Çağla Şimşek

Çocuk oyuncu

Çağla Şimşek (d. 1 Ağustos 2002, İstanbul),[1] Türk çocuk oyuncu. 3 yaşından beri dizi ve reklam filmlerinde oynamaktadır. Oynadığı dizilerin yanı sıra, 20'den fazla reklam filmi vardır.[1]

Çağla Şimşek
Doğum 1 Ağustos 2002 (2002-08-01) (17 yaşında)
Çekmeköy, İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2007-günümüz
Tanınma nedeni Küçük Gelin Dizisi " Zehra " Karakteri
Boy 1,58 m (5 ft 2 in)
Ödüller Medya Etik Ödülleri 2014 - Küçük Gelin

Hayatı ve kariyeriDüzenle

ilk yıllarDüzenle

Çağla Şimşek 1 Ağustos 2002 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Samsun'lu olan bir baba ile Gümüşhane'li bir annenin kızıdır.[2] Osman Yağmurdereli'nin keşfettiği Şimşek,[3] Elveda Derken dizisinde Naz karakteriyle oyunculuk dünyasına adım atmıştır.[4]

Keşfedilme ve oyunculuğa başlamaDüzenle

Keşfediliş ve oyunculuğa başlayış hikâyesini böyle anlatıyor ;

" - Annemle doktora giderken yolda Osman Yağmurdereli bizi görmüş. Beni çok sevmiş. Anneme kartını vermiş ve setimize gel demiş. Annem de beni sete götürmüş. Sonra Elveda Derken dizisine başladım. " (Bugün gazetesindeki röportajından.)[1]

İlerleyen yıllarDüzenle

Daha sonra Kırmızı Işık, Kayıp Prenses ve Cuma'ya Kalsa dizilerinde oynamıştır.[5] 2011 yılında Hayat Devam Ediyor dizisinde Lavin karakterini canlandırdı.[6] Küçük Gelin dizisinde Zehra karakterini canlandırmıştır ve bu rolüyle geniş kitlelerce tanınmıştır.[1]

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Adı Rol Notlar
2010 Nisvan - Tarihe Adını Yazdıran Kadınlar Fatma Aliye Hanım'ın Küçüklüğü Başrol
2010 Vay Arkadaş Yardımcı Karakter
2014 Çeşme Fatma Başrol
Televizyon
Yıl Adı Rol Notlar
2007 Elveda Derken Naz Başrol
2008 Kırmızı Işık Merve Yardımcı Karakter
2008 - 2009 Kayıp Prenses Duru Başrol
2010 Cuma'ya Kalsa Çağla Başrol
2011 Hayat Devam Ediyor Lavin Bakırcı Yardımcı Karakter
2013 - 2015 Küçük Gelin Zehra Kara / Kirman Başrol
2017 Elif Reyhan Başrol

KaynakçaDüzenle

  1. ^ a b c d "Çağla Şimşek". Sinematürk. 19 Ekim 2015 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2007. 
  2. ^ "'Kucuk Gelin Cagla Simsekten İlginc". Bugün. 29 Mayıs 2014. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2016. 
  3. ^ "Çağla Şimşek "Küçük Gelin"i Anlattı". http://www.dizifilm.com. 21 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2016.  |yayıncı= dış bağlantı (yardım)
  4. ^ "Çağla Şimşek". SenayGursoy.com.tr. 22 Eki 2013. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2016. 
  5. ^ "Kucuk Oyuncu Cagla Simsek in Aylik Geliri 20 bin". Bugün. 22 Eki 2013. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2016. 
  6. ^ "Spor Benim İcin Yasam Tarzi". Akşam. 23 Oca 2015. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2016. 

Dış bağlantılarDüzenle