Çok satan kurgu yazarları listesi

Vikimedya liste maddesi

Bu sayfa, herhangi bir dilde en çok satan kurgu yazarlarının listesini sağlar. Herhangi bir yazar için kesin bir sayı neredeyse imkânsız iken, liste güvenilir kaynaklardan sağlanan veya güvenilir kaynaklarca tekrarlanan yaklaşık sayılara dayanmaktadır. "En çok satan" bir yazar tarafından yazılan tek ya da tüm kurgu kitaplarının tahmini satış sayısını ifade eder. Listeyi fazla uzun tutmamak için, en az 100 milyon tahmini satışı olan yazarlar dahil edilmiştir. Çizgi roman yazarları dahil değildir.

Miguel de Cervantes, Alexandre Dumas Pere, Charles Dickens (sadece İki Şehrin Hikâyesi 200 milyon kopya sattı.[1]), Jane Austen, Jack Higgins, Victor Hugo, Jules Verne ve Leon Uris dahil olmak üzere bazı yazarlar için baskı işlerinin 100 milyon kopyadan fazla olduğuna dair göstergeler olmasına rağmen, kesin bir rakam bulunamadığından listeye dahil edilmemiştir.

Bu liste, bütünlüğü için belirli standartları karşılamakla muktedir asla tamamlanmamış bir listedir, güvenilir kaynaklara dayanarak listeyi genişleterek yardımcı olabilirsiniz.

Yazar Min. tahmini satış Max. tahmini satış Orijinal dil Tür veya başlık Kitap sayısı Vatandaşlık
Shakespeare, WilliamWilliam Shakespeare 2 milyar[2] 4 milyar[3] İngilizce Oyunlar ve şiirler İngiliz
Christie, AgathaAgatha Christie 2 milyar[4] 4 milyar[3] İngilizce Miss Marple ve Hercule Poirot serileri de dahil olmak üzere polisiye roman 85 İngiliz
Cartland, BarbaraBarbara Cartland 500 milyon[5] 1 milyar[6] İngilizce Romantik 723 İngiliz
Steel, DanielleDanielle Steel 500 milyon[7] 800 milyon[8] İngilizce Aşk romanları 120 Amerikan
Robbins, HaroldHarold Robbins 750 milyon[9] 750 milyon[10] İngilizce Macera 23 Amerikan
Simenon, GeorgesGeorges Simenon 500 milyon[11] 700 milyon[12] Fransızca Dedektif romanları, Maigret 570 Belçikalı
Sheldon, SidneySidney Sheldon 370 milyon[13] 600 milyon[14] İngilizce Gerilim, kurgu 21 Amerikan
Blyton, EnidEnid Blyton 300 milyon[15] 600 milyon[16] İngilizce Çocuk edebiyatı, Noddy, The Famous Five 800 İngiliz
Seuss, Dr.Dr. Seuss 100 milyon[17] 500 milyon[18] İngilizce Çocuk edebiyatı 44 Amerikan
Patten, GilbertGilbert Patten 125 milyon[19] 500 milyon[20] İngilizce Gençlik maceraları 209 Amerikan
Rowling, J. K.J. K. Rowling 350 milyon[21] 450 milyon[22] İngilizce Harry Potter 11 İngiliz
Tolstoy, LeoLeo Tolstoy 413 milyon[23] Rusça Anna Karenina, Savaş ve Barış, Philosophical çalışmaları 48 Rus
Collins, JackieJackie Collins 250 milyon[24] 400 milyon[25] İngilizce Romantik 25 İngiliz
Alger, Jr., HoratioHoratio Alger, Jr. 200 milyon[26] 400 milyon[27] İngilizce Dime novels 135 Amerikan
Stine, R. L.R. L. Stine 100 milyon[28] 400 milyon[29] İngilizce Goosebumps dizisi, Fear Street dizisi, korku, komedi 430+ Amerikan
Tellado, CorínCorín Tellado 400 milyon[30] 400 milyon[31] İspanyolca Romantik 4,000 İspanyol
Koontz, DeanDean Koontz 325 milyon[32] 400 milyon[33] İngilizce Korku, gerilim, bilimkurgu 91 Amerikan
Pushkin, AlexanderAlexander Pushkin 357 milyon[23] Rusça Oyun, şiir, nesir, Eugene Onegin 17 Rus
King, StephenStephen King 300 milyon[34] 350 milyon[35] İngilizce Korku, bilimkurgu, fantezi, It, The Shining, The Stand, Bag Of Bones 70 Amerikan
L'Amour, LouisLouis L'Amour 230 milyon[36] 330 milyon[37] İngilizce Western 101 Amerikan
Gardner, Erle StanleyErle Stanley Gardner 100 milyon[38] 325 milyon[39] İngilizce Gizem, Perry Mason 140 Amerikan
Jin Yong 100 milyon[40] 300 milyon[41][42] Çince Wuxia 15 Hong Kong Çinli
Akagawa, JirōJirō Akagawa 300 milyon[43] Japonca Gizem 500+ Japon
Dailey, JanetJanet Dailey 300 milyon[44] 300 milyon[45] İngilizce Romantik 93 Amerikan
Roberts, NoraNora Roberts 145 milyon[46] 300 milyon[47] İngilizce Romantik 145 Amerikan
Wallace, EdgarEdgar Wallace 300 milyon[48] İngilizce Dedektif 175 İngiliz
Ludlum, RobertRobert Ludlum 110 milyon[49] 290 milyon[50] İngilizce Casusluk, Jason Bourne 40 Amerikan
Patterson, JamesJames Patterson 150 milyon[51] 275 milyon[52] İngilizce Gerilim, Alex Cross 98 Amerikan
Dard, FrédéricFrédéric Dard 200 milyon[53] 270 milyon[54] Fransızca Dedektif, San Antonio 300 İsviçreli
Berenstain, Stan and JanStan and Jan Berenstain 200 milyon[55] 260 milyon[56] İngilizce Berenstain Bears 300+ Amerikan
Grisham, JohnJohn Grisham 100 milyon[57] 250 milyon[58] İngilizce Legal thriller 22 Amerikan
Grey, ZaneZane Grey 250 milyon[59] İngilizce Western Amerikan
Wallace, IrvingIrving Wallace 250 milyon[60] İngilizce Suspense Amerikan
Tolkien, J. R. R.J. R. R. Tolkien 200 milyon[61] 250 milyon[62] İngilizce Yüzüklerin Efendisi, The Hobbit, klasik fantezi 36 İngiliz
Archer, JeffreyJeffrey Archer 120 milyon[63] 250 milyon[64] İngilizce Gerilim, cinayet 30 İngiliz
