Ana menüyü aç

İtalya'daki şehirler listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu İtalya'daki şehirler listesi nüfusu 50.000 kışi üzerinde bulunan İtalyan komünlerini gösterir. Nüfus için kaynak en son İtalyan resmi nüfus istatistikleridir.[1],

İl merkezi olmayan komünler yatık olarak yazılmışlardır

ListeDüzenle

Sıra No. Komün Bölge İl Nüfus kişi
1 Roma   Lazio Roma ili 2.748.809
2 Milano   Lombardiya Milano ili 1.311.741
3 Napoli   Campania   Napoli ili 960.082
4 Torino   Piyemonte   Torino ili 908.960
5 Palermo   Sicilya Palermo ili 656.358
6 Genova   Ligurya Genova ili 608.769
7 Bologna   Emilia-Romagna Bologna ili 378.823
8 Floransa   Toskana   Firenze ili 369.037
9 Bari   Puglia   Bari ili 319.896
10 Katanya   Sicilya Katanya ili 295.155
11 Venedik  Veneto Venezia ili 270.492
12 Verona  Veneto Verona ili 264.412
13 Messina   Sicilya Messina ili 242.812
14 Padova  Veneto Padova ili 213.518
15 Trieste   Friuli-Venezia Giulia Trieste ili 205.586
16 Taranto   Puglia Taranto ili 192.699
17 Brescia   Lombardiya Brescia ili 192.116
18 Prato   Toskana Prato ili 186.821
19 Reggio Calabria   Calabria Reggio Calabria ili 186.006
20 Parma   Emilia-Romagna Parma ili 185.120
21 Modena   Emilia-Romagna Modena ili 183.527
22 Reggio nell'Emilia   Emilia-Romagna Reggio Emilia ili 168.350
23 Perugia   Umbria Perugia ili 167.579
24 Livorno   Toskana Livorno ili 160.880
25 Ravenna   Emilia-Romagna Ravenna ili 157.731
26 Cagliari   Sardunya Cagliari ili 156.680
27 Foggia   Puglia Foggia ili 152.915
28 Rimini   Emilia-Romagna Rimini ili 142.390
29 Salerno   Campania Salerno ili 139.452
30 Ferrara   Emilia-Romagna Ferrara ili 134.870
31 Sassari   Sardunya Sassari ili 130.370
32 Siraküza   Sicilya Siracusa ili 123.448
33 Pescara   Abruzzo Pescara ili 123.206
34 Monza   Lombardiya Monza ve Brianza ili 121.678
35 Latina   Lazio Latina ili 119.116
36 Bergamo   Lombardiya Bergamo ili 118.408
37 Forli   Emilia-Romagna Forli-Cesena ili 117.871
38 Giugliano in Campania   Campania   Napoli ili 116.720
39 Trento   Trentino-Alto Adige Trento (Özerk) ili 116.032
40 Vicenza  Veneto Vicenza ili 115.639
41 Terni   Umbria   Terni ili 112.890
42 Novara   Piyemonte   Novara ili 104.540
43 Bolzano  Trentino-Alto Adige   Bolzano ili 103.609
44 Piacenza   Emilia-Romagna Piacenza ili 102.907
45 Ancona   Marche Ancona ili 102.634
46 Arezzo   Toskana Arezzo ili 99.749
47 Andria   Puglia Barletta-Andria-Trani ili 99.658
48 Udine   Friuli-Venezia Giulia Udine ili 99.432
49 Cesena   Emilia-Romagna Forli-Cesena ili 96.556
50 La Spezia   Ligurya La Spezia ili 95.447
51 Lecce   Puglia Lecce ili 95.263
52 Pesaro   Marche Pesaro ve Urbino ili 94.861
53 Alessandria   Piyemonte Alessandria ili 94.489
54 Barletta   Puglia Barletta-Andria-Trani ili 94.129
55 Catanzaro   Calabria Catanzaro ili 93.286
56 Pistoia   Toskana Pistoia ili 90.291
57 Brindisi   Puglia Brindisi ili 89.774
58 Pisa   Toskana Pisa ili 87.984
59 Torre del Greco   Campania   Napoli ili 87.392
60 Como   Lombardiya Como ili 84.858
61 Lucca   Toskana Lucca ili 84.734
62 Pozzuoli   Campania   Napoli ili 83.284
63 Guidonia Montecelio   Lazio Roma ili 83.156
64 Marsala   Sicilya Trapani ili 82.565
65 Treviso  Veneto Treviso ili 82.400
66 Busto Arsizio   Lombardiya Varese ili 81.936
67 Varese   Lombardiya Varese ili 81.574
68 Grosseto   Toskana Grosseto ili 81.125
69 Sesto San Giovanni   Lombardiya Milano ili 80.979
70 Casoria   Campania   Napoli ili 79.732
71 Caserta   Campania Caserta ili 78.644
