100 veya daha fazla UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıkan futbolcuların listesi

Vikimedya liste maddesi

1992-93 sezonunun başında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nın UEFA Şampiyonlar Ligi olarak yeniden adlandırılmasından bu yana, toplam 47 oyuncu turnuvada en az 100 kez forma giymeyi başardı. Dönüm noktasına ulaşan ilk oyuncu, bunu Şubat 2006'da yapan Raúl'du. "100 kulübü"nün en son üyesi ise Ekim 2022'de 100. maçını oynayan Thiago Silva'ydı. Cristiano Ronaldo, 183 maçla Şampiyonlar Ligi'nde en çok forma giyen oyuncu oldu.[1]

Cristiano Ronaldo, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 183 kez forma giyerek bu turnuvada en fazla forma giyen oyuncu oldu.

Altı oyuncu 100. karşılaşmalarında gol attı: 26 Kasım 2008'de Thierry Henry (Barcelona adına Sporting CP'ye karşı), 27 Kasım 2013'te Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain adına Olympiacos'a karşı), Cristiano Ronaldo (Borussia Dortmund'a karşı Real Madrid) 2. Nisan 2014'te Andrea Pirlo (Juventus adına Olympiacos'a karşı), 4 Kasım 2014'te Toni Kroos (Real Madrid adına Galatasaray'a karşı) 22 Ekim 2019'da ve Robert Lewandowski (Bayern Münih adına Benfica'ya karşı) 2 Kasım 2021'de.[2]

Bu dönüm noktasına ulaşan oyunculardan sadece dördü Şampiyonlar Ligi'ni hiç kazanamadı (Gianluigi Buffon, Ibrahimović, Cesc Fàbregas ve Fernandinho), Buffon (ve eski Juventus takım arkadaşı Paolo Montero) kazanamadan üç finale yükseldi.[3]

1 Haziran 2024 [4][5] itibarıyla

Avrupa'da hâlen aktif olan oyuncular kalın yazı tipiyle vurgulanmıştır.

Aşağıdaki tablo, turnuvanın eleme aşamasında yapılan katılımları içermemektedir.