May, KarlKarl May 100 milyon[65] 200 milyon[66] Almanca Western, Macera 80 Alman
Spillane, MickeyMickey Spillane 100 milyon[67] 200 milyon[68] İngilizce Dedektif, Mike Hammer Amerikan
Lewis, C. S.C. S. Lewis 100 milyon[69] 200 milyon[70] İngilizce Narnia Günlükleri, fantezi, popüler teoloji 38 İngiliz
Nishimura, KyotaroKyotaro Nishimura 200 milyon[71] Japonca Gizem 400+ Japon
Brown, DanDan Brown 200 milyon 200 milyon[72] İngilizce Gerilim, Robert Langdon 6 Amerikan
Martin, Ann M.Ann M. Martin 172 milyon[73] 180 milyon[74] İngilizce The Baby-sitters Club 335 Amerikan
Shiba, RyōtarōRyōtarō Shiba 180 milyon[75] Japonca Tarihi kurgu 350 Japon
Hailey, ArthurArthur Hailey 150 milyon[76] 170 milyon[77] İngilizce Gerilim 11 İngiliz/Kanadalı
Villiers, Gérard deGérard de Villiers 150 milyon[78] Fransızca Dedektif, SAS 170 Fransız
Potter, BeatrixBeatrix Potter 100 milyon[79] 150 milyon[80] İngilizce Peter Rabbit 23 İngiliz
Crichton, MichaelMichael Crichton 150 milyon[81] 150 milyon[82] İngilizce Techno Thriller 25 Amerikan
Scarry, RichardRichard Scarry 100 milyon[83] 150 milyon[84] İngilizce Resimli çocuk kitapları 250 Amerikan
Cussler, CliveClive Cussler 40 milyon[85] 150 milyon[86] İngilizce Macera, Dirk Pitt 37 Amerikan
MacLean, AlistairAlistair MacLean 150 milyon[87] İngilizce Macera, Gerilim Wartime hikâyeleri 32 İngiliz
Lindgren, AstridAstrid Lindgren 100 milyon[88] 145 milyon[89] İsveççe Çocuk kitapları 100 İsveç
Macomber, DebbieDebbie Macomber 60 milyon[90] 140 milyon[91] İngilizce Romantik Amerikan
Coelho, PauloPaulo Coelho 92 milyon[92] 140 milyon[93] Portekizce Simyacı Brezilyalı
Yoshikawa, EijiEiji Yoshikawa 120 milyon[94] Japonca Musashi 7 Japon
Cookson, CatherineCatherine Cookson 100 milyon[95] 120 milyon[96] İngilizce Romantik 103 İngiliz
Meyer, StephenieStephenie Meyer 100 milyon[97] 116 milyon[98] İngilizce Alacakaranlık, Göçebe, Romantik 6 Amerikan
Bridwell, NormanNorman Bridwell 100 milyon[99] 110 milyon[100] İngilizce Clifford the Big Red Dog 80 Amerikan
Baldacci, DavidDavid Baldacci 110 milyon[101] İngilizce Gerilim 25 Amerikan
Dahl, RoaldRoald Dahl 100 milyon[102] 100 milyon[103] İngilizce Çocuk kitapları 50 İngiliz
Hunter, EvanEvan Hunter 100 milyon[104] 100 milyon[105] İngilizce Dedektif (Ed McBain) 94 Amerikan
Neiderman, AndrewAndrew Neiderman 100 milyon[106] 100 milyon[107] İngilizce V. C. Andrews, The Devil's Advocate 60 Amerikan
Hargreaves, RogerRoger Hargreaves 100 milyon[108] 100 milyon[109] İngilizce Çocuk kitapları, Mr. Men İngiliz
Rice, AnneAnne Rice 75 milyon[110] 100 milyon[111] İngilizce Gotik kurgu, vampirler, Vampirle Görüşme (Vampir Günceleri) 27 Amerikan
Cook, RobinRobin Cook 100 milyon[112] 100 milyon[113] İngilizce Medical Thriller 27 Amerikan
Smith, WilburWilbur Smith 80 milyon[114] 100 milyon[115] İngilizce Afrika macerası 32 Zambiyalı
Caldwell, ErskineErskine Caldwell 80 milyon[116] 100 milyon[117] İngilizce Edebiyat 25 Amerikan
Hibbert, EleanorEleanor Hibbert 100 milyon[118] 100 milyon[119] İngilizce Romantik, tarihi 200 İngiliz
Carroll, LewisLewis Carroll 100 milyon[120] İngilizce Alice's Adventures in Wonderland, Absürt edebiyat 5 İngiliz
Robins, DeniseDenise Robins 100 milyon[121] İngilizce Romantik 200 İngiliz
Xueqin, CaoCao Xueqin 100 milyon[122] Çince Kızıl Köşkün Rüyası Çinli
Fleming, IanIan Fleming 100 milyon[123] 100 milyon[124] İngilizce James Bond 14 İngiliz
Hesse, HermannHermann Hesse 100 milyon[125] 100 milyon[126] Almanca Bozkırkurdu, Siddhartha, Das Glasperlenspiel 45 Alman-İsviçreli
Stout, RexRex Stout 100 milyon[127] 100 milyon[128] İngilizce Nero Wolfe 50 Amerikan
Golon, AnneAnne Golon 100 milyon[129] 100 milyon[130] Fransızca Angélique 14 Fransız
Follett, KenKen Follett 90 milyon[131] 100 milyon[132] İngilizce Spy Thriller, Historical Thriller 30 İngilizce
Slaughter, Frank G.Frank G. Slaughter 100 milyon[133] İngilizce Medical 62 Amerikan
Burroughs, Edgar RiceEdgar Rice Burroughs 100 milyon[134] 100 milyon[135] İngilizce Tarzan, Barsoom ve Pellucidar serisi ve diğer bilim-fantezi türleri Amerikan
Creasey, JohnJohn Creasey 100 milyon[136] İngilizce Gerilim, cinayet 600 İngiliz
Michener, JamesJames Michener 100 milyon[137] İngilizce Tarihi 47 Amerikan
Uchida, YasuoYasuo Uchida 100 milyon[138] Japonca Gizem 130+ Japon
Morimura, SeiichiSeiichi Morimura 100 milyon[138] Japonca Gizem 350+ Japon
Higgins Clark, MaryMary Higgins Clark 100 milyon[139] 100 milyon[140] İngilizce Gerilim Amerikan
Jordan, PennyPenny Jordan 90 milyon[141] 100 milyon[142] İngilizce Romantik 200+ İngiliz
Cornwell, PatriciaPatricia Cornwell 100 milyon[143] İngilizce Gerilim Amerikan

Ayrıca bakınızDüzenle

NotesDüzenle

