Ólafur Arnalds

Ólafur Arnalds ( 3 Kasım 1986 ) İzlandalı müzisyen'dir.[1][2]

Ólafur Arnalds
Ólafur Arnalds 2019 yılında
Genel bilgiler
Doğum 3 Kasım Kasım 1986 (1986-11-03) (36 yaşında)
Mosfellsbær, İzlanda
Tarzlar Soundtrack, klasik, deneysel, elektronik
Meslekler Müzisyen, besteci
Çalgılar Piyano, davul, gitar, banjo
Etkin yıllar 2000'ler –günümüz
İlişkili hareketler Kiasmos, Nils Frahm, Alice Sara Ott, Janus Rasmussen, Heaven Shall Burn, Bonobo
Resmî site olafurarnalds.com

Kişisel hayatıDüzenle

Ólafur'un kuzeni Ólöf Arnalds da tanınmış bir şarkıcı/söz yazarıdır. Ólafur bir vejeteryandır .[3] Ólafur'un en sevdiği besteciler sırasıyla Frédéric Chopin, David Lang, Shostakovich ve Arvo Pärt .[4] Ólafur Endonezya'da yaşıyor.[5]

DiskografiDüzenle

AlbümlerDüzenle

Eulogy for Evolution (2007)

And They Have Escaped the Weight of Darkness (2010)

For Now I Am Winter (2013)

Re:member (2018)

Some Kind of Peace (2020) [6]

ŞarkılarDüzenle

  • "Two Songs for Dance" (2012)
  • "Old Skin" (2013)
  • "Kinesthesis I" (2016)
  • "RGB" (2016)
  • "Re:member" (2018)
  • "Unfold" (2018) ( Sohn ile birlikte)
  • "Ekki Hugsa" (2019)
  • "Oceans" (2020)
  • ''Back to the Sky'' (2020)
  • "Woven Song" (2020)
  • "Loom" (2020) ( Bonobo ile birlikte) [7]
  • "Zeit" (2021)
  • "Saudade" (2021)

KoleksiyonlarDüzenle

  • Found Songs (2009)
  • Living Room Songs (2011)
  • İsland Songs (2016)

Film MüzikleriDüzenle

  • Dyad 1909 (2009)
  • Blinky TM (2010)
  • Jitters (2010)
  • Another Happy Day (2012)
  • Gimme Shelter (2013)
  • Vonarstræti/Life in a Fishbowl (2014)
  • Broadchurch (2015)
  • "Not Alone" - Single (2015) Broadchurch'den
  • Defending Jacob (2020)

Ayrıca bakınızDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Ólafur Arnalds: Beautiful the Same way the Arctic is". Headphone Commute. 17 Ağustos 2008. 24 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2022. 
  2. ^ "Interview with Olafur Arnalds II". Tokafi. 6 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2014.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  3. ^ "Go Away With … Olafur Arnalds". Jae-Ha Kim. 18 Ocak 2011. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2017. 
  4. ^ "Interview: Ólafur Arnalds". 4 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2022. 
  5. ^ "Ólafur Arnalds - Full Performance (Live on KEXP)". YouTube. 1 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2022. 
  6. ^ Cromb, Dan (2 Kasım 2020). "Amidst a chaotic year, Ólafur Arnalds delivers a unique serenity". The Line of Best Fit. 2 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2020. 
  7. ^ "Ólafur Arnalds and Bonobo unite for new single 'Loom'". The Line of Best Fit. 15 Ekim 2020. 1 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2020.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)

Dış bağlantılarDüzenle