (film, 1991) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  37. Qisas (film, 1991) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  38. Qobustan (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  39. "Lalə" qızlar ansamblı (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  40. Mənim çörəkli dünyam (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  41. Məsuliyyətsizlik (film, 1991) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan No:152)
  42. "Mozalan"ın izi ilə (film, 1991) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan No:152)
  43. Müqəddəs oda yanaram (film, 1991) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  44. Nakəs (film, 1991) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  45. Nəticə (film, 1991) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 156)
  46. O yox, bu yox, tələb çox (film, 1991) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan No:153)
  47. Olan yerdən umarlar (film, 1991) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan No:154)
  48. Onun taleyi (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  49. Ordubad (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  50. Ömür qatarı (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  51. Özüm və zaman haqqında (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  52. Pambığın yanğından qorunması (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  53. Perspektivsiz tikinti (film, 1991) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 160)
  54. Pencere (film) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  55. Sabaha ümidlə baxanlar (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  56. Səhnədə keçən həyat (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  57. Sənsiz (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  58. Su bulandıranlar (film, 1991) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan No:154)
  59. Subaylarınızdan görəsiniz (film, 1991) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan No:152)
  60. Sumqayıtın əks-sədası (film, 1991) (Beşseriyalı Sənədli Film)
  61. Sürüşmə (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  62. Şahzadə qız (film, 1991) (Çizgi filmi)
  63. Şəhidlər və qazilər (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  64. Şərabçıyam, şərabçı (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  65. Şirbalanın məhəbbəti (film, 1991) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  66. Şirvan şikəstəsi (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  67. Təxribat (film, 1991) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 161)
  68. Tətil (film, 1991) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 156)
  69. Veteran (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)
  70. Yalançı çoban (film, 1991) (Çizgi filmi)
  71. Yardımsız yardımçı təsərrüfatlar (film, 1991) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 156)
  72. Zirvəyə doğru (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  73. Ziya ocağı (film, 1991) (Kısa metraj belgesel filmi)

1992Düzenle

  1. 100 ilin astanasında (film, 1992) (I) (Kısa metraj belgesel filmi)
  2. 100 ilin astanasında (film, 1992) (II) (Kısa metraj belgesel filmi)
  3. 777 Numaralı İş (film, 1992) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  4. Ad günü (film, 1992) (cizgi filmi)
  5. Adı Günəşlidir... (film, 1992) (qısametrajlı sənədli süjet-Mozalan № 162)
  6. Ağstafa Şərabçıları (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  7. Analar və laylalar (film, 1992) (Çizgi filmi) (TV)
  8. Azerbaycan və Nobel qardaşları (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  9. Azerbaycanın böyük energetikası (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  10. Azərelektromaş (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  11. Baba zeytun diyarında (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  12. Bakı metrosu (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  13. Banqladeş qonaqları (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  14. Biz şinçilərik (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  15. Dəniz səyahəti (film, 1992) (Çizgi filmi)
  16. Dostuma məktub (film, 1992) (Uzun metraj televizyon belgeseli)
  17. Dünən, bu gün, sabah (film, 1992) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 162)
  18. Etiraf (Uzun metrajlı sinema filmi)
  19. Fövqəldünya və ya qəsdsiz məntiqi səhv (film, 1992) (Uzun metraj televizyon belgeseli)
  20. Həsənbəy Zərdabi (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  21. Xoş gördük, Tovuz (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  22. İfritə Meymunə (film, 1992) (Çizgi filmi)
  23. İgidlik rəmzi (film, 1992) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 163)
  24. İnama qayıdış (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  25. Kənar adamlar (film, 1992) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  26. Kommersiya (1992) (Qısametrajlı Bədii Süjet-Mozalan № 163)
  27. Qaravəlli-2 (film, 1992) (Çizgi filmi)
  28. Qayıdış (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  29. Qonaq-qaralı ev (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  30. Qovlar (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  31. Quba dastanı (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  32. Quq-qulu-qu (film, 1992) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 162)
  33. Laçın dəhlizi (film, 1993) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  34. Lal (film, 1992) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  35. Müqəddəs torpaq (film, 1992) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  36. Naməlum torpaq (film, 1992) (Uzun metraj televizyon belgeseli)
  37. Neft maşınqayırmasının flaqmanı (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  38. O dünyadan salam (film, 1992) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  39. Prima (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  40. Salam, Salyan (film, 1992) (Kısa metraj belgesel filmi)
  41. Sizdən hərəkət... (film, 1992) (Qısametrajlı Sənədli Süjet-Mozalan № 163)
  42. Təbəssüm (film, 1992) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  43. Ümid (film, 1992) (Çizgi filmi)