  1. ^ Broadway.com 1 Ekim 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'da Charles Dickens (Sadece"İki Şehrin Hikayesi" için rakamlar!): "30 Ağustos 1859 tarihinde ilk baskısının yayımlanmasından bu yana, İki Şehrin Hikayesi kurgusal edebiyat tarihinin en ünlü kitaplarından biri haline geldi, birçok dilde 200 milyondan fazla kopya sattı." (24 Nisan 2008)
  2. ^ Times Online 30 Ağustos 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'da William Shakespeare: "Christie 103 dile çevrilen iki milyardan fazla kitap sattı. Sadece İncil'in Shakespeare'in eserlerindan daha fazla satıldığı söyleniyor." (Eylül 14, 2005)
  3. ^ a b Times Online 16 Haziran 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'da William Shakespeare ve Agatha Christie: "Christie çoğunluğu Poirot ve Marple'ı içeren 80 polisiye roman yazdı ve sadece İncil ile Shakespeare'in kitaplarının onun kitaplarından yaklaşık 4 Milyar kopya daha fazla sattığı ileri sürülmektedir. " (15 Eylül 2008)
  4. ^ News.com.au 13 Şubat 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'da Agatha Christie: "80 suç kitabının, televizyon uyarlamaları sayesinde hazır kitleye sattığı iki milyardan fazla kopyası var" (8 Şubat 2008)
  5. ^ The Telegraph 16 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'da Barbara Cartland: "(www.condor-sj.com)'dan bilgileniyoruz, '500 milyondn fazla basılan kitabı ile Barbara Cartland, dünyanın en çok okunan yazarı." (25 Şubat 2007)
  6. ^ CBS News 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'de Barbara Cartland: "Dame Barbara Cartland, Dünyanın en üretken 98. yazarı olarak kabul edilir ve toplamda 1 Milyar kitap satışı ile İngiltere'nin romantik kurgu kraliçesidir." (20 Aralık 2000)
  7. ^ CBC 24 Nisan 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'de Danielle Steel: "San Francisco ve Paris'te yaşayan münzevi Steel, dünya çapında 500 milyondan fazla kopya sattı, 70'den fazla aşk romanı yayınladı." (21 Nisan 2010)
  8. ^ Forbes 2 Ocak 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 'da Danielle Steel: "Evet, doğru okudunuz, 800 Milyon kopya sattı. Aşk romanları ve dramanın en iyisi olarak blinen Danielle Steel'in romanları New York Times en çok satanlar listesinde 390 ardışık hafta kaldı ve 22 kez televizyona uyarlandı" (6 Kaziran 2011)
  9. ^ The Independent 23 Ocak 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'de Harold Robbins: "50 yıllık kariyeri boyunca (1997'de öldü) yaklaşık 750 Milyon kitap sattı ve bu süreç içinde, kendini bir marka haline dönüştürdü." (23 Eylül 2008)
  10. ^ USA Today 31 Ekim 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'de Harold Robbins: "1948 yılında başlayarak, "The Carpetbaggers", "A Stone for Danny Fisher" ve "The Betsy" dahil 750 milyon kitap sattı." (9 Ekim 2007)
  11. ^ The Age 7 Şubat 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'de Georges Simenon: "500 Milyon dünya çapında satış ile, döneminin en çok okunan yazarı." (14 Eylül 2003)
  12. ^ The Wall Street Journal 8 Kasım 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'da Georges Simenon: "Simenon 40 ülkede 700'den milyondan fazla kopya sattı ve 17 takma ad kullanarak, 57 dile çevrilen yaklaşık 570 kitap yayımladı." (1 Nisan 2003)
  13. ^ Variety 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'de Sidney Sheldon: "Sidney Sheldon için YENİ BİR KİLOMETRE TAŞI, 370 milyondan fazla kitap sattı." (6 Ekim 1995)
  14. ^ The Columbus Dispatch[ölü/kırık bağlantı]'da Sidney Sheldon: "180 ülkede 600 milyondan fazla satan kitaplarıyla, dünyanın en çok çevrilen yazarlarından biri oldu." (31 Ocak 2007)
  15. ^ Encyclopædia Britannica 28 Mayıs 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 'da Enid Blyton: "20. yüzyılın sonlarına doğru kitapları 300 milyondan fazla kopya sattı ve en az 90 dile çevrilmiştir." (24 Kasım 2007)
  16. ^ The Huddersfield DailyExaminer 12 Şubat 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'da Enid Blyton: "90 dile çevr,lmiş bulunuyor, UNESCO'ya göre dünya çapında altıncı en popüler yazar, neredeyse Shakespeare ile eşit ve 600 milyon kopya sattı." (25 Ağustos 2008)
  17. ^ The Daily Utah Chronicle 15 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'da Dr. Seuss: "Pulitzer ödüllü Seuss yazdı ve resimledi, 47 kitabı 18 dilde 100 milyondan fazla kopya sattı." (5 Mart 2001)
  18. ^ The New York Times 19 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'da Dr. Seuss: "Bugün Dr Seuss'ın 500 milyondan fazla satan 44 kitabı 21 dile tercüme edilmiştir." (2 Mart 2004)
  19. ^ Susan Edgerton e.a. in Imagining the Academy: Higher Education and Popular Culture 1 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. sayfa 53, Gilbert Patten: "Frank Merriwell dizisinin en az 125 milyon kopya sattığı tahmin edilmekedir. (209 kitaba koşuyor)." (2004)
