Ana menüyü aç

1. Lig şampiyonluğu kazanan teknik direktörler listesi

1. Lig şampiyonluğu kazanan teknik direktörler listesi, Türkiye futbol ligleri hiyerarşisinin en üst düzey ikinci lig organizasyonu olan 1. Lig'de şampiyonluk kazanan teknik direktörlerin bir listesidir. Ligin kuruluşundan itibaren sistemde birçok kez değişikliğe gidilmiştir. Deplasmanlı lig sistemi, yükselme grubu sistemi, ikili grup sistemi, üçlü grup sistemi ve dörtlü grup sistemi ligin geçmişinde yer alan sistemlerdir. İkili grup sistemi, üçlü grup sistemi, dörtlü grup sistemi ve 1965-66 sezonunda uygulanan yükselme grubu sisteminin geçerli olduğu yirmi yedi sezon boyunca gruplarında lider bulunan tüm takımlar şampiyon ilan edilmiştir. Bu nedenle bu sistemlerin uygulandığı sezonlarda birden fazla teknik direktör şampiyonluk yaşamıştır.

1963'ten bu yana geçen elli sezonda yetmiş yedi teknik adam şampiyonluk yaşamıştır. En çok şampiyon olan isimler ise üçer şampiyonlukla Ali Hoşfikirer, Kadri Aytaç, Kamuran Soykıray ve Zeynel Soyuer'dir.[1]

Kadri Aytaç ve Zeynel Soyuer üç farklı takımda şampiyon olarak bu alanda ligin rekorunu kırmışlardır.[1] Aytaç, 1974-75 sezonunda Orduspor'u, 1975-76 sezonunda Mersin İdman Yurdu'nu, 1982-83 sezonunda ise Gençlerbirliği'ni şampiyon yapmıştır. Soyuer ise 1976-77 sezonunda Diyarbakırspor'u, 1989-90 sezonunda Gaziantepspor'u ve 1992-93 sezonunda Samsunspor'u şampiyonluğa ulaştırmıştır. Üst üste en fazla şampiyonluk rekoruysa üç teknik direktör tarafından paylaşılmaktadır.[1] Kadri Aytaç 1974-75 ve 1975-76 sezonlarında, Ali Hoşfikirer 1986-87 ve 1987-88 sezonlarında, Erdem Tuğal ise 1988-89 ve 1989-90 sezonlarında art arda ikişer şampiyonluk yaşamışlardır.