1993Düzenle

  1. Ac həriflər (film, 1993) (Televizyon sinema-tiyatro oyunu) (AzTV)
  2. Adem'in Doğuşu (film, 1993) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  3. Ağ saçların işığında (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  4. Ağa, cəddinə qurban (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  5. Anam Kür (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  6. Azadlıq elçisi (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  7. Bəd xəbərlər gətirən qəribə adamlar (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  8. Əzablı qurtuluş (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)
  9. Fəryad (film, 1993) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  10. Haray (film, 1993) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  11. Xan Sarayı (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  12. İblis qadın (film, 1993) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  13. Kamança (film, 1993) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  14. Kral ölür (film, 1993) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  15. Qarabağ düyünü (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  16. Qarabağ şikəstəsi (film, 1993) (Kısa metrajlı sinema filmi) (TV)
  17. Qayıdış (film, 1993) (Qısametrajlı Film-Tamaşa) (AzTV)
  18. Qədirin sorağında (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  19. Qisas günü (film, 1993) (Belgesel filmi) (AzTV)
  20. Qırmızı qatar (film, 1993) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  21. Qoca əsgər (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  22. Lağım (film, 1993) (Çizgi filmi) (TV)
  23. Miras (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  24. Müqəddəs torpaq (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  25. Nurlu qəbirlər. Qaspralı İsmayıl bəy (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  26. Səs (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  27. Simenslər Azerbaycanda (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  28. Şəbi-hicran (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  29. Şirvanda izim qaldı (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  30. Tahmine (Uzun metrajlı sinema filmi)
  31. Udi xalqı (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  32. Ulu diyarın harayı (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  33. Ümid qapısı (film, 1993) (Kısa metraj belgesel filmi)
  34. Yaşa, ey haqq (film, 1993) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)

1994Düzenle

  1. 6 №-li palata (film, 1994) (Televizyon tiyatro oyunu) (AzTV)
  2. Anamın kitabı (film, 1994) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  3. "Atikva" ümid deməkdir (film, 1994) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)
  4. Azerbaycan vətənimdir. Nisim Nisimov (film, 1994) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)
  5. Əliağa Bakir (film, 1994) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  6. Hökm (Uzun metrajlı sinema filmi)
  7. İşğal (film, 1994) (Belgesel filmi) (AzTV)
  8. İtkin gəlin (film, 1994) (Dizi sinema filmi) (TV)
  9. Köpək (film, 1994) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  10. Qaçaq Süleyman (film, 1994) (Televizyon sinema-tiyatro oyunu) (TV)
  11. Qaçqınlar (film, 1994) (Kısa metraj belgesel filmi)
  12. Qanlı Bakı (film, 1994) (Belgesel filmi) (AzTV)
  13. Qara ney (film, 1994) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)
  14. Qara "Volqa" (film, 1994) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  15. Qatil (film, 1994) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  16. Mənim ağ şəhərim (film, 1994) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  17. Nailə (film, 1994) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  18. Olum, ya ölüm və ya hər şeyə rəğmən (film, 1994) (Televizyon sinema-tiyatro oyunu) (TV)
  19. Pirə qayıdan yol (film, 1994) (Belgesel filmi) (AzTV)
  20. Proloq (film, 1994) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  21. Söhbətül-əsmar (film, 1994) (Çizgi filmi)
  22. Şüalə (film, 1994) (Çizgi filmi)
  23. Yurd yeri (film, 1994) (Televizyon sinema-tiyatro oyunu) (TV)