  20. ^ LeRoy Ashby With Amusement For All: A History of American Popular Culture Since 1830 2 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. sayfa 145, Gilbert Patten: "[...] 250 çocuk kitabının kahramanları "Merriwell kardeşler", 500 milyondan fazla toplam satışla 1896 ve 1918 arasındaki toplam İncil satışını aştı." (2006)
  21. ^ AFP 1 Aralık 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'da J. K. Rowling: "Rowling'in çocuk sihirbaz Harry Potter hikâyeleri, dünya çapında 65 dilde neredeyse 350 milyon kopya sattı." (8 Mayıs 2008)
  22. ^ Times Live 2 Ocak 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'da J. K. Rowling: "450 milyon kopya sattı. " (28 Kasım 2010)
  23. ^ a b New York Times 15 Şubat 1987
  24. ^ The Chicago Tribune 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Jackie Collins: "More than 250 milyon copies of her books have been sold to fans in more than 40 countries" (1 January 2007)
  25. ^ The Guardian 14 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Jackie Collins: "One of the world's bestselling writers with more than 400 milyon books sold in over 40 countries. " (27 June 2004)
  26. ^ The Chinook Observer 8 Ekim 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Horatio Alger, Jr.: "Americans bought 200 milyon copies of his dime novels -- with intriguing titles like Raggedy Dick and Sink or Swim. " (30 March 2005)
  27. ^ Time magazine 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Horatio Alger: "[...] that have sold from 100 milyon to 400 milyon copies, depending on which literary historian you believe." (12 February 1973)
  28. ^ The Hindu 12 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on R. L. Stine: "As R.L. Stine points out (and he should know, having sold over a 100 milyon copies of over 160 different spooky stories)" (7 September 2003)
  29. ^ Pittsburgh Post-Gazette 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on R. L. Stine: "Altogether, Stine has sold more than 400 milyon books." (8 April 2007)
  30. ^ Latin American Herald Tribune 2 Ocak 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Corin Tellado: "In the course of her life she published more than 4,000 romance novels that sold 400 milyon copies, which earned her a place in the Guinness Book of Records where she has been a fixture since 1994." (11 April 2009)
  31. ^ AFP 4 Mart 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Corin Tellado: "Corin Tellado, Spain's most prolific romantic novelist whose books sold over 400 milyon copies, died Saturday at the age of 81, three days after she finished her last novel, a hospital official said." (11 April 2009)
  32. ^ The OC Register 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Dean Koontz: "Admitting to finally having found a great editor at Bantam, the author, who has sold 325 milyon books in 38 languages, talked about his craft. " (September 25, 2007)
  33. ^ Daily Pilot 25 Temmuz 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Dean Koontz: "He's now the world's sixth most highly paid author, tied with John Grisham at $25 milyon in annual sales, and his novels have sold more than 400 milyon copies." (7 January 2011)
  34. ^ ABC Australia 7 Şubat 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Stephen King: "Stephen King, author of more than 40 novels with sales of around 300 milyon copies, [...]" (12 November 2006)
  35. ^ BBC 18 Eylül 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Stephen King: "But - after selling 350 milyon copies of his horror and suspense books - the author's latest work draws on a series of events which almost broke him." (22 November 2006)
  36. ^ Ray Broadmus Browne and Pat Browne in The Guide to United States Popular Culture 2 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. page 473, on Louis L'Amour: "His books have sold over 230 milyon copies, making him one of the best- selling authors in modern literary history. " (2001)
  37. ^ The Jamestown Sun on Louis L'Amour: "More than 330 milyon copies of his books have been sold, translated into 27 languages." (29 October 2001)
  38. ^ The New York Sun 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Erle Stanley Gardner: "Erle Stanley Gardner (whose Perry Mason stories sold more than a 100 milyon books)" (20 July 2005)
  39. ^ The New York Times 18 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Erle Stanley Gardner: "Gardner's books continue to be reissued regularly both here and abroad. Sales to date exceed 325 milyon copies." (22 November 1992)
  40. ^ I. B.Tauris & Company 15 Ocak 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Jin Yong: "Jin Yong (1924-) is China's bestselling living novelist. His 15 books have sold more than 100 milyon copies worldwide..."
