Şahin Irmak

Türk oyuncu

Şahin Irmak (d. 29 Eylül 1981, İzmir), Türk oyuncudur.

Şahin Irmak
Şahin Irmak-TOFD.jpg
Şahin Irmak (2017)
Doğum 29 Eylül 1981 (1981-09-29) (41 yaşında)
İzmir, Türkiye
Meslek Oyuncu
Evlilik
Asena Tuğal (e. 2018)

HayatıDüzenle

Aslen Ardahan, Çıldır'lıdır. Karayılan dizisinde "Şiro" rolüyle ve Kanal D'de yayınlanan Çok Güzel Hareketler Bunlar programındaki çeşitli rolleri ile tanınmaya başladı. Aşağı Yukarı Yemişlililer adlı TV dizisinde "Sülo" (Süleyman) karakterini canlandırdı. Entelköy Efeköy'e Karşı sinema filminde ilk başrol deneyimini yaşadı. Sultan adlı dizide başrol oynadı.

Irmak, Ekim 2015'te İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tarafından "uyuşturucu kullanmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı, "örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçundan ise beraat etti. Mahkeme, hapis cezasının bir yıldan daha az olması nedeniyle cezayı erteledi.[1]

2018 yılında Asena Tuğal ile evlendi. [2]

FilmografisiDüzenle

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
2004 Gönül Yarası Barmen
2006 Beynelmilel Şahin
2007 Kutsal Damacana Doktor
2009 Neşeli Hayat Serkan
2010 Çok Filim Hareketler Bunlar
2011 Kutsal Damacana: Dracoola Drakula
Entelköy Efeköy'e Karşı Muhtar Ali
2015 Git Başımdan Latif Selamsız
2016 Yok Artık 2 Berber Adnan
2017 Dede Korkut Hikayeleri: Deli Dumrul Deli Dumrul
2018 Düğüm Salonu Serkan Senarist
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2002 Tatlı Hayat Otkafa Konuk oyuncu
2004 Kurtlar Vadisi Konuk oyuncu - 48. bölüm
Yolpalas Cinayeti Televizyon filmi
2005 Memleket Hikayeleri: Aşan Bilir Karlı Dağın Ardını Osman
2006 Aliye İlknur
2008-2010, 2011 Çok Güzel Hareketler Bunlar Kendisi
2011 Aşağı Yukarı Yemişlililer Sülo (Süleyman)
2011, 2018 Beyaz Show Kendisi Konuk
2012 Sultan Şeyhmus Yardımcı oyuncu
2014 Kim O
Makina Kafa Kendisi Konuk
2015 Evlendirme Dairesi 5 bölüm (1–5)
2016 3G Show
2018-2020 Jet Sosyete Talip Yılmaz Yardımcı oyuncu
2018 Benimle Oynama Kendisi 8 bölüm (1–8)
2019 Eser Yenenler Show Konuk
Çok Güzel Hareketler 2
2021 Yalancı Okay Aytekin Başrol oyuncusu
2022 Demet Akbağ ile Güldürme Beni Kendisi Sunucu
İnternet
Yıl Yapım Rol Notlar
2021-2022 Fandom Can Aslan beIN CONNECT, Başrol oyuncusu
Yakında Ölüm Kime Yakışır TV+, Başrol oyuncusu

ÖdülleriDüzenle

Sonuç Yıl Ödül Kategori Yapım
Kazandı 2012 Sadri Alışık Ödülleri Müzikal ya da Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu Entelköy Efeköy'e Karşı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Ünlülerin uyuşturucu davasında karar açıklandı 16 Ekim 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., T24, 15 Ekim 2015.
  2. ^ "Asena Tuğal ve Şahin Irmak evlendi". www.ntv.com.tr. 21 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2022. 

Dış bağlantılarDüzenle