Şarap üreten ülkeler listesi

Vikimedya liste maddesi

Şarap üreten ülkeler listesi, şarap üretimlerine göre ülkeleri içerir. Veri, Birleşmiş Milletler'e bağlı Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından rapor edilmektedir. Veriye göre ilk 15 ülke tüm üretimin %90'ını yapmaktadır.[1]

2014 yılında şarap üretimi
'2014 yılında ülkelere göre şarap üretimi'
Sıra Ülke
(şarap makalesine bağlantı ile)
Üretim
(ton)
1 İtalya İtalya 4.796.900
2 İspanya İspanya 4.607.850
3 Fransa Fransa 4.293.466
4 Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri 3.300.000
5 Çin Çin 1.700.000
6 Arjantin Arjantin 1.498.380
7 Şili Şili 1.214.000
8 Avustralya Avustralya 1.186.343
9 Güney Afrika Cumhuriyeti Güney Afrika 1.146.006
10 Almanya Almanya 920.200
11 Portekiz Portekiz 603.327
12 Romanya Romanya 378.283
13 Yunanistan Yunanistan 334.300
14 Rusya Rusya 327.400
15 Yeni Zelanda Yeni Zelanda 320.400
16 Brezilya Brezilya 273.100
17 Macaristan Macaristan 258.520
18 Avusturya Avusturya 199.869
19 Sırbistan Sırbistan 198.183
20 Moldova Moldova 149.850
21 Bulgaristan Bulgaristan 130.500
22 Gürcistan Gürcistan 108.600
23 İsviçre İsviçre 93.365
24 Ukrayna Ukrayna 86.904
25 Japonya Japonya 85.000
26 Peru Peru 73.000
27 Uruguay Uruguay 72.500
28 Kanada Kanada 54.663
29 Cezayir Cezayir 52.000
30 Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti 52.000
31 Kuzey Makedonya Kuzey Makedonya 51.013
32 Hırvatistan Hırvatistan 45.272
33 Türkiye Türkiye 44.707
34 Meksika Meksika 39.360
35 Türkmenistan Türkmenistan 39.000
36 Fas Fas 37.000
37 Özbekistan Özbekistan 36.000
38 Slovakya Slovakya 32.527
39 Belarus Belarus 29.980
40 Kazakistan Kazakistan 21.993
41 Tunus Tunus 21.500
42 Arnavutluk Arnavutluk ​​ 24.000
43 Karadağ Karadağ 16.000
44 Lübnan Lübnan 14.700
45 Slovenya Slovenya 13.229
46 Kolombiya Kolombiya 13.000
47 Lüksemburg Lüksemburg 12.494
48 Küba Küba 12.080
49 Estonya Estonya 11.104
50 Kıbrıs Cumhuriyeti Kıbrıs 10.302
51 Azerbaycan Azerbaycan 9.512
52 Bolivya Bolivya 9.422
53 Madagaskar Madagaskar 8.350
54 Bosna-Hersek Bosna-Hersek 7.524
55 Ermenistan Ermenistan 6.174
56 Litvanya Litvanya 6.005
57 Mısır Mısır 5.000
58 İsrail İsrail 5.000
59 Belçika Belçika 2.900
60 Letonya Letonya 2.450
61 Malta Malta 2.426
62 Zimbabve Zimbabve 1.750
63 Kırgızistan Kırgızistan 1.700
64 Paraguay Paraguay 1500
65 Etiyopya Etiyopya 1.297
66 Ürdün Ürdün 550
67 Birleşik Krallık Birleşik Krallık 425
68 Panama Panama 159
69 Tacikistan Tacikistan 150
70 Lihtenştayn Lihtenştayn 79
71 Suriye Suriye 70
72 Polonya Polonya 49

Ülkelere göre şarap türü isteleriDüzenle

Afrika
Asya
Avrupa
Kuzey Amerika
Güney Amerika
Okyanusya

NotlarDüzenle

  1. ^ "Wine production (tons)". Food and Agriculture Organization. 6 Ekim 2015. s. 1. 9 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2015. 

Dış bağlantılarDüzenle