  41. ^ Shue Yan Newsletter 2 Mayıs 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Jin Yong: "Professor Cha adopted ‘Jin Rong’ as his pen-name for his 15 martial arts novels of which over 300 milyon copies have been sold to-date. Although Professor Cha stopped writing martial arts novels almost forty years ago, they remain in print and have been translated into English, Japanese, Korean, Thai, Vietnamese and other languages for his countless readers worldwide."
  42. ^ Lewis Manalo. "The milyar Copy Opportunity". Publishing Perspectives. Without rival, the twentieth century’s king of the genre is Louis Cha. Estimates of his book sales reach up to 300 milyon copies. One editor at the Far Eastern Economic Review estimated that, if one also counted the pirated copies, over 1 milyar of Cha’s books have been sold. His fourteen novels have been adapted into countless comic books, television shows, and films. [ölü/kırık bağlantı]
  43. ^ Nishi-Nippon Shinbun 30 Mart 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Japanese Language, 25 February 2007)
  44. ^ BBC AudioBooks catalogue 7 Temmuz 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Janet Dailey: "Janet Dailey has written more than 100 novels and is one of the world's topselling women writers, with more than 300 milyon copies of her books sold in nineteen languages in ninety-eight countries" (2007)
  45. ^ Pamela Regis in A Natural History of the Romance Novel 2 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. page 159 on Janet Dailey: "There are 300 milyon copies of her books in print, making her the third best-selling author of all time" (2007)
  46. ^ BBC 7 Ağustos 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Nora Roberts: "Nora Roberts currently has 145 milyon books in print." (6 June 2002)
  47. ^ The Herald-Mail 10 Şubat 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Nora Roberts: "There are nearly 300 milyon copies of her books in print." (4 May 2007)
  48. ^ The "American mystery and detective novels: a reference guide" 2 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Edgar Wallace: "Christie alone has sold 500 milyon copies; Edgar Wallace, 300 milyon; Georges Simenon, 300 milyon; and Mickey Spillane, 150 milyon." (1999)
  49. ^ BBC 8 Ağustos 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Robert Ludlum: "He has sold more than 110 milyon books in 40 countries and 32 languages." (13 March 2001)
  50. ^ BBC 15 Aralık 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Robert Ludlum: "The author, who died in 2001, has sold more than 290 milyon books worldwide." (11 August 2005)
  51. ^ ABC News 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on James Patterson: "Interesting that James Patterson has sold nearly 150 milyon books." (13 March 2008)
  52. ^ Express 27 Şubat 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on James Patterson: "At the last count the 65-year-old American has sold 275 milyon copies of his books." (26 February 2013)
  53. ^ The New York Times 19 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Frédéric Dard: "Mr. Dard wrote almost 300 books, of which more than 200 milyon copies have been sold." (15 June 2000)
  54. ^ The Washington Post 17 Mayıs 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Frédéric Dard: "Mr. Dard worked as a journalist in Lyon from 1942 to 1950 before dedicating himself to novels, theater and film. He used a number of pseudonyms, among them Frederic Charles, Kaput and L'Ange Noir (The Black Angel), and sold more than 270 milyon books." (9 June 2000)
  55. ^ The Daily Nebraskan 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on the Berenstains: ""They've sold over 200 milyon copies of their books," said director James Larson." (21 November 2005)
  56. ^ Variety 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on the Berenstains: "The company also is offering a new animated series based on the Berenstain Bears, the hugely popular children's brand that has sold more than 260 milyon books worldwide." (7 April 2002)
  57. ^ The New York Times on John Grisham: "Over the last 15 years, more than 100 milyon copies of Mr. Grisham's books have been published in hardcover and paperback worldwide." (19 January 2005)
  58. ^ BBC on John Grisham: "While legal thriller writer Grisham - who has sold more that 250 milyon books in his 20-year career - picked up a lifetime achievement award, Ian Rankin's The Naming of the Dead won best crime thriller." (28 March 2007)
  59. ^ The Payson Roundup on Zane Grey: ""Zane Grey had 250 milyon books published," Wolfe said." (22 November 2005)
  60. ^ The Writer's Almanac 7 Eylül 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Irving Wallace: "Although often scorned by critics, his 16 novels and 17 works of nonfiction have sold some 250 milyon copies worldwide." (19 March 2003)
  61. ^ USA Today 2 Haziran 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on J. R. R. Tolkien: "Tolkien's franchise has resulted in more than 200 milyon books sold globally and $3.5 milyar in box office revenue — not to mention tens of milyons of DVDs sold." (23 April 2007)
  62. ^ Vancouver Sun 5 Kasım 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on J. R. R. Tolkien: "Since its publication in the mid 1950s, the series (plus its prequel The Hobbit) has sold an estimated 250 milyon copies and has inspired legions of fans who revere the books." (November 20, 2008)
  63. ^ Hello Magazine 24 Eylül 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Jeffrey Archer: "To date he has notched up sales of over 120 milyon books worldwide." (2008)
  64. ^ The Sydney Morning Herald 16 Kasım 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Jeffrey Archer: "Earlier this month, in India, the man whose books have sold more than 250 milyon copies around the world tackled a queue of 1500 readers clutching their books, eager for him to inscribe them." (23 March 2011)
  65. ^ The Wall Street Journal 8 Kasım 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Karl May: "the best-selling German author of all time, with 100 milyon books" (1 January 2004)
