Çağla Kubat

Türk sporcu ve manken

Çağla Kubat (d. 16 Kasım 1979, İzmir), Türk manken, fotomodel, oyuncu, profesyonel rüzgâr sörfçüsü ve makine mühendisi.

Çağla Kubat
Çağla Kubat 2006 yılında Alaçatı'da düzenlenen Dünya Slalom Şampiyonası'nda
Genel bilgiler
Doğum 16 Kasım 1979 (1979-11-16) (43 yaşında)
İzmir, Türkiye
Uyruk Türkiye Türk
Çocukları Selin Diaz (d.2014)
Meslek(ler) Model, rüzgâr sörfçüsü, oyuncu
caglakubat.com
IMDb'de Çağla Kubat

Hayatı ve kariyeriDüzenle

1997 yılında İtalyan Lisesinden birincilikle mezun oldu. ÖSYM'nin düzenlediği üniversitelere giriş sınavında ilk 500'e girerek İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümüne kaydoldu. 2001 yılında bu bölümden mezun oldu. Miss Turkey Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması'nın 2001 yılı organizasyonunda ikinci seçildi ve ardından Türkiye'yi Miss Universe Kâinat Güzellik Yarışması'nda temsil etti. Aynı zamanda, 2003 yılında Çeşme'de düzenlenmiş olan IFCA Avrupa Slalom Şampiyonası'nı kazanmış başarılı bir sörfçüdür.

Kubat, sörfün yanı sıra snowboarding, wakeboarding, rollerblading, binicilik ve dalgıçlık yapmakta, tenis oynamaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi eski sporcusudur. Kendisi, Türkçenin yanı sıra iyi derecede İngilizce, İtalyanca ve Latince bilmektedir.

Eski İçişleri Bakanı Ferit Kubat'ın torunu olan Çağla Kubat, Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar adlı dizide 2009-2011 yılları arasında başrolde Elif Komiser karakterini canlandırdı. 20 Eylül 2013 tarihinde kendisi gibi sörfçü Amerikalı sevgilisi Jimmy Diaz ile evlendi. Bu evlilikten Selin adında bir kızı dünyaya geldi.

Ödülleri ve başarılarıDüzenle

  • 2000 - Rüzgâr Sörfü Türkiye Üçüncülüğü
  • 2001 - Rüzgâr Sörfü Türkiye İkinciliği
  • 2002 - Miss Turkey Türkiye İkinci Güzeli
  • 2002 - Rüzgâr Sörfü Türkiye İkinciliği
  • 2004 - Rüzgâr Sörfü Türkiye İkinciliği
  • 2005 - Türkiye Slalom Rüzgâr Sörfü Şampiyonu
  • 2005 - Avrupa Slalom Rüzgâr Sörfü Şampiyonu
  • 2005 - Funboard Sınıfında Türkiye Birinciliği
  • 2007 - Rüzgâr Sörfü Dünya Dördüncülüğü
  • 2008 - PWA World Tour - Slalom Women - 8
  • 2009 - PWA World Tour - Slalom Women - 5
  • 2010 - PWA World Tour - Slalom Women - 6
  • 2010 - Türkiye Slalom Rüzgâr Sörfü Şampiyonu
  • 2011 - PWA World Tour - Slalom Women - 9
  • 2011 - Türkiye Slalom Rüzgâr Sörfü Şampiyonu
  • 2012 - IFCA Dünya Şampiyonası Bayanlar 3.sü
  • 2012 - Türkiye Slalom Rüzgâr Sörfü İkinciliği

FilmografiDüzenle

Yıl Yapım Karakter Dizi/Film Görevi
- Ters Köşe Kanal 1 - TV programı Sunucu
2004 Başka Yerde Yok - TV programı Sunucu
2006 Rozi - Reklam filmi Oyuncu
2006 Ülker Piko - Reklam filmi Oyuncu
2006-2007 Sağır Oda Duruşah Kırımlı Dizi Başrol oyuncusu
2007-2008 Kuzey Rüzgârı Bahar Dizi Başrol oyuncusu
2009-2011 Arka Sokaklar Elif Doğan Dizi Başrol oyuncusu
2011 Ntv Spor Haberleri - TV programı Sunucu
2011 Rowenta - Reklam filmi Oyuncu
2012 Herbalife - Reklam filmi Oyuncu

KaynakçaDüzenle

Dış bağlantılarDüzenle