1995Düzenle

  1. Beyaz Atlı Oğlan (film, 1995) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  2. Ağ dünya (film, 1995) (Uzun metrajlı sinema filmi) (TV)
  3. Bala-başa bəla! (film, 1995) (Televizyon sinema-tiyatro oyunu) (TV)
  4. Çətən (film, 1995) (Belgesel filmi) (TV)
  5. Duel (film, 1995) (Televizyon sinema-tiyatro oyunu) (AzTV)
  6. Ey, Vətən! (film, 1995) (Belgesel filmi) (AzTV)
  7. Əzablı yollar (film, 1995) (Uzun metraj televizyon belgeseli)
  8. "Fransız" (film, 1995) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  9. Gecə (film, 1995) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  10. Gecən xeyrə qalsın, ana (film, 1995) (Televizyon sinema-tiyatro oyunu) (TV)
  11. Göylər sonsuz bir dənizdir. I film. Leyla (film, 1995) (Belgesel filmi) (AzTV)
  12. Göylər sonsuz bir dənizdir. II film. Züleyxa (film, 1995) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (AzTV)
  13. Göylər sonsuz bir dənizdir. III film. Səma qardaşları (film, 1995) (Belgesel filmi) (AzTV)
  14. Gözəlliklər diyarı (film, 1995) (Kısa metraj belgesel filmi)
  15. Hacı Arif (film, 1995) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (TV)
  16. Hem Ziyaret, Hem Ticaret (Uzun metrajlı sinema filmi)
  17. Xudafərin olan yerdə (film, 1995) (Kısa metraj belgesel filmi)
  18. Karvan (film, 1995) (Çizgi filmi)
  19. Qalalı dağlar (film, 1995) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (AzTV)
  20. Qayalarda qalan səs (film, 1995) (Televizyon sinema-tiyatro oyunu) (TV)
  21. Qurama (film, 1995) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  22. Məhbus (film, 1995) (Kısa metrajlı sinema filmi) (TV)
  23. Muğam (film, 1995) (Televizyon sinema-tiyatro oyunu) (TV)
  24. Novruz (film, 1995) (Belgesel filmi) (AzTV)
  25. P. S. (film, 1995) (Kısa metrajlı sinema filmi) (AzTV)
  26. Səhər (veriliş, 1995) (Dizi TV verilişi) (AzTV)
  27. Səmədbəy (film, 1995) (Belgesel filmi)
  28. Sirli salnamələr (film, 1995) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  29. Şəkilçi (film, 1995) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  30. Ümid (film) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  31. Yarasa (film, 1995) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  32. Yük (film, 1995) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  33. Zəng (film, 1995) (Kısa metraj belgesel filmi)
  34. Zirvəyə gedən yol (film, 1995) (Kısa metraj belgesel filmi)

1996Düzenle

  1. 36 kadr (film, 1996) (Kısa metrajlı sinema filmi) (AzTV)
  2. Artilleriyanın "Allah"ı sayılırdı (film, 1996) (Kısa metraj belgesel filmi)
  3. Azerbaycan kapriççiosu (film, 1996) (Kısa metraj belgesel filmi)
  4. Azerbaycan kinosu-80 (film, 1996) (Kısa metraj belgesel filmi)
  5. Beşmərtəbəli evin altıncı mərtəbəsi (film, 1996) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  6. Bu yara köz bağlamaz (film, 1996) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  7. Cəza (film, 1996) (Qısametrajlı Film-Tamaşa) (TV)
  8. Çalışan adam (film, 1996) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  9. Dağıdılmış körpülər (film, 1996) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  10. Dilək ağacı (film, 1996) (Kısa metrajlı sinema filmi) (TV)
  11. Etnoqrafik etüdlər (film, 1996) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)
  12. Əsrin kontraktı (film, 1996) (Kısa metraj belgesel filmi)
  13. Fenomen (film, 1996) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (AzTV)
  14. Haydar Aliyev. Birinci film. General (film, 1996) (Kısa metraj belgesel filmi)
  15. İstiqlal şairi (film, 1996) (Belgesel filmi) (AzTV)
  16. Kiçik leytenant (film, 1996) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  17. Kleopatra (film, 1996) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  18. Qarabağ şikəstəsi (film, 1996) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  19. Leyli və Məcnun (film, 1996) (Uzun metrajlı sinema filmi) (TV)
  20. Muzey (film, 1996) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)
  21. Müstəqilliyin keşiyində (film, 1996) (Kısa metraj belgesel filmi)
  22. Oyun (film, 1996) (Kısa metrajlı sinema filmi) (TV)
  23. Ömürdən uzun gecə (film, 1996) (Uzun metrajlı sinema filmi) (TV)
  24. Özgə vaxt (film, 1996) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  25. Parlament (film, 1996) (Kısa metraj belgesel filmi)
  26. Rəşid Behbudov 20 il əvvəl (film, 1996) (Belgesel filmi) (TV)
  27. Rəşid Behbudov ulduzu (film, 1996) (Üçseriyalı Sənədli Film) (AzTV)
  28. Səhnəmizin Yaşarı (film, 1996) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (TV)
  29. Sənətinin Vaqifi (film, 1996) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)
  30. Son döyüş (film, 1996) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  31. Suya səyahət (film, 1996) (Kısa metraj belgesel filmi)
  32. Taleyin qisməti (film, 1996) (Dizi sinema filmi) (TV)
  33. Taleyin qisməti beləymiş (film, 1996) (Dizi sinema filmi) (TV)
  34. Valın üçüncü üzü (film, 1996) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  35. Vətən mənə oğul desə (film, 1996) (Kısa metraj belgesel filmi)
  36. Yarımştat (film, 1996) (Tammetrajlı Tamaşa-Film) (TV)
  37. Yaz yuxusunun işığı (film, 1996) (Fİlm-Tamaşa) (TV)
  38. Zəka yatarsa... (film, 1996) (Çizgi filmi)