  66. ^ Deutsche Welle 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Karl May: "With sales of over 200 milyon books, Karl May remains a household name in today's Germany." (4 April 2001)
  67. ^ CBC obituary of Mickey Spillane: "He sold more than 100 milyon books, and Hammer inspired several TV series and movies." (18 July 2006)
  68. ^ The Washington Post 16 Aralık 2012 tarihinde Archive.is sitesinde arşivlendi on Mickey Spillane: "According to today's industry estimates, his 26 books have sold more than 200 milyon copies." (22 August 2001)
  69. ^ BBC 12 Ekim 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on C. S. Lewis: "favourite Northern Irish author has sold over 100 milyon books and inspired the Harry Potter and the Lord of the Rings novels." (8 February 2008)
  70. ^ The Daily Herald 17 Mayıs 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on C. S. Lewis: "C.S. Lewis may not be on the best-seller list, but it is estimated that his 38 books have sold more than 200 milyon copies worldwide and remain in print 38 years after his death." (20 October 2001)
  71. ^ Famitsu.com 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Japanese language, May 11, 2007)
  72. ^ ^ http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/news/dan-browns-inferno-publishers-poised-for-biggestsales-since-harry-potter-as-da-vinci-code-authors-latest-robert-langdon-story-hits-shelves-8614082.html 17 Aralık 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  73. ^ Benjamin M. Compaine and Douglas Gomery 2 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., 'Who Owns the Media?: Competition and Concentration in the Mass Media Industry' page 115"
  74. ^ The Wall Street Journal 8 Kasım 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Ann M. Martin: "A year earlier, however, the movie version of "The Baby-Sitters Club" -- based on a series of young-adult books that have sold more than 180 milyon copies -- sold only $10 milyon in tickets, barely exceeding its $6.5 milyon budget." (8 October 2004)
  75. ^ Japan Inc. 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Ryōtarō Shiba: "Altogether, including such genres as dialogues with other authors, more than 180 milyon copies of his books have been printed" (22 June 2006)
  76. ^ The Age 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Arthur Hailey: "Arthur Hailey , who has died at his home in the Bahamas aged 84, was one of the most commercially successful authors of all time, producing 11 books which sold more than 150 milyon copies, were translated into about 40 languages, and brought him tens of milyons of dollars" (28 November 2004)
  77. ^ The Washington Post on Arthur Hailey: "He wrote 11 books, which were published in 40 countries and 38 languages, with about 170 milyon copies in print." (27 November 2004)
  78. ^ Sunday Herald 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Gerard De Villiers: "De Villiers, now 78, claims to have sold an extraordinary 150 milyon books over his career - with every year a milyon more added to the total in France alone." (November 19, 2007)
  79. ^ Lucia Marginean in Collecting Beatrix Potter Figurines 2 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. page 2, on Beatrix Potter: "Beatrix Potter's books have been translated into more than 35 languages and sold over 100 milyon copies. " (2008)
  80. ^ USA Today 31 Ekim 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Beatrix Potter: "Potter's story of the rabbit who is nearly killed after defying his mother's warnings to avoid the garden of a farmer named McGregor has sold more than 150 milyon copies in 35 languages." (23 June 2003)
  81. ^ The Telegraph 16 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Michael Crichton: "His books have sold more than 150 milyon copies." (1 July 2007)
  82. ^ Wall Street Journal 8 Kasım 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Michael Crichton: "Although it is always difficult to gauge the total sales of any author, Mr. Crichton's Web site states that he has sold more than 150 milyon books, and that 13 of them have been adapted into movies." (16 November 2006)
  83. ^ Encyclopædia Britannica 5 Ağustos 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Richard Scarry: "His "busy" books and dictionaries sold more than 100 milyon copies worldwide, and in 1989 eight of his books made the list of the top 50 best-selling children's books of all time." (2008)
  84. ^ Worldscreen 12 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Richard Scarry: "More than 150 milyon books by Richard Scarry have been sold worldwide and translated into 30 languages." (2 April 2007)
  85. ^ The Rocky Mountain Collegian 15 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Clive Cussler: "An audit later revealed the number of Cussler books sold was around 40 milyon at the time the contract was negotiated in 2000." (5 March 2007)
  86. ^ The Telegraph 16 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Clive Cussler: "His widely popular novels - his new one, Golden Buddha, the first in an adventure series called The Oregon Files, is published next month - have sold 150 milyon copies in 40 languages and have made the author a very wealthy man." (23 February 2004)
  87. ^ Dominic Head in The Cambridge Guide to Literature in English 2 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. page 431 on Alistair MacLean: "Alistair MacLean's works have sold more than 150 milyon copies worldwide." (2006)
  88. ^ BBC 8 Ağustos 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Astrid Lindgren: "Lindgren's books have sold over 100 milyon copies in some 80 languages." (28 January 2002
  89. ^ BusinessWeek 23 Mayıs 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Astrid Lindgren: "True, Lindgren's books, which have sold more than 145 milyon copies the world over, remain bestsellers to this day and the films based on her scripts continue to be immensely popular." (16 November 2007)
  90. ^ Publishers Weekly 11 Mayıs 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Debbie Macomber: "Last year her new books sold 2.8 milyon copies, bringing her total in print to more than 60 milyon." (19 June 2006)
