İhsan Bilsev

İhsan Bilsev (d. 14 Mayıs 1947,[2] Çorum - ö. 1 Mayıs 2008, İstanbul), Türk aktör, senarist ve gazetecidir.

İhsan Bilsev
Ihsan bilsev.jpg
Doğum İhsan Bilsev
14 Mayıs 1947[1]
Çorum, Türkiye
Ölüm 1 Mayıs 2008 (60 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Eğitim İstanbul Gazetecilik Meslek Yüksekokulu
Meslek Oyuncu • Senarist  • Gazeteci
Etkin yıllar 1967-2008

YaşamıDüzenle

Bilsev 14 Mayıs 1947 tarihinde Çorum'da doğdu. İstanbul Gazetecilik Meslek Yüksekokulu mezunudur. 1967'de Gazanfer Özcan-Gönül Ülkü tiyatrosunda profesyonel oyunculuğa adım atmıştır. 1970'li yıllarda Kemal Sunal filmlerinde iyi bir karakter oyuncu olmuştur. Tosun Paşa filmine damatlardan birisiydi. Bilsev, İbo ile Güllüşah filminin senaryosunu yazdı. 1980'lerde hiç film projesinde yer almadı.[3] 1992'de Tv dizisi Mahallenin Muhtarları'nda canlandırdığı Trenci Haydar ile 1997-2000 yılları arasında Show TV kanalında yayınlanan Can Ayşecik dizisinde canlandırdığı Hasan amca karakterleriyle ekranlarda yer aldı.

ÖlümüDüzenle

Oyunculuk yanında seslendirmede yapan sanatçı yakalandığı gırtlak kanserinden kurtulamayarak 1 Mayıs 2008'de İstanbul'da 60 yaşında öldü.[4] Topkapı Eski Kozlu Mezarlığı'ndaki aile kabristanında defnedildi.[5]

FilmografiDüzenle

Yıl Adı Rolü Notlar Kanal
1977 İbo ile Güllüşah Sinema Filmi
1977 Çöpçüler Kralı Sinema Filmi
1977 Sakar Şakir Bekçi Sinema Filmi
1992-2002 Mahallenin Muhtarları Trenci Haydar TV Dizisi Atv
1993 Amerikalı Sinema Filmi
1997-2000 Ayşecik Hasan Dede Bey Amca TV Dizisi Show TV
2004 Gönül Yarası Sinema Filmi

KaynakçaDüzenle