1997Düzenle

  1. Ah, Ədalət (film, 1997) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  2. Ayrılan yollar (film, 1997) (Kısa metraj belgesel filmi)
  3. Bakı metrosu-30 (film, 1997) (Kısa metraj belgesel filmi)
  4. Bakı oğrusu (film, 1997) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  5. Bir cənub kəndində (film, 1997) (Tammetrajlı Musiqili Film) (TV)
  6. Bir həsrətin nəğməsi (film, 1997) (Kısa metraj belgesel filmi)
  7. Canavar balası (film, 1997) (Uzun metrajlı sinema filmi) (TV)
  8. Elegiya (film, 1997) (Belgesel filmi)
  9. Fatehlərin divanı (film, 1997) (Dizi sinema filmi) (AzTV)
  10. Füzuli-500 (film, 1997) (Kısa metraj belgesel filmi)
  11. Haydar Aliyev və Azerbaycan dili (film, 1997) (Belgesel filmi) (TV)
  12. Hər şey yaxşılığa doğru (film, 1997) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  13. Xalqlar Dostluğu muzeyi (film, 1997) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  14. Kamil (film, 1997) (Belgesel filmi) (TV)
  15. Kənddən gələn var (film, 1997) (Televizyon sinema-tiyatro oyunu) (AzTV)
  16. Kənddən gələn var-2 (film, 1997) (Televizyon sinema-tiyatro oyunu) (AzTV)
  17. Qobustan (film, 1997) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  18. Qum dənəsi (film, 1997) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)
  19. Ləqəbi "İKA"dır (film, 1997) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  20. Min birinci söz (film, 1997) (kısa metrajlı belgesel-sinema filmi) (TV)
  21. Naməlum səs (film, 1997) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)
  22. Norveç eskizləri. I film. Qədim və yeni yollar (film, 1997) (Belgesel filmi) (AzTV)
  23. Norveç eskizləri. II film. Sülh və tərəqqi naminə (film, 1997) (Belgesel filmi) (AzTV)
  24. Sən həmişə bizimləsən (film, 1997) (Kısa metraj belgesel filmi)
  25. Sınmış zəncirlər (film, 1997) (Belgesel filmi)
  26. Şeytanbazar (film, 1997) (Kısa metraj belgesel filmi)
  27. Tale yükü (film, 1997) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  28. Tikdim ki, izim qala (film, 1997) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (AzTV)
  29. Tikdim ki, izim qala. II film (film, 1997) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (AzTV)
  30. Yurd Yeri-2 (1997) (Uzun metrajlı sinema filmi) (TV)

1998Düzenle

  1. Ailə (film, 1998) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  2. Azerbaycanda rabitənin inkişaf yolları və tərəqqisi (film, 1998) (Kısa metraj belgesel filmi)
  3. Elindən xəbərin varmı (film, 1998) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  4. Əbədi zirvə (film, 1998) (Belgesel filmi) (AzTV)
  5. Ələsgərəm, hər elmdən halıyam (film, 1998) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  6. General Hüseyn Rəsulbəyov (film, 1998) (Kısa metraj belgesel filmi)
  7. Heç demirsən Ələsgərim hardadır (film, 1998) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  8. Kədərimiz... vüqarımız... (film, 1998) (Kısa metraj belgesel filmi)
  9. Qırmızı qar (film, 1998) (Uzun metrajlı sinema filmi) (TV)
  10. Qoca bəxtim (film, 1998) (Televizyon tiyatro oyunu) (TV)
  11. Məhəbbətin hökmü (film, 1998) (Uzun metrajlı sinema filmi) (TV)
  12. Mirvarid (film, 1998) (Belgesel filmi) (TV)
  13. Nigarançılıq (film, 1998) (Televizyon sinema-tiyatro oyunu)) (TV)
  14. Odlu məmləkət. I film. Əsrlərin əks-sədası (film, 1998) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (AzTV)
  15. Odlu məmləkət. II film. Başlanğıc (film, 1998) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (AzTV)
  16. Odlu məmləkət. III film. Təlatümlü illər (film, 1998) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (AzTV)
  17. Odlu məmləkət. IV film. İşğal (film, 1998) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (AzTV)
  18. Odlu məmləkət. V film. Müharibə (film, 1998) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (AzTV)
  19. Odlu məmləkət. VI film. Xəzərin hakimi (film, 1998) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)
  20. Odlu məmləkət. VII film. Cazibə qüvvəsi (film, 1998) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (AzTV)
  21. Otel otağı (film, 1998) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  22. Ömür və tale. V film (film, 1998) (Belgesel filmi) (Space Tv)
  23. Sarı gəlin (film, 1998) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  24. Sənsiz (film, 1998) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)
  25. Spasibo (film, 1998) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  26. Surxay Əsgərov. Sehrli səs. Videoalbom (film, 1998) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)
  27. Şopenin qayıtması (film, 1998) (Kısa metraj belgesel filmi)
  28. Tənha ruh (film, 1998) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  29. Tikdim ki, izim qala. III film (film, 1998) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (AzTV)
  30. Uzaq və yaxın Lütfi Zadə. 1-ci film (film, 1998) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  31. Vahimə (film, 1998) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  32. Yağışdan sonra (film, 1998) (Dizi sinema filmi) (TV)
  33. Yerlə göy arasında (film, 1998) (Uzun metrajlı sinema filmi)

