İlker İnanoğlu

Türk sinema ve dizi oyuncusu

İlker İnanoğlu (d. 20 Ağustos 1965, İstanbul), Türk aktör ve yapımcı.

İlker İnanoğlu
Doğum20 Ağustos 1965 (58 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Evlilik
Biricik Suden
(e. 1986; b. 1988)

Chloe (?-?)
Yeşim Salkım
(e. 2006; b. 2007)

Zeynep Mutlu
(e. 2015; b. 2017)
[1]
Partner(ler)Özge Ulusoy
(2007-2010)[2]
Çocuk(lar)1
Ebeveyn(ler)Türker İnanoğlu
Filiz Akın
Akraba(lar)Sezer İnanoğlu (kuzeni)

Hayatı değiştir

Ünlü film yapımcısı ve yönetmen Türker İnanoğlu ve ünlü sinema oyuncusu Filiz Akın'ın oğludur. İlker İnanoğlu, 20 Ağustos 1965 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Türkiye'de yaşanan terör eylemleri üzerine babası Cenevre'deki Léman Koleji'ne kaydettirdi. 1986 yılında Türkiye'ye gelen ve babasıyla çalışmaya başlayan İnanoğlu, Biricik Suden ile tanıştı ve aynı yıl onunla evlendi ama ilişkileri uzun sürmedi, 1988 yılında İlker İnanoğlu, Biricik'ten ayrıldı. Daha sonra ABD'de master yapmak için gittiği Los Angeles'ta Amerikalı eşi Chloe'den bir oğlu oldu ve adını Berke koydular. Daha sonra çeşitli dizilerde rol aldı. 2006 yılında Yeşim Salkım ile evlendi ancak bu evlilik de uzun sürmedi ve İlker İnanoğlu, Yeşim Salkım'dan boşandı.

İnanoğlu, özellikle Arka Sokaklar dizisinde rol aldığı ''Engin'' rolü ile tanınmaktadır.

Filmografisi değiştir

Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
1969 Yumurcak
1970 Yumurcak Köprüaltı Çocuğu
1971 Yumurcağın Tatlı Rüyaları
1973 Yumurcak Küçük Şahit
Küçük Kovboy
1975 Yumurcak / Veda
1977 Yumurcak Belalı Tatil
1990 Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni
2002 Yeşil Işık Mehmet
Anne Babamla Evlensene Orhan
2010 Hayde Bre
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2002 Kurşun Asker
2005 Son Yüzleşme
2007 Üç Tatlı Cadı
2007-günümüz Arka Sokaklar Engin Balkan (44- )
2010-2011 Doktorlar Kaan Uygun 9 bölüm (88–97)
2012-2013 Alev Alev Demir
2013 Güzel Çirkin - Yapımcı
2014 Bu Son Olsun
2014-2015 Hayat Yolunda Alp Günay
2015 Bir Deniz Hikayesi - Yapımcı

Ödülleri değiştir

Sonuç Yıl Ödül Kategori Yapım Notlar
Kazandı 1970 Antalya Film Festivali En İyi Çocuk Oyuncu Ödülü Yumurcak

Kaynakça değiştir

  1. ^ "İlker İnanoğlu ile Zeynep Mutlu boşandı". Vatan. 19 Nisan 2017. 2 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ocak 2018. 
  2. ^ "İlker ile yeniden bir araya gelmemiz mümkün değil". Habertürk. 1 Haziran 2010. 17 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2023. 

Dış bağlantılar değiştir