  91. ^ The Minneapolis Star-Tribune 29 Nisan 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Debbie Macomber: "She is constantly on one bestseller list or another, and right now there are more than 140 milyon copies of her novels in print" (25 April 2010)
  92. ^ AFP 4 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Paulo Coelho: "He is the all-time best-selling writer in the Portuguese language, with a total of between 92 milyon and 100 milyon books sold." (May 31, 2008)
  93. ^ The Hindustan Times 12 Ağustos 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Paulo Coelho: "It is Coelho’s 22nd offering — previous works [...] have sold over 140 milyon copies in 73 languages." (27 July 2012)
  94. ^ The New York Times 18 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Eiji Yoshikawa: "It has remained on the Japanese best-seller list ever since its initial publication as a novel in 1971, and has sold an estimated 120 milyon copies." (13 September 1981)
  95. ^ The Age 7 Şubat 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Catherine Cookson: "One hundred milyon copies of her 103 books have been sold worldwide." (6 October 2008
  96. ^ Hastings Chronicle 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Catherine Cookson: "When Dame Catherine died, in June 1998, she had completed 103 novels, sold over 120 milyon books worldwide and had £20 milyon in the bank - all of which went to charities." (2008)
  97. ^ The Montreal Gazette 17 Haziran 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Stephenie Meyer: "In book form, "Twilight" and its sequels "New Moon," "Eclipse" and "Breaking Dawn", have sold 100 milyon copies worldwide, according to Little, Brown Book Group." (31 March 2010)
  98. ^ Publishers Weekly 14 Ocak 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Stephenie Meyer: "Little, Brown to Publish Official 'Twilight' Guide." (6 October 2011)
  99. ^ The Library of Congress 29 Mart 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Norman Bridwell: "Now more than 80 Clifford books have been published, close to 100 milyon books are in print, and Clifford's adventures are published in several languages worldwide." (2002)
  100. ^ KRCB television 4 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Norman Bridwell: "Scholastic’s beloved, best-selling children’s books by Norman Bridwell, with more than 160 titles and 110 milyon books in print." (2008)
  101. ^ The National 10 Ağustos 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on David Baldacci: "At last count, David Baldacci had sold 110 milyon copies of his incredibly popular thrillers." (9 August 2011)
  102. ^ The International Herald Tribune 12 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Roald Dahl: "Dahl's books, many of them darkly comic and featuring villainous adult enemies of the child characters, have sold over 100 milyon copies." (13 September 2006)
  103. ^ BBC 2 Ocak 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Roald Dahl: "Exhibitions and children's reading campaigns are being held to commemorate the life of Dahl, who died in 1990 and has sold more than 100 milyon books." (13 September 2006)
  104. ^ The New York Times 11 Aralık 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Ed McBain: "Ms. Gelfman, his agent, estimated that in 50 years of writing, he had sold more than 100 milyon copies of his work." (July 7, 2005)
  105. ^ The Hollywood Reporter 6 Aralık 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Ed McBain: "Evan Hunter, 78, a best-selling cop novel author who sold more than 100 milyon books under his own name and the pseudonym Ed McBain." (December 30, 2005)
  106. ^ The Sun Runner 5 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Andrew Neiderman: "Aside from the fact that “The Devil’s Advocate” is a film classic featuring Al Pacino, Keanu Reeves and Charlize Theron, Neiderman has over 100 milyon books in print and has been published in 95 countries. " (2005)
  107. ^ Authors' Den 22 Temmuz 2012 tarihinde Archive.is sitesinde arşivlendi on Andrew Neiderman: "Neiderman has over 100 milyon books in print and has been published in 95 countries." (3 August 2006)
  108. ^ The Independent 28 Ekim 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Roger Hargreaves: "The popularity of the original characters led to a television series, sold 100 milyon books and created a business worth £130m" (22 January 2003)
  109. ^ News Australia 14 Şubat 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Roger Hargreaves: "The popular series featured characters like Mr Strong, Mr Tickle and Mr Muddle, and it has been estimated that more than 100 milyon books from the Mr Men range had been sold worldwide." (February 11, 2008)
  110. ^ The Dallas Morning News 5 Haziran 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Anne Rice: "All told, her books have sold more than 75 milyon copies worldwide, been made into movies and inspired a Broadway musical." (5 October 2008)
  111. ^ Tampa St. Petersburg Times 8 Ekim 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Anne Rice: "Her 27 novels have sold some 100-milyon copies." (5 October 2008)
  112. ^ Variety 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Robin Cook: "Cook, who with more than 100 milyon books in print virtually owns the medical-thriller genre, appears to be branching out of his element by adding an extraterrestrial component." (2 May 1997)
  113. ^ Wesleyan University 20 Kasım 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Robin Cook: "He has sold more than 100 milyon books worldwide, which have been translated into approximately 40 languages." (2007)
  114. ^ The Telegraph on Wilbur Smith: "Translated into 26 languages, they have sold more than 80 milyon copies worldwide." (28 April 2007)
  115. ^ The Herald 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Wilbur Smith: "He is the author of 25 best-sellers and claims in court papers to have sold about 100 milyon books." (21 May 2002)
  116. ^ Augusta Chronicle 10 Şubat 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Erskine Caldwell: "Mr. Caldwell's books have sold 80 milyon copies and have been published in 43 languages. " (11 February 2007)
