Şebnem Özinal

Güzin Şebnem Özinal (d. 1971, Ankara), Türk tiyatro ve sinema oyuncusu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Şebnem Özinal, bir aktüalite dergisinde tiyatro röportajları da yapmıştır. 1991 yılında Seray Sever, Defne Samyeli, Aslıhan Koruyan, Pınar Özdemir gibi isimlerle Miss Turkey yarışmasına katılmıştır. Daha sonra, Dostlar Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul, Ali Poyrazoğlu, Tiyatrokare, Dormen Tiyatrosu gibi topluluklarda rol aldı. Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra, birçok Televizyon ve Sinema çalışması da yapmaktadır. 2005 yılında evlendiği Şefik Öztek'ten 2018 yılında boşanmıştır. Çiftin nikah şahitliğini oyuncu Ziya Kürküt yapmıştı.

Rol aldığı oyunlarDüzenle

FilmografiDüzenle

  • Bizim Okul, (2013)
  • Doktorlar, (2006)
  • Teberik Şanssız, (2005)
  • Tadımız Kaçmasın, (2005)
  • Şeytan Sofrası, (2004)
  • Gurbet Kadını, (2003)
  • Yaz Gülü, (2002)
  • Tutku Çemberi, (2000)
  • Abuzer Kadayıf, (2000)
  • Köstebek, (1999)
  • Güle Güle, (1999)
  • Aşkın Dağlarda Gezer, (1999)
  • Böyle mi Olacaktı, (1997)
  • Çiçek Taksi, (1995)
  • Sonradan Görmeler, (1994)

Dış bağlantılarDüzenle