İlknur Soydaş (d. 25 Aralık 1976, Hollanda), Türk oyuncu.

Hakkında ve kariyeri

değiştir

İlknur Soydaş, 25 Aralık 1976'da Hollanda'da doğdu. Kariyerine mankenlik ile başladı fakat daha sonrasında oyunculuk eğitimi aldı.[1][2][3] Asıl ününü Serdar Ortaç'ın Karabiberim şarkısının klibinde oynayarak kazandı.[4] Daha sonra Serdar Ortaç'ın "Zakkum" ve "Nar Çiçeğim"; İbrahim Tatlıses'in "Akdeniz Akşamları" şarkısının klibinde rol aldı.

Filmografisi

değiştir
Yıl Proje Tür
1993 Bizim Mahalle Dizi
1997 Hiç Bana Sordun Mu? Dizi
1998 Unutabilsem Dizi
2000 Dansöz Film
2002 Pembe Patikler Dizi
2002 Hızmalı Film
2004 Celal Oğlan Film
2005 Kenger Film
2005 Kenger 2 Film
2005 Mızgin Film
2005 Hazan Film
2006 Çocuğumu İstiyorum Film
2006 Hacı Dizi
2007 Avrupalı Film
2007 Babam Annem Oldu Film
2008 İdam Film
2009 Cam Kırıkları Dizi

Dış bağlantılar

değiştir

Kaynakça

değiştir
  1. ^ "İlknur Soydaş oynadığı diziler". Diziler.com. Erişim tarihi: 10 Nisan 2022. 
  2. ^ "Sinema Türk". www.sinematurk.com. 16 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2022. 
  3. ^ "İlknur Soydaş kimdir?". Hürriyet. 4 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2022. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 22 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Temmuz 2022.