72 Gela   Sicilya Caltanissetta ili 77.165
73 Asti   Piyemonte Asti ili 76.246
74 Cinisello Balsamo   Lombardiya Milano ili 73.983
75 Ragusa   Sicilya Ragusa ili 73.455
76 L'Aquila   Abruzzo L'Aquila ili 72.592
77 Cremona   Lombardiya Cremona ili 71.990
78 Quartu Sant'Elena   Sardunya Cagliari ili 71.535
79 Pavia   Lombardiya Pavia ili 71.229
80 Lamezia Terme   Calabria Catanzaro ili 71.102
81 Massa   Toskana Massa ve Carrara ili 70.910
82 Trapani   Sicilya Trapani ili 70.688
83 Aprilia   Lazio Latina ili 69.988
84 Cosenza   Calabria Cosenza ili 69.836
85 Fiumicino   Lazio Roma ili 69.641
86 Altamura   Puglia   Bari ili 69.351
87 Imola   Emilia-Romagna Bologna ili 68.765
88 Potenza   Basilicata Potenza ili 68.542
89 Carpi   Emilia-Romagna Modena ili 68.402
90 Carrara   Toskana Massa ve Carrara ili 65.522
91 Castellammare di Stabia   Campania   Napoli ili 64.667
92 Viareggio   Toskana Lucca ili 64.322
93 Fano   Marche Pesaro ve Urbino ili 63.961
94 Afragola   Campania   Napoli ili 63.892
95 Vigevano   Lombardiya Pavia ili 63.231
96 Viterbo   Lazio Viterbo ili 63.125
97 Vittoria   Sicilya Ragusa ili 63.033
98 Savona   Ligurya Savona ili 62.409
99 Benevento   Campania Benevento ili 62.212
100 Crotone   Calabria   Crotone ili 61.482
101 Matera   Basilicata Matera ili 60.644
102 Pomezia   Lazio Roma ili 60.583
103 Caltanissetta   Sicilya Caltanissetta ili 60.225
104 Molfetta   Puglia   Bari ili 59.939
105 Marano di Napoli   Campania   Napoli ili 59.389
106 Agrigento   Sicilya Agrigento ili 59.108
107 Cerignola   Puglia Foggia ili 58.912
108 Legnano   Lombardiya Milano ili 58.449
109 Moncalieri   Piyemonte   Torino ili 58.068
110 Foligno   Umbria Perugia ili 57.917
111 Faenza   Emilia-Romagna Ravenna ili 57.861
112 Manfredonia   Puglia Foggia ili 57.291
113 Sanremo   Ligurya Imperia ili 56.800
114 Tivoli   Lazio Roma ili 56.476
115 Avellino   Campania Avellino ili 56.422
116 Bitonto   Puglia   Bari ili 56.379
117 Bagheria   Sicilya Palermo ili 56.093
118 Acerra   Campania   Napoli ili 55.733
119 Cuneo   Piyemonte Cuneo ili 55.549
120 San Severo   Puglia Foggia ili 55.397
121 Olbia   Sardunya Olbia-Tempio ili 55.318
122 Modica   Sicilya Ragusa ili 55.074
123 Ercolano   Campania   Napoli ili 54.980
124 Teramo   Abruzzo Teramo ili 54.979
125 Bisceglie   Puglia Barletta-Andria-Trani ili 54.663
126 Anzio   Lazio Roma ili 54.455
127 Siena   Toskana Siena ili 54.454
128 Portici   Campania   Napoli ili 54.408
129 Chieti   Abruzzo Chieti ili 54.227
130 Trani   Puglia Barletta-Andria-Trani ili 53.933
131 Cava de' Tirreni   Campania Salerno ili 53.458
132 Velletri   Lazio Roma ili 53.298
133 Acireale   Sicilya Katanya ili 52.962
134 Rovigo  Veneto Rovigo ili 52.570
135 Civitavecchia   Lazio Roma ili 52.170
136 Aversa   Campania Caserta ili 51.658
137 Mazara del Vallo   Sicilya Trapani ili 51.429
138 Pordenone   Friuli-Venezia Giulia Pordenone ili 51.351
139 Gallarate   Lombardiya Varese ili 51.283
140 Ascoli Piceno   Marche Ascoli Piceno ili 51.238
141 Battipaglia   Campania Salerno ili 51.011
142 Campobasso   Molise Campobasso ili 51.003
143 Casalnuovo di Napoli   Campania   Napoli ili 50.754
144 Scafati   Campania Salerno ili 50.739
145 Rho   Lombardiya Milano ili 50.667
146 Montesilvano   Abruzzo Pescara ili 50.642
147 Chioggia  Veneto Venezia ili 50.609
148 Collegno   Piyemonte   Torino ili 50.214
149 Scandicci   Toskana   Firenze ili 50.154


DipnotlarDüzenle

  1. ^ 30.4.2010 tarihli demografik bilgiler için kaynak:İSTAT verileri (İtalyanca)

Dış bağlantılarDüzenle