Ana menüyü aç

İspanya hükümdarları listesi

Vikimedya liste maddesi

İspanya Krallığı (1516-1873)Düzenle

Habsburg HanedanıDüzenle

# Resim Arma İsim Hükümdarlık Başlangıcı Hükümdarlık Sonu Ünvanlar Selefleri ile ilişkileri
1     I. Carlos
Juanna ile (1516–1555)
14 Mart 1516 16 Ocak 1556 Kutsal Roma İmparatoru,
İtalya, İspanya ve Romanların Kralı,
Avusturya Arşidükü,
Burgundiya Dükü (İddia),
Juanna ile birlikte hükümdar
2     II. Felipe 16 Ocak 1556 13 Eylül 1598 İspanya Kralı, Portekiz Kralı ve Napoli Kralı
İspanyol Hollandası Hükümdarı;
Milano Dükü
I. Carlos'un oğlu
3     III. Felipe 13 Eylül 1598 31 Mart 1621 Portekiz ve İspanya Kralı II. Felipe'nin oğlu
4     IV. Felipe 31 Mart 1621 17 Eylül 1665 Portekiz ve İspanya Kralı (1640'a kadar) III. Felipe'nin oğlu
5     II. Carlos 17 Eylül 1665 1 Kasım 1700 İspanya Kralı
İspanyol Hollandası Hükümdarı
IV. Felipe'nin oğlu

Bourbon HanedanıDüzenle

# Resim Arma İsim Hükümdarlık Başlangıcı Hükümdarlık Sonu Ünvanlar Selefleri ile ilişkileri
6     V. Felipe 16 Kasım 1700 14 Ocak 1724 İspanya Kralı IV. Felipe'nin torunu
7     I. Luis 14 Ocak 1724 31 Ağustos 1724 İspanya Kralı V. Felipe'nin tahtı bırakmasından tahta geçtikten 7 ay sonra ölen oğlu
8     V. Felipe 6 Eylül 1724 9 Temmuz 1746 İspanya Kralı Oğlu I. Luis'in üzerine geri döndü.
9     VI. Fernando 9 Temmuz 1746 10 Ağustos 1759 İspanya Kralı V. Felipe'nin oğlu
10     III. Carlos 10 Ağustos 1759 14 Aralık 1788 İspanya Kralı V. Felipe'nin oğlu
11     IV. Carlos 14 Aralık 1788 19 Mart 1808 İspanya Kralı III. Carlos'un oğlu
12     VII. Fernando 19 Mart 1808 6 Mayıs 1808 İspanya Kralı IV. Carlos'un oğlu

Bonaparte HanedanıDüzenle

# Resim Arma İsim Hükümdarlık Başlangıcı Hükümdarlık Sonu Ünvanlar Selefleri ile ilişkileri
13     I. José 6 Haziran 1808 11 Aralık 1813 İspanya Kralı
Napoli, Sicilya ve Hint Adaları Kralı
Comte de Survilliers
Napolyon Bonapart'ın kardeşi

Bourbon Hanedanı (2. Dönem)Düzenle

# Resim Arma İsim Hükümdarlık Başlangıcı Hükümdarlık Sonu Ünvanlar Selefleri ile ilişkileri
14     VII. Fernando 11 Aralık 1813 29 Eylül 1833 İspanya Kralı IV. Carlos'un oğlu
15     II. Isabel 29 Eylül 1833 30 Eylül 1868 İspanya Kraliçesi VII. Fernando'nun kızı

Savoy HanedanıDüzenle

# Resim Arma İsim Hükümdarlık Başlangıcı Hükümdarlık Sonu Ünvanlar Selefleri ile ilişkileri
15     I. Amadeo 4 Aralık 1870 11 Şubat 1873 İspanya Kralı Thomas Francis'in aracılığıyla II. Felipe'nin torunu ve III. Carlos'un oğlu I. Fernando ve Maria Luisa'nın kızı

İspanya Krallığı (1874-1931)Düzenle

Bourbon Hanedanı (3. Dönem)Düzenle

# Resim Arma İsim Hükümdarlık Başlangıcı Hükümdarlık Sonu Ünvanlar Selefleri ile ilişkileri
16     XII. Alfonso 30 Aralık 1874 25 Kasım 1885 Anayasal İspanya Kralı II. Isabel'in oğlu
17     XIII. Alfonso 17 Mayıs 1886 14 Nisan 1931 Anayasal İspanya Kralı XII. Alfonso'nun oğlu

İspanya Krallığı (1975'ten beri)Düzenle

Bourbon Hanedanı (4. Dönem)Düzenle

# Resim Arma İsim Hükümdarlık Başlangıcı Hükümdarlık Sonu Ünvanlar Selefleri ile ilişkileri
18     I. Juan Carlos 22 Kasım 1975 19 Haziran 2014 İspanya Kralı XIII. Alfonso'nun torunu, Barcelona Dükü Infante Juan'ın oğlu
19     VI. Felipe 19 Haziran 2014 İspanya Kralı I. Juan Carlos'un oğlu