  117. ^ The New York Times 18 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Erskine Caldwell: "More than 100 milyon copies of his books have been printed around the world, and his short stories continue to be included in anthologies" (1 December 1982)
  118. ^ The Independent 23 Ocak 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Eleanor Hibbert: "She sold staggering amounts, in the region of 100 milyon copies." (28 September 2008)
  119. ^ The New York Times on Eleanor Hibbert: "Eleanor Hibbert, a prolific and popular novelist whose books, written under the pen names Jean Plaidy, Victoria Holt and Philippa Carr, sold more than 100 milyon copies, died on Monday aboard a Mediterranean cruise ship." (January 21, 1993)
  120. ^ The New York Times 18 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Lewis Carroll: "Over 100 milyon copies of Carroll's book have been sold, Mr. Allen said." (18 April 1985)
  121. ^ The Miami Herald 8 Ekim 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Denise Robins: "Miss Robins' novels, translated into 15 languages, sold more than 100 milyon copies. " (3 May 1985)
  122. ^ China.org 17 Ekim 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Cao Xueqin: "Sun said that the book has sold over 100 milyon copies worldwide so far. " (14 December 2005)
  123. ^ The Times of India 20 Ekim 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Ian Fleming: "Faulks took up where Fleming left off in 1966 with Octopussy and the Living Daylights, the last of 14 Bond books which have sold 100 milyon copies since." (13 July 2007)
  124. ^ The New Zealand Herald on Ian Fleming: "Faulks took up where Fleming left off in 1966 with Octopussy and the Living Daylights, the last of 14 Bond books which have sold 100 milyon copies since." (July 11, 2007-
  125. ^ Eckhard Bernstein in Culture and Customs of Germany 2 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. page 101 on Hermann Hesse: "Over 100 milyon copies of his works have been sold worldwide" (2004)
  126. ^ The International Herald Tribune 12 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Hermann Hesse: "Hesse's novels appear in 68 languages and have been sold more than 100 milyon copies worldwide" (28 October 1999)
  127. ^ The Capital Journal 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Rex Stout: "During his 88-year life, he had written about 50 books and 75 novellas and short stories, which had been translated into 26 languages and sold more than 100 milyon copies." (21 September 2003)
  128. ^ The Philadelphia Enquirer 8 Ekim 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Rex Stout: "Readers have snapped up more than 100 milyon copies of the books." (29 November 1986)
  129. ^ Dr. Jaap van Ginneken in Screening Difference: How Hollywood's Blockbuster Films Imagine Race, Ethnicity and Culture 2 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. page 124, on Anne Golon: "All together, they published thirteen titles, translated into forty-five languages and selling more than 100 milyon copies. " (2007)
  130. ^ The Age 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Anne Golon: "Somehow, despite her books having sold more than 100 milyon copies in 45 countries, Golon is living in straitened circumstances" (13 November 2004)
  131. ^ CBS 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Ken Follett: "In all, he's sold 90 milyon books." (7 October 2007)
  132. ^ The Telegraph 16 Haziran 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Ken Follett: "If you didn't know Ken Follett was a multimilyonaire novelist, whose books have sold, according to his publishers, about 100 milyon copies, you could be forgiven for thinking him a second-hand car-dealer." (7 October 2007)
  133. ^ Kevin McCarthy's The Book Lover's Guide to Florida 24 Temmuz 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Frank G. Slaughter: "Through 1990, Slaughter's books have averaged more than a milyon sales per title, totaling over 100 milyon copies." (1992)
  134. ^ Steven R. Serafin in The Continuum Encyclopedia of American Literature 2 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., p. 145, on Edgar Rice Burroughs: "[...] sales of his novels exceed 100 milyon copies." (2005)
  135. ^ Bret E. Carroll in American Masculinities: A Historical Encyclopedia 2 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., page 449, on Edgar Rice Burroughs: "The twenty-five novels that followed between 1912 and 1947 were a huge commercial success, with over 100 milyon copies sold" (2003)
  136. ^ Neil Shulman e.a. in Get Between the Covers: Leave a Legacy by Writing a Book 2 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., page 225, on John Creasey: "Over his lifetime, he managed to write over 600 novels and to sell approximately 100 milyon copies of his books worldwide." (2006)
  137. ^ Thomas D. Hamm in The Quakers in America 2 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. page 208, on James Michener: "Michener produced a steady stream of books for the rest of his life, with total sales of over 100 milyon." (2003)
  138. ^ a b Zenkoku Shoten Shinbun 13 Nisan 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (Japanese language, March 21, 2008)
  139. ^ The Deseret News 3 Temmuz 2010 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Mary Higgins Clark: "Mary Higgins Clark has been on the New York Times best-sellers list 27 times and has more than 100 milyon copies in print in the United States" (29 March 2009)
  140. ^ Forbes 2 Ocak 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Mary Higgins Clark: "Sales:100 milyon books sold" (6 June 2011)
  141. ^ The Telegraph 9 Şubat 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Penny Jordan: "selling more than 90 milyon copies of nearly 190 titles" (19 January 2012)
  142. ^ The Washington Post 13 Ocak 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Penny Jordan: "sold more than 100 milyon copies worldwide" (21 January 2012)
  143. ^ The Christian Science Monitor 27 Şubat 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Patricia Cornwell: "Cornwell’s books have sold more than 100 milyon copies." (21 February 2013)