Sezonlara göre şampiyon teknik direktörlerDüzenle

 
1998-99 sezonunda Vanspor'a tarihinin ilk ve tek şampiyonluğunu yaşatan Rıdvan Dilmen.
Sezon Teknik direktör Kulüp Kaynak
1963-64   Cansever, FahrettinFahrettin Cansever Şekerspor [2][3]
1964-65   Tusder, İbrahimİbrahim Tusder Vefa [4]
1965-66   Matay, AbdullahAbdullah Matay
  Molnár, IgnácIgnác Molnár
Eskişehirspor (kırmızı grup)
Altınordu (beyaz grup)
[5]
1966-67   Küçükandonyadis, LefterLefter Küçükandonyadis
  Kiraz, SabriSabri Kiraz
Mersin İdman Yurdu (kırmızı grup)
Bursaspor (beyaz grup)
[6]
1967-68   Taner, ZiyaZiya Taner
  Emültay, DoğanDoğan Emültay
İstanbulspor (kırmızı grup)
İzmirspor (beyaz grup)
[7]
1968-69   Ertan, MustafaMustafa Ertan
  Soykıray, KamuranKamuran Soykıray
Ankaragücü (kırmızı grup)
Samsunspor (beyaz grup)
[8]
1969-70   Dökel, ArifArif Dökel
  Özyurt, GünaydınGünaydın Özyurt
Karşıyaka (kırmızı grup)
Boluspor (beyaz grup)
[9]
1970-71   Eken, BülentBülent Eken
  Soykıray, KamuranKamuran Soykıray
Adanaspor (kırmızı grup)
Giresunspor (beyaz grup)
[10]
1971-72   Giz, BülentBülent Giz
  Tokol, ErdoğanErdoğan Tokol
PTT (kırmızı grup)
Şekerspor (beyaz grup)
[11]
1972-73   Alkan, YükselYüksel Alkan
  Gülergin, MuharremMuharrem Gülergin
Kayserispor (kırmızı grup)
Adana Demirspor (beyaz grup)
[12]
1973-74   Özyazıcı, Ahmet SuatAhmet Suat Özyazıcı
  Bodur, TuranTuran Bodur
Trabzonspor (kırmızı grup)
Zonguldakspor (beyaz grup)
[13]
1974-75   Aytaç, KadriKadri Aytaç
  Kösemihal, RıdvanRıdvan Kösemihal
Orduspor (kırmızı grup)
Balıkesirspor (beyaz grup)
[14]
1975-76   Aytaç, KadriKadri Aytaç
  Soykıray, KamuranKamuran Soykıray
Mersin İdman Yurdu (kırmızı grup)
Samsunspor (beyaz grup)
[15]
1976-77   Soyuer, ZeynelZeynel Soyuer
  Kiraz, SabriSabri Kiraz
Diyarbakırspor (kırmızı grup)
Ankaragücü (beyaz grup)
[16]
1977-78   Mamat, SuatSuat Mamat
  Zemzem, FevziFevzi Zemzem
MKE Kırıkkalespor (kırmızı grup)
Göztepe (beyaz grup)
[17]
1978-79   Gökdel, YılmazYılmaz Gökdel
  Kafkas, TurgutTurgut Kafkas
Gaziantepspor (kırmızı grup)
Rizespor (beyaz grup)
[18]
1979-80   Mamat, SuatSuat Mamat
  Demircan, FethiFethi Demircan
Mersin İdman Yurdu (a grubu)
Kocaelispor (b grubu)
[19]
1980-81   Velioğlu, ErkanErkan Velioğlu
  Niş, NecdetNecdet Niş
  Ağalday, TuranTuran Ağalday
Göztepe (a grubu)
Sakaryaspor (b grubu)
Diyarbakırspor (c grubu)
[20]
1981-82   Erman, AyhanAyhan Erman
  Giderler, KadirKadir Giderler
  Dumanlı, CandanCandan Dumanlı
  Babalık, MehmetMehmet Babalık
Sarıyer (a grubu)
Antalyaspor (b grubu)
Mersin İdman Yurdu (c grubu)
Samsunspor (d grubu)
[21]
1982-83   Datcu, IlieIlie Datcu
  Güngördü, HalilHalil Güngördü
  Aytaç, KadriKadri Aytaç
  Gökalp, Necip CemalNecip Cemal Gökalp
Karagümrük (a grubu)
Denizlispor (b grubu)
Gençlerbirliği (c grubu)
Orduspor (d grubu)
[22]
1983-84   Berk, GürcanGürcan Berk
  Süer, CoşkunCoşkun Süer
  Atacan, NihatNihat Atacan
Eskişehirspor (a grubu)
Altay (b grubu)
Malatyaspor (c grubu)
[23]
1984-85   Alptekin, CesarettinCesarettin Alptekin
  Kural, ErkanErkan Kural
  Demircan, FethiFethi Demircan
Rizespor (a grubu)
Kayserispor (b grubu)
Samsunspor (c grubu)
[24]
1985-86   Zemzem, FevziFevzi Zemzem
  Neagu, ValeriuValeriu Neagu
  Dinçer, AdnanAdnan Dinçer
Diyarbakırspor (a grubu)
Boluspor (b grubu)
Antalyaspor (c grubu)
[25]
1986-87   Hoşfikirer, AliAli Hoşfikirer
  Kaptan, TamerTamer Kaptan
  Niş, NecdetNecdet Niş
Adana Demirspor (a grubu)
Karşıyaka (b grubu)
Sakaryaspor (c grubu)
[26]
1987-88   Hoşfikirer, AliAli Hoşfikirer
  Ürekli, EnverEnver Ürekli
  Sümer, ÖzkanÖzkan Sümer
Adanaspor (a grubu)
Kahramanmaraşspor (b grubu)
Konyaspor (c grubu)
[27]
1988-89   Kural, ErkanErkan Kural
  Bora, HasanHasan Bora
  Tuğal, ErdemErdem Tuğal
Gençlerbirliği (a grubu)
Bursaspor (B) (b grubu)[not 1]
Zeytinburnuspor (c grubu)
[28][29]
1989-90   Tuğal, ErdemErdem Tuğal
  Zorluer, NecdetNecdet Zorluer
  Soyuer, ZeynelZeynel Soyuer
Bakırköyspor (a grubu)
Aydınspor (b grubu)
Gaziantepspor (c grubu)
[30]
1990-91   Genç, FahrettinFahrettin Genç
  Funda, BehiçBehiç Funda
  Hoşfikirer, AliAli Hoşfikirer
Samsunspor (a grubu)
Altay (b grubu)
Adana Demirspor (c grubu)
[31]
1991-92   Kurtar, GüvençGüvenç Kurtar
  Küçükov, İvanİvan Küçükov
  Güzelırmak, NevzatNevzat Güzelırmak
Kocaelispor (a grubu)
Karşıyaka (b grubu)
Kayserispor (c grubu)
[32]
1992-93   Soyuer, ZeynelZeynel Soyuer Samsunspor [33]
1993-94   Dumanlı, CandanCandan Dumanlı Petrol Ofisi [34]
1994-95   Hamamcı, HüseyinHüseyin Hamamcı Karşıyaka [35]
1995-96   Yavuz, KamuranKamuran Yavuz Çanakkale Dardanelspor [36]
1996-97   Bulak, GirayGiray Bulak KDÇ Karabükspor [37]
1997-98   Tekelioğlu, SadiSadi Tekelioğlu Erzurumspor [38]
1998-99   Dilmen, RıdvanRıdvan Dilmen Vanspor [39]
1999-00   Kalpar, HüseyinHüseyin Kalpar Yimpaş Yozgatspor [40]
2000-01   Kayıhan, ÜmitÜmit Kayıhan Göztepe [41]
2001-02   Kapsal, RehaReha Kapsal Altay [42]
2002-03   Özkara, HüsnüHüsnü Özkara Konyaspor [43]
2003-04   Yıldırım, ŞabanŞaban Yıldırım Sakaryaspor [44]
2004-05   Kartal, İsmailİsmail Kartal Sivasspor [45]
2005-06   Çetiner, RaşitRaşit Çetiner Bursaspor [46]
2006-07   Özdemir, OsmanOsman Özdemir Gençlerbirliği OFTAŞ [47]
2007-08   İpekoğlu, EnginEngin İpekoğlu Kocaelispor [48]
2008-09   Eriş, LeventLevent Eriş Vestel Manisaspor [49]
2009-10   İldiz, YücelYücel İldiz Kardemir Karabükspor [50]
2010-11   Sağlam, NurullahNurullah Sağlam Mersin İdman Yurdu [51]
2011-12   Hamzaoğlu, HamzaHamza Hamzaoğlu Akhisar Belediyespor [52]
2012-13   Özköylü, OsmanOsman Özköylü Kayseri Erciyesspor [53]
2013-14   Arslan, CihatCihat Arslan İstanbul Büyükşehir Belediyespor [54]
2014-15   Dumlupınar, CüneytCüneyt Dumlupınar Kayserispor [55]
2015-16   İpekoğlu, EnginEngin İpekoğlu Adanaspor [56]
2016-17   Aybaba, SametSamet Aybaba Sivasspor [57]
2017-18   Üzülmez, İbrahimİbrahim Üzülmez Çaykur Rizespor [58]
2018-19   İldiz, YücelYücel İldiz Denizlispor [59]

