Ana menüyü aç

Melahat Özgü Namal (d. 28 Aralık 1978[1][2]), Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusudur.

Özgü Namal
Doğum Melahat Özgü Namal
28 Aralık 1978 (1978-12-28) (40 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Milliyet  Türkiye
Meslek Oyuncu, sunucu
Etkin yıllar 1998-günümüz
Çocuk(lar) Nefes (d. 2015) Elem Su (d. 15 Aralık 2016)

İçindekiler

HayatıDüzenle

28 Aralık 1978'de Üsküdar'da doğdu. Selanik[3] kökenli olan annesi Akile Namal emekli bir devlet memuru, Makedonya[3] kökenli babası Kubilay Namal ise emekli bir tüccardır.

1997 yılında profesyonel olarak Masal Gerçek Tiyatrosu'nda çocuk oyunlarıyla tiyatro oyunculuğuna başlamıştır. Üsküdar Cumhuriyet Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Namal, daha önce Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda da oyunculuk eğitimi almıştır. Sinema ve tiyatro en büyük tutkusuyken, fotoğrafçılık da hobileri arasında yer almaktadır.

Kurtlar Vadisi Dizisinde Polat Alemdarın sevgilisini canlandırdığı Elif Eylül karakteriyle geniş kitlelerce tanınmıştır.

2005'te rol aldığı Kiralık Oyun adlı tiyatro oyunundaki performansıyla Afife Tiyatro Ödülleri'nde yardımcı rolde yılın en başarılı müzikal ya da komedi kadın oyuncusu ödülünü elde etti.

Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin 2014-2015 sezonuna jüri olarak katılmıştır.[4]

FilmografiDüzenle

Yıl Film Rol Notlar ve ödüller
1998 Bir Filiz Vardı Genç Filiz Televizyon dizisi
1998 Affet Bizi Hocam Nehir Televizyon dizisi
1998 İkinci Bahar Öğrenci Televizyon dizisi
1999 Kerem Ayla Televizyon dizisi
2000 Karate Can Zeliha Televizyon dizisi
2000 Fosforlu Cevriye Ayten Televizyon filmi
2001 Yeditepe İstanbul Duru Televizyon dizisi
2001 Cinlerle Periler Zeynep Televizyon dizisi
2002 İlgibank'lı Oğulları Zülfiye Televizyon dizisi
2002 Beşibiryerde Ahu Televizyon dizisi
2002 Havada Bulut Yorgiya Televizyon dizisi
2002 Sır Çocukları Zeynep Ankara Uluslararası Film Festivali Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülü
Sadri Alışık Ödülleri Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülü
2004 Büyü Sedef
2004 Anlat İstanbul Şenay
2005 Organize İşler Umut Ocak
2003-2005 Kurtlar Vadisi Elif Eylül Televizyon dizisi
Beyaz İnci Televizyon Ödülleri
2006 Bebeğim Emel Erter Televizyon dizisi
2006 Beynelmilel Gülendam Uluslararası İstanbul Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2006 Polis Funda
2006 Koca Kafalar
2007 Sihirli Oyuncakçı Türkçe seslendirme
2007 Bratz Türkçe seslendirme
2007 Mutluluk Meryem Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
Yeşilçam Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
Pune Uluslararası Film Festivali En İyi Uluslararası Kadın Oyuncu Ödülü[5]
Aday — Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2008 Nerede Kalmıştık Konuk oyuncu Televizyon dizisi
2008 Güneşin Oğlu Şule
2008 İncir Çekirdeği Heda
2008 Koca Kafalar Özgü
2008 O... Çocukları Dona Aday — Yeşilçam Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2008 Benim Annem Bir Melek Durusu can Televizyon dizisi
2009 Masumlar Zeynep Televizyon dizisi
2009-2011 Hanımın Çiftliği Güllü/Serap Televizyon dizisi
İsmail Cem Televizyon Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Dram)
2012 Koyu Kırmızı Ümit Televizyon dizisi
2013-2014 Merhamet Narin Televizyon dizisi

Bilkent Televizyon Ödülleri En İyi Drama Dizisi Kadın Oyuncusu

Aydın Üniversitesi Yılın En İyi Kadın Oyuncusu

2014 Yalnız Kurt Özgü Narman Televizyon
2013 Bu İşte Bir Yalnızlık Var Ayşe Film
2014-

2015

Yetenek Sizsiniz Türkiye Özgü Televizyon programı (Jüri)

Rol aldığı tiyatro oyunlarıDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ Biography for Özgü Namal, IMDb, 27 Ocak 2011 tarihinde erişildi.
  2. ^ Özgü Namal, SinemaTürk, 27 Ocak 2011 tarihinde erişildi.
  3. ^ a b Çelikel, Pınar (29 Aralık 2012). "Yeni yılda yeni başlangıçlar". Özgü Namal tarafından görüşme yapıldı. Hürriyet. Erişim tarihi: 6 Ekim 2014. 
  4. ^ [1], Acunn, 02 Ocak 2014 tarihinde erişildi.
  5. ^ Pune International Film Festival witnesses star-studded closing ceremony, Indiantelevision.com, 18 Ocak 2007. 25 Ocak 2011 tarihinde erişildi. (İngilizce)

Dış bağlantılarDüzenle