Çetin Azer Aras

Çetin Azer Aras (d. 13 Mayıs 1965, Van),[1] Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Çetin Azer Aras
Doğum 13 Mayıs 1965 (1965-05-13) (56 yaşında)
Van, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2001-günümüz
Evlilik Gonca Gülay Aras
Çocuk(lar) Mihriban Müge Aras

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur[2]. Tiyatroya 1981 yılında Bursa Devlet Tiyatrosu nun Gençlik Kursunu Kazanarak başladı. Bugüne kadar 35 Tv dramasında, 43 Tiyatro oyununda görev aldı. 23 değişik kurum ve kuruluşta da yaratıcı drama ve tiyatro çalışması yaptı.

FilmografiDüzenle

Televizyon
Yıl Adı Rol
1993 Gerçek Kesit
2000 Bizim Evin Halleri Zübeyr Ağa
2001 Tatlı Hayat Murtaza Demirtaş
2001 Vasiyet
2001 Fidan Hanım'a Ne Oldu Toptancı
2002 Havada Bulut
2002 Sırlar Dünyası
2004 Ablam Böyle İstedi
2004 Aşk Buralara Uğramıyor
2005 Kaleiçi
2006 Gönül Yokuşu Necmi
2006 Köprü Şamil Doğankaya
2007 Tek Türkiye Sabo Ağa
2009 Adalet Oyunu Başkomser Nejat
2011 İnsan Aldandı
2012 Şefkat Tepe Cemal
2013 Deniz Yıldızı Hurşit

Dış bağlantılarDüzenle

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Çetin Azer Aras". Sinematürk. 31 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2011. 
  2. ^ "Çetin Azer ARAS - Mandalina Casting Ajans & Menajerlik & Oyunculuk Eğitimi". www.mandalinacasting.com (İngilizce). 9 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2021.