Özlem Çakar

Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı

Özlem Çakar (d. 8 Ekim 1968, Ankara), Tiyatro, sinema, dizi, seslendirme sanatçısı ve reklam oyuncusu.[2]

Özlem Çakar
Doğum 8 Ekim 1968(1968-10-08)
Ankara, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Eğitim Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü
Meslek Tiyatro, Sinema, Reklam, Dizi oyuncusu ve Seslendirme sanatçısı
Ajans Ali Sabuncugil Menajerlik ve Oyuncu Seslendirme[1]

HayatıDüzenle

8 Ekim 1968, Ankara' da doğdu. Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümü mezunudur. Sinema filmleri ve dizi filmlerde oynamaya 1998 yılında Mercan Kolye adlı tv filmiyle başladı. Özlem Çakar, yer aldığı başlıca projeler 4N1K 2 ve Dünya Hali adlı sinema filmlerinde, Prangalı Yarim, Aykut Enişte, Sefirin Kızı, Yargı dizilerinde rol aldı.

FilmografisiDüzenle

Yıl Yapım Rol Kanal Tür
1998 Mercan Kolye Hilal Star TV Dizi
1999 Küçük Besleme Cevriye
2000 Üvey Baba
2001 Geçiş - Kısa film
Bizim Aile Şaziye Film
2002 Rus Gelin Gazeteci -
Ekmek Teknesi Aysel atv Dizi
Sevgi Ana Teyze
2003 Hayat Bilgisi Arda'nın üvey annesi Show TV
2004 Canım Benim -
Cennet Mahallesi Hanife Show TV
2005 Hırsız Polis (1. ve 2. Sezon) Otel Görevlisi Kanal D
Sihirli Annem (3. ve 4. Sezon) Temizlikçi Asiye
2006 Gizli Patron atv
Cemile Şükran Kanal D
Acemi Cadı
Tarık ve Diğerleri Müdire Kadriye Hanım
Arka Sokaklar (1. ve 2. Sezon) (76. Bölüm) Bedriye Kanal D
2008 Süper Babaanne TRT 1
2009 Canını Sevdiğim İstanbul'u
2011 Papaz Kimde Fatma - Film
Kayıp Aranıyor Süreyya Kanal 7 Dizi
2012 Babam İçin Zennur FOX
2013 Tozlu Yollar atv
Galip Derviş Baş Hemşire Kanal D
Kaçak Neriman atv
2014 Kardeş Payı (1. Sezon) Star TV
Saklı Kalan Show TV
Kaçak Gelinler TV8 ve Star TV
Diğer Yarım atv
2015 Hesapta Aşk Netflix Film
Racon: Ailem İçin atv Dizi
2016 Melek İle Serhat Mahinur Star TV
Görümce Şermin Yenge - Film
2017 Çoban Yıldızı Beyaz - Dizi
Hayati ve Diğerleri Bedriye -
2018 4N1K 2 - Film
Dünya Hali Halime TRT 1 Dizi
2019 Aykut Enişte Saniye - Film
Sefirin Kızı Refika Star TV Dizi
2021 Yargı Makbule Kaya Kanal D
2022 Yolun Açık Olsun Ayşe Netflix Film
2022-günümüz Kızılcık Şerbeti Sevilay Show TV Dizi
Kaynak:[3][4][5][6][7]

Seslendirdiği reklamlarDüzenle

Marka Ürün Kaynak
Watsons Dream Fresh BB Cream [8][9]
Tamek İtalya Avcı Usulü Tavuk Göğsü
Migros Leziz
Vileda Vileda ile temizlik
Uçak Bilgilendirme Reklamı

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "ÖZLEM ÇAKAR YALÇINKAYA | alisabuncugil". www.alisabuncugil.com. 23 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Yargı'nın Makbule'si Özlem Çakar Yalçınkaya Diziden Ayrıldı Mı?". www.fragmanlar.com. 15 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Sefirin Kızı | SinemaTürk". www.sinematurk.com. 23 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Özlem Çakar Yalçinkaya". IMDb. 13 Nisan 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ "Özlem Çakar oynadığı diziler". Diziler.com. 
  6. ^ "Özlem Çakar". Beyazperde. 19 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Özlem Çakar Yalçınkaya Filmleri - Sinemalar.com". www.sinemalar.com. 15 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "ÖZLEM ÇAKAR - İmaj Seslendirme". www.imajseslendirme.com. 11 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Özlem Çakar Yalçınkaya isimli sanatçı". VoiceBros.com | Online Profesyonel Seslendirme Sanatçıları Portalı. 24 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılarDüzenle