Şekip Taşpınar

Türk aktör

Mehmet Şekip Taşpınar (d. 10 Şubat 1969, Ankara) Türk oyuncu.

Şekip Taşpınar
Doğum Mehmet Şekip Taşpınar
10 Şubat 1969 (1969-02-10) (52 yaşında)
Ankara, Türkiye

HayatıDüzenle

Mehmet Şekip Taşpınar, 10 Şubat 1969 tarihinde Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu.[1] 1988 yılında Tiyatroya Ankara Halk Oyuncuları Tiyatrosu'nda başladı. 1990-1994 yılları arasında Ankara Devlet Konservatuvarı'nda öğrenim gördü. 1995'ten 1998 yılına kadar Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptı. 1999 yılında Adana Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. 2000-2003 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda oyunculuk, diksiyon, fonetik dersleri vermiştir. 1988 yılından itibaren TRT ve diğer kanallarda seslendirme yaptı. Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde canlandırdığı Cevat Akarsu karakteri ile tanınmıştır. Sinema ve oyun çalışmaları devam etmektedir.

FilmografiDüzenle

Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2005 Beyaz Gelincik
2009 Kurtlar Vadisi Pusu Cevat Akarsu 16 bölüm (59–75)
2010 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi Rüstem 1 bölüm (6)
2011 Tek Başımıza Samet
2012 Karadayı Faruk 7 bölüm (3–9)
2013 Şefkat Tepe Mahmut 96-105

(10 bölüm)

2016-2017 Cesur Yürek Gevaşlı
2020 Arıza Şehmuz
2021 Arka Sokaklar Medar 579-582

(4 bölüm)

Rol aldığı oyunlarDüzenle

Yönettiği oyunlarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Cilara, Çağlar; Cilara, Çağrı (16 Mart 2010). "Orhan Aydın ve Şekip Taşpınar İle Sohbet". röportaj. habersizdim.com internet sitesi. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ağustos 2012. 

Dış bağlantılarDüzenle