Çağla Kubat

Türk sporcu ve manken

Çağla Kubat (d. 16 Kasım 1979, İzmir), Türk manken, fotomodel, oyuncu, profesyonel Rüzgar sörfçüsü ve makine mühendisi.[3][4][5][6][7]

Çağla Kubat
Çağla Kubat 2006 yılında Alaçatı'da düzenlenen Dünya Slalom Şampiyonası'nda
Genel bilgiler
Doğum16 Kasım 1979 (44 yaşında)[1]
İzmir, Türkiye
UyrukTürkiye Türk
Evlilik(ler)i
Jimmy Diaz (e. 2013)
[2]
ÇocuklarıSelin Diaz (d. 2014)
Meslek(ler)Model, rüzgâr sörfçüsü, oyuncu
caglakubat.com
IMDb'de Çağla Kubat

Hayatı değiştir

Erken dönem ve eğitim hayatı değiştir

16 Kasım 1979 tarihinde İzmir'de doğdu. 1997 yılında İtalyan Lisesinden birincilikle mezun oldu. ÖSYM'nin düzenlediği üniversitelere giriş sınavında ilk 500'e girerek İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümüne kaydoldu. 2001 yılında bu bölümden mezun oldu.

Kariyer hayatı değiştir

Miss Turkey Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması'nın 2001 yılı organizasyonunda ikinci seçildi ve ardından Türkiye'yi Miss Universe Kâinat Güzellik Yarışması'nda temsil etti. Aynı zamanda, 2003 yılında Çeşme'de düzenlenmiş olan IFCA Avrupa Slalom Şampiyonası'nı kazanmış başarılı bir sörfçüdür.

Kubat, sörfün yanı sıra snowboarding, wakeboarding, rollerblading, binicilik ve dalgıçlık yapmakta, tenis oynamaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi eski sporcusudur. Kendisi, Türkçenin yanı sıra iyi derecede İngilizce, İtalyanca ve Latince bilmektedir.

Eski İçişleri Bakanı Ferit Kubat'ın torunu olan Çağla Kubat, Kanal D'de yayımlanan Arka Sokaklar adlı dizide 2009-2011 yılları arasında başrolde "Elif Komiser" karakterini canlandırdı.

Kişisel hayatı değiştir

20 Eylül 2013 tarihinde kendisi gibi sörfçü Amerikalı sevgilisi Jimmy Diaz ile evlendi. Bu evlilikten Selin adında bir kızı doğdu.

Ödülleri[8] değiştir

Yıl Ödül töreni / Kategori Kaynak Sonuç
2000 Rüzgâr Sörfü Türkiye Üçüncülüğü Kazandı
2001 Rüzgâr Sörfü Türkiye İkinciliği Kazandı
2002 Miss Turkey Türkiye İkinci Güzeli [9] Kazandı
Rüzgâr Sörfü Türkiye İkinciliği Kazandı
2003 Windsurf Rüzgar Sörfü Şampiyonu [10] Kazandı
2004 Rüzgâr Sörfü Türkiye İkinciliği Kazandı
2005 Türkiye Slalom Rüzgâr Sörfü Şampiyonu Kazandı
Avrupa Slalom Rüzgâr Sörfü Şampiyonu Kazandı
Funboard Sınıfında Türkiye Birinciliği Kazandı
2007 Rüzgâr Sörfü Dünya Dördüncülüğü Kazandı
2008 PWA World Tour - Slalom Women - 8 Kazandı
2009 PWA World Tour - Slalom Women - 5 [11] Kazandı
2010 PWA World Tour - Slalom Women - 6 [12] Kazandı
Türkiye Slalom Rüzgâr Sörfü Şampiyonu Kazandı
2011 PWA World Tour - Slalom Women - 9 [13] Kazandı
Türkiye Slalom Rüzgâr Sörfü Şampiyonu Kazandı
2012 IFCA Dünya Şampiyonası Bayanlar 3.sü [14] Kazandı
Türkiye Slalom Rüzgâr Sörfü İkinciliği Kazandı
2013 IFCA Dünya Şampiyonu

Türkiye Şampiyonu PWA Dünya sıralamasında 4.

[15] Kazandı
2015 Türkiye 2.liği

PWA Alaçatı 3.

[16] Kazandı
2016 Türkiye 2.liği [17] Kazandı
2017 Türkiye 2.liği [18] Kazandı
2018 Türkiye Windsurf Şampiyonası Birinciliği [19][20] Kazandı
2019 Türkiye Kadınlar Windsurf Şampiyonu [21] Kazandı

Filmografisi değiştir

Yıl Yapım Karakter Dizi/Film Kanal Görevi
- Ters Köşe - TV programı Kanal 1 Sunucu
2004 Başka Yerde Yok Gen Taş Cine5
2006 Rozi - Reklam filmi - Oyuncu
Ülker Piko
2006-2007 Sağır Oda Duruşah Kırımlı Dizi Kanal D Başrol oyuncusu
2007-2008 Kuzey Rüzgârı Bahar Show TV
2009-2011 Arka Sokaklar Elif Doğan Kanal D
2011 NTV Spor Haberleri - TV programı NTV Spor Sunucu
2011 Rowenta Reklam filmi - Oyuncu
2012 Herbalife

Kaynakça değiştir

  1. ^ "İzmir Haberleri - İzmir Haberleri - Her meslekte aklınla hareket etmen gerekiyor: Çağla Kubat - Yerel Haberler - Yerel Haberler". www.hurriyet.com.tr. 29 Nis 2023. 14 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Çağla Kubat Evlendi". 20 Eylül 2013. 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2014. 
  3. ^ "Çağla Kubat: Alaçatı Wind Fest kusursuz olacak! - Spor Haberleri". Fanatik. 11 Kas 2022. 
  4. ^ "Çağla Kubat, İstanbul'a geldi". www.milliyet.com.tr. 24 Ara 2019. 25 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2023. 
  5. ^ "Rüzgar sörfüne Çağla Kubat damgası - Spor Haberleri - Spor Haberleri". www.hurriyet.com.tr. 15 Eki 2018. 15 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2023. 
  6. ^ "Alaçatı yeniden sörfle buluşuyor!". www.gercekizmir.com. 15 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2023. 
  7. ^ "Çağla Kubat: Rüzgâr ve uçurtma sörfünde iddialıyız". Deniz Haber. 18 Eki 2021. 7 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2023. 
  8. ^ "Windsurf | Çağla Kubat". 30 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Geçmiş Yıllar". www.missturkey.com.tr. 14 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2024. 
  10. ^ "2003 rüzgar sörfü şampiyonu Çağla Kubat". arsiv.ntv.com.tr. 28 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2024. 
  11. ^ "PWA WORLD WINDSURFING TOUR: Slalom Women". www.pwaworldtour.com. 28 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2024. 
  12. ^ "PWA Slalom World Cup Alacati 2010 – Day 6". 15 Ağu 2010. 28 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2024. 
  13. ^ "PWA WORLD WINDSURFING TOUR: Slalom Women". www.pwaworldtour.com. 28 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2024. 
  14. ^ "Çağla Kubat Dünya Şampiyonasında 3. Oldu". beyazgazete.com. 28 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2024. 
  15. ^ "IFCA Uluslararası Çocuklar, Gençler & Büyükler Dünya Sörf Şampiyonası 2013". izmir.ktb.gov.tr. 28 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2024. 
  16. ^ "Çağla Kubat 3. oldu -". www.haberhurriyeti.com. 28 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2024. 
  17. ^ "PWA WORLD WINDSURFING TOUR: Slalom Women". www.pwaworldtour.com. 28 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2024. 
  18. ^ "Rüzgar Sörfü Slalom Türkiye Ligi'nin üçüncü ayağı gerçekleşti". Deniz Haber. 9 Ağu 2017. 28 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2024. 
  19. ^ "Rüzgar sörfüne Çağla Kubat damgası". www.trtspor.com.tr. 28 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2024. 
  20. ^ "Şampiyon Çağla Kubat - Magazin Gündemi Haberleri". www.samdan.com.tr. 28 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2024. 
  21. ^ "2019 TYF Windsurf Slalom Ligi sonuçları. - Netmin Web Site". caglakubatwindsurf.com. 28 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2024. 

Dış bağlantılar değiştir