Sıra Oyuncu Ülke Maç Yıllar Kulüpler
1 Cristiano Ronaldo   Portekiz 183 2003-2022 Manchester United (59), Real Madrid (101), Juventus (23)
2 Iker Casillas   İspanya 177 1999-2019 Real Madrid (150), Porto (27)
3 Lionel Messi   Arjantin 163 2005-2023 Barcelona (149), Paris Saint-Germain (14)
4 Karim Benzema   Fransa 152 2005-2023 Lyon (19), Real Madrid (133)
5 Toni Kroos   Almanya 151 2008-2024 Bayern München (41), Real Madrid (110)
Thomas Müller   Almanya 2009- Bayern München (151)
Xavi   İspanya 1998-2015 Barcelona (151)
8 Sergio Ramos   İspanya 142 2005- Real Madrid (129), Paris Saint-Germain (8), Sevilla (5)
Raúl   İspanya 1995-2011 Real Madrid (130), Schalke 04 (12)
10 Ryan Giggs   Galler 141 1993-2014 Manchester United (141)
11 Manuel Neuer   Almanya 140 2007- Schalke 04 (22), Bayern München (118)
12 Andrés Iniesta   İspanya 130 2002-2018 Barcelona (130)
13 Sergio Busquets   İspanya 129 2008-2022 Barcelona (129)
14 Luka Modrić   Hırvatistan 128 2010- Tottenham Hotspur (8), Real Madrid (120)
Gerard Piqué   İspanya 2004-2022 Manchester United (4), Barcelona (124)
16 Clarence Seedorf   Hollanda 125 1994-2012 Ajax (11), Real Madrid (25), Milan (89)
17 Paul Scholes   İngiltere 124 1994-2013 Manchester United (124)
Gianluigi Buffon   İtalya 1997-2020 Parma (6), Juventus (113), Paris Saint-Germain (5)
Zlatan Ibrahimović   İsveç 2001-2021 Ajax (19), Juventus (19), Internazionale (22), Barcelona (10), Milan (20), Paris Saint-Germain (33), Manchester United (1)
20 Roberto Carlos   Brezilya 120 1997-2007 Real Madrid (107), Fenerbahçe (13)
Robert Lewandowski   Polonya 2011- Borussia Dortmund (28), Bayern München (78), Barcelona (14)
Pepe   Portekiz 2004- Porto (43), Real Madrid (71), Beşiktaş (6)
23 Xabi Alonso   İspanya 119 2003-2017 Real Sociedad (8), Liverpool (39), Real Madrid (47), Bayern München (25)
24 David Alaba   Avusturya 117 2010- Bayern München (91), Real Madrid (26)
25 Carles Puyol   İspanya 115 1999-2014 Barcelona (115)
26 Thierry Henry   Fransa 112 1997-2012 Monaco (9), Arsenal (77), Barcelona (26)
Philipp Lahm   Almanya 2002-2017 VfB Stuttgart (7), Bayern München (105)
28 Petr Čech   Çekya 111 2001-2017 Sparta Prague (12), Chelsea (94), Arsenal (5)
Dani Alves   Brezilya 2007-2019 Sevilla (8), Barcelona (80), Juventus (12), Paris Saint-Germain (11)
30 Arjen Robben   Hollanda 110 2002-2018 PSV (10), Chelsea (19), Real Madrid (11), Bayern München (70)
31 Paolo Maldini   İtalya 109 1992-2008 Milan (109)
Gary Neville   İngiltere 1993-2010 Manchester United (109)
John Terry   İngiltere 2003-2016 Chelsea (109)
34 Andrea Pirlo   İtalya 108 1998-2015 Internazionale (5), Milan (78), Juventus (25)
Ashley Cole   İngiltere 2000-2015 Arsenal (45), Chelsea (60), Roma (3)
Patrice Evra   Fransa 2003-2017 Monaco (21), Manchester United (65), Juventus (22)
37 Ángel Di María   Arjantin 107 2007- Benfica (11), Real Madrid (39), Paris Saint-Germain (54), Juventus (3)
David Beckham   İngiltere 1994-2013 Manchester United (77), Real Madrid (26), Milan (2), Paris Saint-Germain (2)
39 Víctor Valdés   İspanya 106 2002-2014 Barcelona (106)
40 Frank Lampard   İngiltere 105 2003-2015 Chelsea (102), Manchester City (3)
Thiago Silva   Brezilya 2009-2023 Milan (20), Paris Saint-Germain (60), Chelsea (25)
42 Cesc Fàbregas   İspanya 104 2004-2018 Arsenal (55), Barcelona (26), Chelsea (23)
43 Oliver Kahn   Almanya 103 1994-2007 Bayern München (103)
Luís Figo   Portekiz 1997-2009 Barcelona (24), Real Madrid (58), Internazionale (21)
Fernandinho   Brezilya 2006-2022 Shakhtar Donetsk (30), Manchester City (73)
46 Marcelo   Brezilya 102 2007-2022 Real Madrid (102)
47 Andriy Şevçenko   Ukrayna 100 1994-2010 Dynamo Kyiv (26), Milan (59), Chelsea (15)

Ayrıca bakınız

değiştir

Kaynakça

değiştir
  1. ^ "Cristiano Ronaldo sets new Champions League appearance record". UEFA.com. Union of European Football Associations. 29 Eylül 2021. 29 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2021. 
  2. ^ UEFA Champions League [@ChampionsLeague] (22 Ekim 2019). "Players to score on their 100th #UCL appearance" (X gönderisi) – X vasıtasıyla. 
  3. ^ "Who has played most games without winning the Champions League?". UEFA.com. Union of European Football Associations. 7 Şubat 2018. 19 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2020. 
  4. ^ "Who has played 100 Champions League games?". UEFA.com. 29 Kasım 2023. 9 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2023. 
  5. ^ "Champions League – All-time appearances". WorldFootball.net. 6 Eylül 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ekim 2023.