Şahin Irmak

Türk oyuncu

Şahin Irmak (d. 29 Eylül 1981, İzmir), Türk oyuncudur.

Şahin Irmak
Şahin Irmak-TOFD.jpg
Şahin Irmak (2017)
Doğum 29 Eylül 1981 (1981-09-29) (39 yaşında)
İzmir, Türkiye
Evlilik Asena Tuğal (e. 2018)

HayatıDüzenle

Karayılan dizisinde "Şiro" rolüyle ve Kanal D'de yayınlanan Çok Güzel Hareketler Bunlar programındaki çeşitli rolleri ile tanınmaya başladı. Aşağı Yukarı Yemişlililer adlı tv dizisinde "Sülo" (Süleyman) karakterini canlandırdı. Entelköy Efeköy'e Karşı sinema filminde ilk başrol deneyimini yaşadı. Sultan adlı dizide başrol oynadı.

Irmak, Ekim 2015'te İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tarafından "uyuşturucu kullanmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı, "örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçundan ise beraat etti. Mahkeme, hapis cezasının bir yıldan daha az olması nedeniyle cezayı erteledi.[1]

FilmografiDüzenle

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
2004 Gönül Yarası Barmen
2006 Beynelmilel Şahin
2007 Kutsal Damacana Doktor
2009 Neşeli Hayat Serkan
2010 Çok Filim Hareketler Bunlar
2011 Kutsal Damacana: Dracoola Drakula
Entelköy Efeköy'e Karşı Muhtar Ali
2015 Git Başımdan Latif Selamsız
2016 Yok Artık 2 Berber Adnan
2017 Dede Korkut Hikayeleri: Deli Dumrul Deli Dumrul
2018 Düğüm Salonu Serkan Senarist
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2004 Kurtlar Vadisi 48. Bölüm
2004 Yolpalas Cinayeti Televizyon filmi
2005 Memleket Hikayeleri: Aşan Bilir Karlı Dağın Ardını Osman Televizyon filmi
2006 Aliye İlknur
2011 Aşağı Yukarı Yemişlililer Sülo
2008–2010, 2011 Çok Güzel Hareketler Bunlar
2011, 2018 Beyaz Show Kendisi Konuk
2014 Kim O
2014 Makina Kafa Kendisi Konuk
2015 Evlendirme Dairesi 5 bölüm (1–5)
2016 3G Show
2018–2020 Jet Sosyete Talip Yılmaz
2018 Benimle Oynama Kendisi 8 bölüm (1–8)
2019 Eser Yenenler Show Kendisi Konuk
2019 Çok Güzel Hareketler 2 konuk

ÖdüllleriDüzenle

Sonuç Yıl Ödül Kategori Yapım
Kazandı 2012 Sadri Alışık Ödülleri Müzikal ya da Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu Entelköy Efeköy'e Karşı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Ünlülerin uyuşturucu davasında karar açıklandı 16 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., T24, 15 Ekim 2015.

Dış BağlantılarDüzenle