1999Düzenle

  1. Ana (film, 1999) (Belgesel filmi)
  2. Anacan (film, 1999) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  3. Bakı (film, 1999) (Tammetrajlı Musiqili Film)
  4. Bəsdir, ağlama! (film, 1999) (Uzun metrajlı sinema filmi) (TV)
  5. Borçalı elləri. Qaraçöp (film, 1999) (Kısa metraj belgesel filmi) (TV)
  6. Çinarlı şəhərin generalları. Birinci film (film, 1999) (kısa metrajlı belgesel-sinema filmi) (AzTV)
  7. Dönüş (film, 1999) (Belgesel filmi) (AzTV)
  8. Əzizə Cəfərzadə (film, 1999) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (TV)
  9. Firəngiz Əlizadə. Lüsern-99 (film, 1999) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)
  10. Haydar Aliyev. Dördüncü film. Lider (film, 1999) (Uzun metraj televizyon belgeseli)
  11. Haydar Aliyev. İkinci film. Birinci (film, 1999) (Uzun metraj televizyon belgeseli)
  12. Haydar Aliyev. Üçüncü film. Moskva. Kreml (film, 1999) (Kısa metraj belgesel filmi)
  13. Həsən Əbluc (film, 1999) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (AzTV)
  14. Xalq rəssamı Kamil Əliyev. İlmələrdə yaşayan ömür (film, 1999) (Uzun metraj televizyon belgeseli) (TV)
  15. Xoşbəxt adam (film, 1999) (Belgesel filmi)
  16. Kəngərlilər (film, 1999) (Belgesel filmi) (TV)
  17. "Qayınana" əməliyyatı (film, 1999) (Televizyon sinema-tiyatro oyunu) (TV)
  18. Maraqlı adamlar (film, 1999) (Belgesel filmi) (AzTV)
  19. Mavi alovun üfüqləri. I film. Şimal dənizi odlu dənizdir (film, 1999) (Belgesel filmi) (AzTV)
  20. Mavi alovun üfüqləri. II film. Meridianlar qovuşanda (film, 1999) (Belgesel filmi) (AzTV)
  21. Məhv olmuş gündəliklər (film, 1999) (Televizyon sinema-tiyatro oyunu) (AzTV)
  22. Mən inanıram... (film, 1999) (Belgesel filmi)
  23. Neftçi (film, 1999) (Belgesel filmi)
  24. Nə gözəldir bu dünya... (film, 1999) (Uzun metrajlı sinema filmi)
  25. Nəsrulla Nəsrullayev (film, 1999) (Kısa metraj belgesel filmi)
  26. Peşəkar (film, 1999) (Belgesel filmi)
  27. Prezident olmaq (film, 1999) (Belgesel filmi)
  28. Sabiqlər (film, 1999) (Televizyon sinema-tiyatro oyunu) (TV)
  29. Səkkiz dəqiqə yarımlıq düşüncə (film, 1999) (Kısa metraj belgesel filmi)
  30. Səni gözləyirəm (film, 1999) (Dizi sinema filmi)
  31. Son zəng (film, 1999) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)
  32. Təsadüfi görüş (film, 1999) (Kısa metrajlı sinema filmi)
  33. Ünvansız qız (film, 1999) (Dizi sinema filmi) (TV)
  34. Yaşıl eynəkli adam-2 (film, 1999) (Uzun metrajlı sinema filmi) (TV)
  35. Yay yağışları (film, 1999) (Belgesel filmi) (TV)
  36. Zirvədən boylanan Xınalıq (film, 1999) (Kısa metraj belgesel filmi) (AzTV)

Dış bağlantılarDüzenle