Çağla Şimşek

Türk oyuncu

Çağla Şimşek (d. 1 Ağustos 2002, İstanbul), Türk oyuncu.

Çağla Şimşek
Doğum 1 Ağustos 2002 (2002-08-01) (20 yaşında)
Çekmeköy, İstanbul, Türkiye
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2007-günümüz
Ödüller Medya Etik Ödülleri 2014 - Küçük Gelin

Hayatı ve kariyeriDüzenle

Erken yaşamıDüzenle

Çağla Şimşek, 1 Ağustos 2002 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Samsun'lu olan bir baba ile Gümüşhane'li bir annenin kızıdır.[1] Hayatının dönüm noktası olarak Osman Yağmurdereli'nin keşfettiği Şimşek olması, Hilal Saral'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Elveda Derken dizisinde Naz karakteriyle oyunculuk dünyasına adım atmıştır.

KariyeriDüzenle

Daha sonra Kırmızı Işık, Kayıp Prenses ve Haluk Bilginer'le Cuma'ya Kalsa dizilerinde oynamıştır. Şimşek, birçoğu reklam filmlerinde oynamıştır. 2011 yılında Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği Hayat Devam Ediyor dizisinde Lavin karakterini canlandırmıştır. Küçük Gelin dizisinde Zehra karakteriyle geniş kitlelerce tanınmaya başlanmıştır.[2] Elif dizisinden sonra, okul nedeniyle oyunculuğa ara vermek zorunda kalmıştır. 2 yıl ekranlardan uzak kalarak birçok dizi teklifini reddetti. Üniversiteyi kazandıktan sonra 2021 yılında Kardeşlerim dizisine dahil olup ekranlara geri dönüşünü ekranlara duyurdu. Kardeşlerim dizisinden sonra Elkızı dizisinde başroller arasına katılıp oynamıştır. Şimdilerde ise yaz dizilerinden Tozluyaka adlı dizide Hazal karakterini oynamaktadır.

FilmografisiDüzenle

Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2010 Nisvan - Tarihe Adını Yazdıran Kadınlar Fatma Aliye Hanım'ın Küçüklüğü Yardımcı oyuncu
Vay Arkadaş Nil'in küçüklüğü
2014 Çeşme Fatma Başrol Oyuncusu
2019 Ferhat ile Şirin: Ölümsüz Aşk Şirin
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
2007 Elveda Derken Naz Yardımcı oyuncu
2008 Kırmızı Işık Merve
2008-2009 Kayıp Prenses Duru Başrol Oyuncusu
2010 Cuma'ya Kalsa Çağla Yardımcı oyuncu
2011-2013 Hayat Devam Ediyor Lavin Bakırcı
2013-2015 Küçük Gelin Zehra Kara Kirman Başrol Oyuncusu
2017 Elif Reyhan
2021 Kardeşlerim Ayşe Kaya Yardımcı oyuncu
2021-2022 Elkızı Seher Çetin / Melek Bozdağlı
2022 Tozluyaka Hazal Küçük Başrol oyuncusu

KaynakçaDüzenle

  1. ^ "Küçük Gelin Çağla Şimşek'ten İlginç". Bugün. 29 Mayıs 2014. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2016. 
  2. ^ "Çağla Şimşek". Sinematürk. 19 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2007. 

Dış bağlantılarDüzenle