Birden çok şampiyonluk yaşayanlarDüzenle

Sıra İsim Şampiyonluk Çalıştırdığı kulüp(ler) Kazandığı sezonlar
1   Ali Hoşfikirer 3 Adana Demirspor (2), Adanaspor (1) 1986-87, 1987-88, 1990-91
  Kadri Aytaç Orduspor, Mersin İdman Yurdu, Gençlerbirliği 1974-75, 1975-76, 1982-83
  Kamuran Soykıray Samsunspor (2), Giresunspor 1968-69, 1970-71, 1975-76
  Zeynel Soyuer Diyarbakırspor, Gaziantepspor, Samsunspor 1976-77, 1989-90, 1992-93
2   Engin İpekoğlu 2 Kocaelispor, Adanaspor 2007-08, 2015-16
  Yücel İldiz Kardemir Karabükspor, Denizlispor 2009-10, 2018-19
  Sabri Kiraz Bursaspor, Ankaragücü 1966-67, 1976-77
  Fevzi Zemzem Göztepe, Diyarbakırspor 1977-78, 1985-86
  Suat Mamat MKE Kırıkkalespor, Mersin İdman Yurdu 1977-78, 1979-80
  Fethi Demircan Kocaelispor, Samsunspor 1979-80, 1984-85
  Necdet Niş Sakaryaspor 1980-81, 1986-87
  Candan Dumanlı Mersin İdman Yurdu, Petrol Ofisi 1981-82, 1993-94
  Erkan Kural Kayserispor, Gençlerbirliği 1984-85, 1988-89
  Erdem Tuğal Zeytinburnuspor, Bakırköyspor 1988-89, 1989-90

Milletlerine göre şampiyonluk sayılarıDüzenle

Sıra Ülke Şampiyonluk sayısı Teknik direktör sayısı Kazanılan sezonlar
1   Türkiye 91 74 1963-64, 1964-65, 1965-66, 1966-67, 1967-68, 1968-69, 1969-70, 1970-71, 1971-72, 1972-73, 1973-74, 1974-75, 1975-76, 1976-77, 1977-78, 1978-79, 1979-80, 1980-81, 1981-82, 1982-83, 1983-84, 1984-85, 1985-86, 1986-87, 1987-88,1988-89, 1989-90, 1990-91, 1991-92, 1992-93, 1993-94, 1994-95, 1995-96, 1996-97, 1997-98, 1998-99, 1999-00, 2000-01, 2001-02, 2002-03, 2003-04, 2004-05, 2005-06, 2006-07, 2007-08, 2008-09, 2009-10, 2010-11, 2011-12, 2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19
2   Romanya 2 2 1982-83, 1985-86
3   Macaristan 1 1 1965-66
  Bulgaristan 1991-92

