İzlanda'daki şehirler listesi

Vikimedya liste maddesi

İzlanda'nın nüfusu 316.252'dir, 1 Nisan 2008 ayına göre. Ülke'nin en büyük şehri, başkenti Reykjavik'dir 118.000 nüfusuyla. Nüfusun neredeyse 60% orada ikamet etmektedir. Ülke'nin nüfus yoğunluğu ise 3,1 kişi/km².Kópavogur'sa İzlanda'nın en büyük ikinci şehri'dir. Höfuðborgarsvæðið yöresine genelde nüfusun çoğu yoğunlaşmışdır. Şehir izlandaca Bær demektir.

Reykjavík'teki 'Tjörnin' gölü
İzlanda'nın konumu
İzlanda Haritası
İzlanda Bayrağı

Bin ve üzeri olan nüfuslu şehirlerDüzenle

Arma Şehir (Bær) Yöre (landsvæði) Nüfus
 
Reykjavik
Höfuðborgarsvæðið
118.000
 
Kópavogur
Höfuðborgarsvæðið
28.561
 
Hafnarfjörður
Höfuðborgarsvæðið
24.839
 
Akureyri
Norðurland eystra
17.073
 
Garðabær
Höfuðborgarsvæðið
9.913
 
Keflavík
Suðurnes
8.169
 
Mosfellsbær
Höfuðborgarsvæðið
7.966
 
Akranes
Vesturland
6.345
 
Selfoss
Suðurland
6.253
 
Seltjarnarnes
Höfuðborgarsvæðið
4.428
 
Njarðvík
Suðurnes
4.398
 
Heimaey
Suðurland
4.040
 
Grindavík
Suðurnes
2.760
 
Ísafjörður
Vestfirðir
2.693
 
Sauðárkrókur
Norðurland vestra
2.555
 
Álftanes
Höfuðborgarsvæðið
2.361
 
Hveragerði
Suðurland
2.274
 
Húsavík
Norðurland eystra
2.253
 
Egilsstaðir
Austurland
2.148
 
Borgarnes
Vesturland
1.930
 
Sandgerði
Suðurnes
1.723
 
Höfn
Austurland
1.631
 
Þorlákshöfn
Suðurland
1.541
 
Reyðarfjörður
Austurland
1.529
 
Garður
Suðurnes
1.451
 
Neskaupstaður
Austurland
1.432
 
Dalvík
Norðurland eystra
1.414
 
Siglufjörður
Norðurland eystra
1.307
 
Vogar
Suðurnes
1.131
 
Stykkishólmur
Vesturland
1.103
 
Eskifjörður
Austurland
1.095
 
Ólafsvík
Vesturland
1.003

Diğer şehirler (Köyler)Düzenle

B

Şehir Yöre Nüfus
Bakkagerði
Austurland
100
Bifröst
Vesturland
260
Bíldudalur
Vestfirðir
175
Blönduós
Norðurland vestra
834
Bolungarvík
Vestfirðir
904
Breiðdalsvík
Austurland
153
Búðardalur
Vesturland
249

D

Şehir Yöre Nüfus
Djúpivogur
Austurland
354

E

Şehir Yöre Nüfus
Eyrarbakki
Suðurland
594

F

Şehir Yöre Nüfus
Fáskrúðsfjörður
Austurland
674
Fellabær
Austurland
448
Flateyri
Vestfirðir
287
Flúðir
Suðurland
363

G

Şehir Yöre Nüfus
Grenivík
Norðurland eystra
265
Grímsey
Norðurland eystra
103
Grundarfjörður
Vesturland
846
Grundarhverfi
Höfuðborgarsvæðið
557

H

Şehir Yöre Nüfus
Hafnir
Suðurnes
150
Hauganes
Norðurland eystra
138
Hellissandur
Vesturland
391
Hella
Suðurland
753
Hnífsdalur
Vestfirðir
235
Hofsós
Norðurland vestra
180
Hólar
Norðurland vestra
103
Hólmavík
Vestfirðir
381
Hrafnagil
Norðurland eystra
201
Hrísey
Norðurland eystra
180
Hvammstangi
Norðurland vestra
601
Hvanneyri
Vesturland
303
Hvolsvöllur
Suðurland
822

K

Şehir Yöre Nüfus
Kirkjubæjarklaustur
Suðurland
114
Kópasker
Norðurland eystra
125

L

Şehir Yöre Nüfus
Laugar
Norðurland eystra
119
Laugarás
Suðurland
135
Laugarvatn
Suðurland
191
Litli-Árskógssandur
Norðurland eystra
132

M

Şehir Yöre Nüfus
Mosfellsdalur
Höfuðborgarsvæðið
181

O

Şehir Yöre Nüfus
Ólafsfjörður
Norðurland eystra
881

P

Şehir Yöre Nüfus
Patreksfjörður
Vestfirðir
622

R

Şehir Yöre Nüfus
Raufarhöfn
Norðurland eystra
224
Reykhólar
Vestfirðir
129
Reykholt
Suðurland
205
Reykjahlíð
Norðurland eystra
197
Rif
Vesturland
135


S

Şehir Yöre Nüfus
Seyðisfjörður
Austurland
716
Skagaströnd
Norðurland eystra
526
Stokkseyri
Suðurland
487
Stöðvarfjörður
Austurland
230
Súðavík
Vestfirðir
180
Suðureyri
Vestfirðir
304
Svalbarðseyri
Norðurland eystra
230

T

Şehir Yöre Nüfus
Tálknafjörður
Vestfirðir
275

V

Şehir Yöre Nüfus
Vallarheiði
Suðurnes
539
Varmahlíð
Norðurland vestra
139
Vík í Mýrdal
Suðurland
279
Vopnafjörður
Austurland
559

Þ

Şehir Yöre Nüfus
Þingeyri
Vestfirðir
298
Þórshöfn
Norðurland eystra
354