Çağla Kubat

Türk sporcu ve manken

Çağla Kubat (d. 16 Kasım 1979, İzmir), Türk manken, fotomodel, oyuncu, profesyonel rüzgâr sörfçüsü ve makine mühendisi.

Çağla Kubat
CaglaKubatPWA IFCASlalomWorldChampionship2006.jpg
Çağla Kubat 2006 yılında Alaçatı'da düzenlenen Dünya Slalom Şampiyonası'nda
Doğum 16 Kasım 1979 (1979-11-16) (40 yaşında)
İzmir, Türkiye
Milliyet Türkiye Türk
Meslek Model, rüzgâr sörfçüsü, oyuncu
Evlilik Jimmy Diaz (2013-günümüz) [1]
Çocuk(lar) Selin Diaz (d.2014)
Resmî site caglakubat.com.tr

Hayatı ve kariyeriDüzenle

1997 yılında İtalyan Lisesi'nden birincilikle mezun oldu. ÖSYM'nin düzenlediği üniversitelere giriş sınavında ilk 500'e girerek İstanbul Teknik Üniversitesi makine Mühendisliği bölümüne kaydoldu. 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Miss Turkey Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması'nın 2001 yılı organizasyonunda ikinci seçildi ve ardından Türkiye'yi Miss Universe Kâinat Güzellik Yarışması'nda temsil etti. Aynı zamanda, 2003 yılında Çeşme'de düzenlenmiş olan IFCA Avrupa Slalom Şampiyonası'nı kazanmış başarılı bir sörfçüdür. Ünlü sporcu aynı zamanda olimpiyatlarda sörf dalında Türkiye'yi temsil etmeyi planlamaktadır.

Kubat, sörfün yanı sıra snowboarding, wakeboarding, rollerblading, binicilik ve dalgıçlık yapmakta, tenis oynamaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi eski sporcusudur. Kendisi, Türkçenin yanı sıra iyi derecede İngilizce, İtalyanca ve Latince bilmektedir.

Eski İçişleri Bakanı Ferit Kubat'ın torunu olan Çağla Kubat, günümüzde, Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar dizisinde başrolde Elif Komiser karakterini canladırdı. 20.09.2013 tarihinde kendisi gibi sörfçü Amerikalı sevgilisi Jimmy Diaz ile dünya evine girdi.Bu evlilikten Selin adında bir kızı dünyaya geldi.

Ödülleri ve başarılarıDüzenle

  • 2000 - Rüzgâr Sörfü Türkiye Üçüncülüğü
  • 2001 - Rüzgâr Sörfü Türkiye İkinciliği
  • 2002 - Miss Turkey Türkiye İkinci Güzeli
  • 2002 - Rüzgâr Sörfü Türkiye İkinciliği
  • 2004 - Rüzgâr Sörfü Türkiye İkinciliği
  • 2005 - Türkiye Slalom Rüzgâr Sörfü Şampiyonu
  • 2005 - Avrupa Slalom Rüzgâr Sörfü Şampiyonu
  • 2005 - Funboard Sınıfında Türkiye Birinciliği
  • 2007 - Rüzgâr Sörfü Dünya Dördüncülüğü
  • 2008 - PWA World Tour - Slalom Women - 8
  • 2009 - PWA World Tour - Slalom Women - 5
  • 2010 - PWA World Tour - Slalom Women - 6
  • 2010 - Türkiye Slalom Rüzgâr Sörfü Şampiyonu
  • 2011 - PWA World Tour - Slalom Women - 9
  • 2011 - Türkiye Slalom Rüzgâr Sörfü Şampiyonu
  • 2012 - IFCA Dünya Şampiyonası Bayanlar 3.sü
  • 2012 - Türkiye Slalom Rüzgâr Sörfü İkinciliği

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Karakter Dizi/Film Görevi
- Ters Köşe Kanal 1 - Tv Programı Sunucu
2004 Başka Yerde Yok - Tv Programı Sunucu
2006 Rozi - Reklam Filmi Oyuncu
2006 Ülker Piko - Reklam Filmi Oyuncu
2006-2007 Sağır Oda Duruşah Kırımlı Dizi Başrol Oyuncu
2007-2008 Kuzey Rüzgârı Bahar Dizi Başrol Oyuncu
2009 - 2011 Arka Sokaklar Elif Doğan Dizi Başrol Oyuncu
2011 Ntv Spor Haberleri - Tv Programı Sunucu
2011 Rowenta - Reklam Filmi Oyuncu
2012 Herbalife - Reklam Filmi Oyuncu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Çağla Kubat Evlendi". 20 Eylül 2013. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2014. 

Dış bağlantılarDüzenle