NotlarDüzenle

  1. ^ B grubunu 1. sırada bitiren Bursaspor (B) takımı yönetmelik gereği üst lige kabul edilmedi. Onun yerine Bakırköyspor B grubu şampiyonu ilan edilmiş, ancak o da sadece o yıl uygulanan kurala göre şampiyonlar arasında en az puanı toplayan takım olduğu için 1. Lig'e çıkamamıştır. Üst lige diğer grup birincileri Gençlerbirliği ve Zeytinburnuspor çıkmıştır.

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c "2. Lig tarihinin şampiyon teknik direktörleri". Sporvizyon. Zaman, 167. 10 Ocak 2007. 
  2. ^ "Milliyet resimli kısa haberleri". Milliyet. 8 Haziran 1964. s. 8. 
  3. ^ "1963-64 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  4. ^ "1964-65 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  5. ^ "1965-66 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  6. ^ "1966-67 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  7. ^ "1967-68 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  8. ^ "1968-69 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  9. ^ "1969-70 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  10. ^ "1970-71 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  11. ^ "1971-72 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  12. ^ "1972-73 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  13. ^ "1973-74 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  14. ^ "1974-75 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  15. ^ "1975-76 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  16. ^ "1976-77 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  17. ^ "1977-78 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  18. ^ "1978-79 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  19. ^ "1979-80 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  20. ^ "1980-81 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  21. ^ "1981-82 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  22. ^ "1982-83 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  23. ^ "1983-84 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  24. ^ "1984-85 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  25. ^ "1985-86 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  26. ^ "1986-87 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  27. ^ "1987-88 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  28. ^ "1988-89 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  29. ^ "Ölüye transfer teklifi". Milliyet. 30 Haziran 1989. s. 17. 
  30. ^ "1989-90 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  31. ^ "1990-91 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  32. ^ "1991-92 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  33. ^ "1992-93 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  34. ^ "1993-94 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  35. ^ "1994-95 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  36. ^ "1995-96 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  37. ^ "1996-97 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  38. ^ "1997-98 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  39. ^ "1998-99 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  40. ^ "1999-2000 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  41. ^ "2000-01 Türkiye 2. Futbol Ligi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  42. ^ "2001-02 2. Lig A Kategorisi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  43. ^ "2002-03 2. Lig A Kategorisi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  44. ^ "2003-04 2. Lig A Kategorisi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  45. ^ "2004-05 2. Lig A Kategorisi". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  46. ^ "2005-06 İddaa Lig A". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  47. ^ "2006-07 Türk Telekom Lig A". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  48. ^ "2007-08 1. Lig". Cem Pekin. angelfire.com. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  49. ^ "Manisaspor'a Eriş engeli". amkspor.com. 7 Mayıs 2013. 22 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  50. ^ "Karabük Yücel İldiz'le devam". ntvmsnbc.com. 30 Mayıs 2010. 3 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  51. ^ "Mersin'de Sağlam'a plaket". Ligtv.com.tr. 10 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  52. ^ "Hamza Hamzaoğlu sözleşme yeniledi". milliyet.com.tr. 31 Mayıs 2012. 22 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  53. ^ "Ankaraspor'da Osman Özköylü dönemi". ntvspor.net. 7 Haziran 2013. 16 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2013. 
  54. ^ "İBB'de Cihat Arslan dönemi". ntvspor.net. 3 Haziran 2013. 26 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2014. 
  55. ^ "Kayserispor Bakkal'la görüştü". eurosport.com. 31 Mayıs 2015. 31 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2015. 
  56. ^ "Engin İpekoğlu: "Artık anlatacak bir hikâyemiz var"". sporx.com. 24 Nisan 2016. 25 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2016. 
  57. ^ "Sivasspor, Samet Aybaba ile devam edecek". fanatik.com.tr. 21 Mayıs 2017. 24 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2017. 
  58. ^ "İbrahim Üzülmez: Şampiyonluk için mutluyuz". iha.com.tr. 28 Nisan 2018. 11 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mayıs 2018. 
  59. ^ "Yücel İldiz: "Kapanış Denizlispor'a yakıştı"". fotomac.com.tr. 18 Mayıs 2019. 18 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2019.